PIENI PALA MAROKKOA

24/07/2016

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Viimeisin reissukohteemme, Fuengirola on muutaman tunnin ajo -ja laivamatkan päästä Marokosta. Sen vuoksi myös sieltä saa monesta paikkaa kaikkea ihanaa Marokkolaisesta kulttuurista tulevaa tavaraa ja kosmetiikkaa. Etenkin Marokkolaiset kodinsisustukseen liittyvät tuotteet ovat kovasti mieleeni ja esimerkisi aitoja Berber-mattoja saa tuolta Espanjastakin yli puolet halvemmalla kun vaikkapa Suomesta. Marokko matkakohteena kiinnostaa kovasti ja vielä joskus tuolla Espanjassa ollessa teen edes päiväreissun pohjoiseen, Tangeriin tai vähän kauemas Marrakechiin.

Viimeisimmällä reissulla törmäsin tuollaisiin isoihin pötkylöihin, jotka ovat siis suitsukkeita. Yleensä olen käyttänyt vain niitä ihan tavallisia ja ohkaisia suitsukkeita. Nämä ovat kuitenkin niin paljon ihanamman näköisiä, että nyt jo vähän harmittaa etten ostanut niitä enempää. Kymmenen pötköä maksoi muistaakseni kaksi tai kolme euroa.

En enää muista mitä kaikkia tuoksuja ostin, mutta mitä nyt yritin haistella, niin tuossa on ainakin kookos, laventeli, sitrus, eucalyptus, mango, vanilja. Tosi ihania ja sopivan keveitä tuoksuja, mutta ääk, eihän noita raaski enää polttaa! Nuo molemmat suitsuketelineetkin on muuten myös Espanjan reissuilta ostettu.

Poltetaanko teillä muuten suitsukkeita? Meillä tosiaan aina silloin tällöin ja tykkään niistä enemmän kun perinteisistä huonetuoksuista. Muistan että meillä on kotona ja mummolassa polteltu suitsukkeita aina. Ehkä se mieltymys niihin juontaa juurensa siis jo sieltä.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

2 Responses to “PIENI PALA MAROKKOA”

  1. Laura sanoo:

    Hei,
    Käyn myös lähes joka vuosi aurinkorannikolla ja kohta taas lähdössä lomailemaan.Mistä löysit noita marokkolaisia tavaroita?Tykkään itämaisesta tyylistä yhdistettynä kuitenkin moderniin sisustukseen ja olisi kiva löytää jotain uutta.Kiitos mielenkiintoisesta blogista!Tykkään maanläheisestä ja suorasta tyylistäsi!

  2. Mutrike sanoo:

    Hei! Toi kehystetty maalaus seinälläsi on ihana! Kenen tää on? Tai onko se digimaalaus? On meinaan tosi kaunista.

Kommentoi