KOLMIKYMPPISET KROATIASSA

18/03/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täytän syksyllä kolmekymmentä ja sen sijaan että ajattelin järkätä megakreisibailuja, muutaman saman ikäisen kaverin kanssa ollaan suuniteltu kolmikymppismatkaa. Itseasiassa aloitettiin ideointi bestikseni kanssa jo muutama vuosi sitten. Mietittiin aluksi että lyödään koko reissu ihan leikiksi. Lähdettäisiin viikoksi jonnekkin täysin turistimestaan vyölakut ja I <3 TENERIFFA lippikset päällä.  Koko viikko all incluseve-hotellin altaan reunalla, toisessa kädessä drinkki ja toisessa kulhollinen ranskalaisia se oli hulvattoman hauska idea.

Nyt kun h-hetki lähenee, on sitä vain todettava, että kai tässä sitten aikuisiksi ollaan oikeasti pikkuhiljaa tulossa. Ensin all inclusive vaihtui siihen, että olisi ehkä silti kivempi käydä hotellin ulkopuolella syömässä. Sitten hotelli airbnb asuntoon ja lopuksi koko turistimeininki alkoi kuulostamaan tylsältä.

Monen sattuman kautta päädyimme lopulta ostamaan lennot Kroatiaan, Splitiin! Näillä näkymin lähdetään kahdestaan, mutta mukaan saattaa vielä liittyä lisää porukkaa. Kumpikaan meistä ei ole ikinä ollut Kroatiassa, enkä henkilökohtaisesti tiedä maasta juurikaan mitään. Olen nähnyt kuvia upeista rannoista, thats it.

Lennämme siis maan toisiksi suurimaan kaupunkiin, välimeren rannalle Splitiin. Matka-ajankohta on elokuun loppupuoli, eli hellettä pitäisi riittää. Rannalla loikoilun lisäksi kiinnostaa ehkä parina päivänä kaupungilla kiertely ja muutama must see nähtävyys, hyvät ja kivat ravintolat, biletysmahdollisuudet ja tietysti parhaat paikat majoittautua. Toki kaikki muutkin vinkit Splitistä otetaan avosylin vastaan!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.


9 Responses to “KOLMIKYMPPISET KROATIASSA”

 1. Sannieerika sanoo:

  Zagreb taitaa olla se kroatian pääkaupunki, mutta split varmaan tunnetuin! 😉 viikon verran tuli kierreltyä kroatiaa muutama vuosi sitten ja ihan super kiva paikka, varsinkin toi split!! Suosittelen lämpimästi 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo tuli joku ajatuskatko (en tosiaan ole yhtään kartalla) tässä, korjasin jo 😀
   Ihana kuulla että tykkäsit!

 2. Sannieerika sanoo:

  Ainiin ja yövyttiin sellasessa golibosi hostellissa, tosi hyvä hinta-laatusuhde, hyvällä paikalla ja mukava henkilökunta 🙂

  http://www.gollybossy.com/en/home/

 3. Kati sanoo:

  Noo, Split on jo varsin tukeva askel turismillista matkailua, joten etköhän Teneriffallekin vielä ehdi vyölaukkuinesi 🙂 Ehkä nelikymppiset siellä all inclusivessa ? 😉 Mukavaa matkaa ja reissun odottelua!

 4. Nina sanoo:

  Itse olen myös elokuun lopulla lähdössä miehen kanssa kroatiaan, lennetään splitiin ja sieltä suunnataan igraneen, joka on pieni kylä 1,5h ajomatkan päässä splitistä 🙂 vinkkejä ei ole siis antaa, mutta innolla odotan matkaa ja upeita hiekkarantoja 🙂

 5. Roosa sanoo:

  Bokeriassa söin aivan mahtavan burgerin!

 6. Terttu sanoo:

  Kroatia on aivan paras paikka, onnittelut hyvästä lomakohdevalinnasta siis! 🙂 Splitissä on paljon nähtävää, mutta kannattaa lähteä tsekkaamaan myös pikkukaupunkeja Splitin lähistöllä (kuten esim. Trogir, Omis tai Podgora), niissä on parhaat rannat ja autenttisempi meininki! bussilla esim. pääsee helposti ja halvalla. Tai voi hypätä Splitistä lauttaan ja mennä käymään lähisaarille kuten Brac tai Hvar. Ruoka on tosi hyvää Kroatiassa, hyvin italialaistyyppistä. Itse vuokrasimme juuri talon Trogirista toukokuulle ystäväperheiden kanssa, sitä odotellessa! On jo meidän 5. matka Kroatiaan (ja 2. lasten kanssa)!:)

Kommentoi