MITÄ OPIN TÄNÄÄN

21/09/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetimageProcessed with VSCO with f2 preset

– HSL harrastaa ikäsyrjintää. En saa opiskelijahintaista lippua koska olen täyttänyt 30-vuotta.
– Sen sijaan että raivoaisin asiasta viattomalle asiakaspalvelijalle, on whatsapp ryhmäkeskustelu paljon parempi paikka avautumiselle.
– Luulin osanneeni kirjoittaa, ehkä ekan kerran elämässäni, cappuccinon oikein googlaamatta sitä ensin. Kunnes googlasin sen ja se olikin väärin.
– Jos kuuntelee liian haikeaa musiikkia monta tuntia putkeen, voi tulla itku. Varsinkin jos katselee samalla kauniita sykyisiä maisemia bussin ikkunasta.
– Olen aika vahva, mitä IKEAn hetkenmielijohde-ostosten kantamiseen tulee
– Jos ostaa kalliin vitamiiniveden ei ole paras idea hävittää sitä heti.
– Ei kannata ummistaa silmiä ihan vain pikkuhetkeksi ja luottaa siihen, että koulusta pian palaava lapsi herättää sinut. Hän saattaakin juuri silloin jäädä pihalle leikkimään ja heräät kaksi minuuttia ennen kun toisen lapsen päiväkoti menee kiinni.
– Älä koskaan paljasta lapsille mitä ”se outo vihreä” on ruoan joukossa.

Muoks:
– Lasisen meikkivoidepurkin pudottaminen kaakelilattialle, ei myöskään niin hyvä juttu.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “MITÄ OPIN TÄNÄÄN”

 1. Mielenkiintoista lukea :)

 2. Laura sanoo:

  Olet oikeitettu HSL opiskelijalippuun, mutta ehdoilla:

  ”30 vuotta täyttäneiltä sekä kansanopiston vapaan sivistystyön linjoilla opiskelevilta edellytetään lisäksi Kelan myönteinen päätös opintotuen tai kuntoutusrahan saamisesta (opintotueksi hyväksytään opintoraha ja/tai valtion takaama opintolaina).”

  Et ole oikeutettu jos:
  30 vuotta täyttäneille, joiden opintotuki koostuu vain asumislisästä tai jotka saavat muuta tukea kuin opintotukea tai Kelan kuntoutusrahaa (esimerkkejä tukimuodoista, joilla alennusta ei saa: vuorottelukorvaus, koulutustuki, koulutuspäiväraha, työvoimakoulutukseen liittyvä tuki tai Koulutusrahaston myöntämä aikuiskoulutustuki).

  Tiivistettynä: Kyse ei ole ikäsyrjinnästä, vaan siitä, että on mahdollista että olet oikeutettu myös muihin tukiin (esim. Aikuiskoulutustuki).

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   En saa mitään tukia sillä teen samalla myös töitä. Jos ottaisin opintolainan voisin hakea opiskelijahintaista korttia. HSL virkailija perusteli asian näillä sanoin: ”opiskelija-alennus on pääsääntöisesti tarkoitettu NUORILLE, ensimmäistä tutkintoaan suorittaville opiskelijoille”.
   Harmikseni olen vanha ja vaikka suoritan ensimmäistä Amk-tutkintoani ja olen päätoiminen opiskelija, on minun myös tehtävä töitä, sillä en pysty elättämään kahta lastani ja maksamaan asumismenoja opintotuella.
   Kyllä se syrjintää on jos NUORET, eli alle 30v, saavat kuitenkin tämän alennushintaisen lipun minun tilanteessani.

   • Laura sanoo:

    Mielenkiintoinen kannustusloukku. Pitäisi ottaa opintolaina, että saisi opiskelija-alennuksen. Töihin ei todellakaan kannata mennä ja aikuisena on turha itselle mitään tutkintoja enää opiskella. :D Huoh. Näitä juuri tämän tapaisia kannustinloukkuja saisi eduskunta ruveta purkamaan.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

     Juuh, melko mielenkiintoinen tosiaan :D ! Eihän tässä ole tosiaan mitään järkeä, kannattavampaa olisi varmaan lopettaa koulu ja siirtyä työttömäksi..

     • M sanoo:

      Tai sitten vain haet sen päätöksen, ja perut kaikki tukikuukaudet etukäteen eli et nosta opintotukea lainkaan. Itse tukihan kuitenkin sinun tapauksessa myönnetään ilman kummempia kyselyitä.

 3. m sanoo:

  Jotenkin tämä teksti yhdistettynä tuohon ensimmäiseen kuvaan tuntuu todella loukkaavalta ja ajattelemattomalta.
  kertoisitko mikä ihmeen yhtyes niillä voi olla?
  Jotenkin kauheaa ottaa kuva traagisesti kuolleen nuoren ihmisen muistokynttilöistä samalla kun tekstissä vikisee omista pikkujutuistaan.
  Todellakin toivon, että selittäisit tämän.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Harmi että pahoitat mielesi kun kunnioitan traagisen rikoksen uhrin muistoa tuolla kuvalla ja haluan muistuttaa muitakin tästä. Tässä postauksessa on päivääni dokumentoitu niin kuvin kuin sanoinkin. Ne sanat ovat ilmeisesti sitä vikinää ja kuvat sitten muita juttuja, joita en osannut sen paremmin pukea vikinäksi. Vaan ne puhuvat puolestaan ihan vaan noin. Iso osa tuota päivääni oli käyminen uhrin muistopaikalla, jonka jälkeen tuo tragedia vielä paremmin konkretisoitui ja oli vahvasti mielessä koko päivän.
   En edelleenkään näe tässä mitään loukkaavaa tai edes ajattelematonta, mutta sinulla on toki oikeus niin tuntea.

   • M sanoo:

    Kontrasti tuon kuvan ja sun tekstin välillä on valtava. Kummallista ettet itse näe sitä.
    Etkö sä opiskellut journalismia?
    Varmaan joku sun opettaja osaisi avata tätä asiaa sulle jos et itse tajua miten tuo voi vaikuttaa välinpitämättömältä ja loukkaavalta.
    Sun vastaus kysymykseen oli vaan, mutta kun mä ja mun päivä.
    Tuossa kuvassahan ei voisi millään tavalla olla vähempää kyse susta.
    Jos halusit tuon kuvan julkaista niin se olisi aivan ehdottomasti ansainnut maininnan myös tekstissä.

    • M sanoo:

     Mietin aivan samaa kuin M. Tuntuu, että eipä se vierailu voinut kovin mieleenpainuva olla, kun päivän päätteeksi kuitenkin mielessä aika eri tason jutut, kuten kahvi ja Ikea.

     Vielä hämmentävämpää on tosiaan se, miten kirjoittaja suhtautuu tähän palautteeseen. Ristiriita on ilmiselvä, eikä (tuleva) journalistiikan ammattilainen huomaa mitään. Viestinnässä (julkisessa sellaisessa) ei kuitenkaan ole kyse vain siitä, mitä _minäminäminä_ nyt haluan kertoa, vaan siitä, miten sen pystyy ilmaisemaan myös muille kuin itselleen. Olet siis ainakin osin epäonnistunut viestinnässäsi, jos useampi lukija ei ymmärrä tarkoitustasi.

     Lisäksi postaus kuitenkin luetaan yleensä kokonaisuutena, eikä irrallisina kuvina ja tekstinä, kuten väität. Tässä postauksessa syntyy suuri epätasapaino kuvien ja tekstin välillä. Ehkä tosiaan ihan hyvä, että pääset nyt kehittämään itseäsi ja laajentamaan ammatillista osaamistasi.

     • Tää sanoo:

      Komppaan. Heti ensimmäisenä, kun näin tuon kuvan Jimin muistopaikalta, mietin että postaus kertoisi siitä jotain tai olisi pieni maininta. Sinulla näyttäisi olevan kaikki hyvin elämässäsi blogisi perusteella. Tuli siksi vähän ikävä olo, kun valitat naurettavan pienestä asiasta ja yläpuolella on kuva oikeasti todella kamalasta tapahtumasta, minkä seurauksena menehtyi ihminen. Uskon, että halusit vain jakaa lukijoille kuvia päiväsi menosta, mutta osa ei näe asiaa samalla tavalla. :/

Kommentoi