TOFU PANANGCURRY

22/11/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän viime Thaimaan reissusta alkaa olemaan kohta vuosi ja kovasti kaikki kaipaillaan sinne takasin. Kauniin luonnon, lämmön ja ihanien ihmisten lisäksi Thaimaassa ehdottomasti paras juttu on mielettömän hyvä ruoka. Thaimaalaista ruokaa voi tehdä joko tosi simppelisti ja nopeasti, tai sitten hifistellä enemmän. Ihana että, vaikka ei sinne nyt vähään aikaan pääsekkään, voi tehdä ainakin makumatkoja Thaimaaseen!

Itse tykkään tehdä helppoa ja nopeaa, mutta maistuvaa, ruokaa. En halua käyttää tuntitolkulla aikaa leiden äärellä pipertäen, vaan ruoan on oltava melko yksinkertaista. Thai-ruossa onkin kiva se, että ihan muutamilla aineksilla saa jo todella maistuvaa ruokaa.

Sain Indiedaysin ja Spice Up! kampanjan myötä jakaa teille oman herkkureseptini. Eilen innostuin kokkaamaan itselleni melko perinteistä Thaimaalaista ruokaa, Panang Curryä. Sitä syödään useimmin kanan kanssa, mutta suosittelen ehdottomasti testaamaan sitä myös tofulla! Perinteisestä resptistä poiketen, joukkoon tulee myös vähän kasviksia. Tässäpä resepti herkulliseen curryyn:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOFU PANAGCURRY

Marinointiin:
200g maustamatonta tofua
1 rkl Spice Up! Chili ja valkosipulikastiketta
1 tl Spice Up! Inkivääritahnaa
1 tl Spice Up! Panang Currytahnaa
1 tl Wok’n Roll Kookoskermaa
kourallinen silputtua korianteria

Kastikkeeseen:
4 dl Wok’n Roll Kookoskermaa
1 tl Spice Up! Valkosipulitahnaa
3 rkl Spice Up! Panang Currytahnaa
1 porkkana
1 tölkillinen Spice Up! Bambunversoja
2 rkl ruokosokeria
6 kpl Spice Up! Kaffirlimetinlehteä
200 g Wok’n Roll Munanuudelia

Koristeluun:
kourallinen suolapähkinöitä
korianteria

Pilko tofu kannelliseen astiaan. Laita joukkoon mausteet, sekoittele ja ravista kansi kiinni ja jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Paista marinoitunut tofu tilkassa öljyä. Lisää kookoskerma, currytahna, valkosipuli ja anna hautua muutama minuutti. Lisää loput mausteet sekä pilkottu porkkana ja bambunversot ja anna hautua kevyesti poristen kymmenisen minuuttia. Keitä nuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele valmiin ruoan tai annoksen pinnalle suolapähkinät ja korianteri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minkälaisen aasialaisen reseptin itse kehittäisit Spice Up! -tuotteista inspiroituneena? Jaa alle reseptisi ja osallistu kattavan Spice Up! tuotepaketin arvontaan. Arvonta-aikaa on ensi sunnuntaihin, 29.11 asti.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “TOFU PANANGCURRY”

 1. Primrose sanoo:

  Tekisin sellaista Tom Yam -tyylistä lohi-nuudelikeittoa, johon tulee nuudeleiden ja lohen lisäksi ainakin kalakastiketta, limeä, inkivääriä, kaffirlimen lehtiä, chiliä, korianteria, tom yam-tahnaa, sitruunanruohotahnaa, valkosipulia.. niin, ja tietysti kookosmaitoa! Keiton resepti on hieman muunneltuna peräisin Kotiliedestä, ja se on kyllä superherkullista. Ja sitä tekisin varmasti heti, jos tuon paketin voittaisin. 😛

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Oi kuulostaa hyvältä, hyvä idea, pitää itsekkin testata 🙂 !

 2. ellen sanoo:

  Tää curry on ihan parasta 🙂
  450g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
  4dl Jasmiini- tai Basmatiriisiä
  3 isoa porkkanaa
  3 keskikokoista perunaa
  1 iso sipuli
  1:n limen mehu
  400ml Spice Up! kookosmaitoa
  2dl kanalientä
  2rkl ruokosokeria
  4rkl Spice Up! Massaman curry -tahnaa
  4 Spice Up! Kaffirlimen lehteä
  3rkl Spice Up! Kalakastiketta
  3rkl Öljyä
  (thaibasilikaa annoksen koristeluun)
  Pilko sipulit. Laita paistokasariin öljy ja massaman curry -tahna, sekoita ne keskenään ja anna lämmetä hetken aikaa. Lisää sitten sipulit ja kuullota niitä kasarissa n. 5 minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito ja kanaliemi ja keittele toiset 5 minuuttia. Pilko perunat ja porkkanat sillä aikaa, ja lisää kasariin. Lisää myös Kaffirlimenlehdet ja ruokosokeri. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää broilerinsuikaleet ja pähkinät, keitä 20 minuuttia. Mausta curry kalakastikkeella ja limen mehulla. Kiehauta vielä ja voit vähän haudutellakin. Tarjoile riisin ja thaibasilikan kanssa.

 3. Tuulia sanoo:

  Panang on kyllä meikäläisenkin suosikkeja, mutta sesonkikasvisten kunniaksi haluan jakaa vähän erikoisemman reseptin joka nojaa perunaan, sipuliin ja herneeseen. Jos lähellä ei ole aasialaista kauppaa tai ekokauppaa tempehin hankkimiseksi, sen voi korvata pakasteherneillä.

  Fuusiokeittiössä: peruna-tempe-vuohenjuustosalaatti

  500 g perunoita
  200 g tempehiä/hernetempeä/pakasteherneitä
  100 g vuohenjuustoa
  pieni sipuli
  1 tl Spice up! valkosipulitahnaa (tai 1-2 valkosipulin kynttä)
  3 rkl Spice up! tamarindtahnaa
  1-3 tl Spice up! sambal oelekia, oman maun tulisuudesta riippuen
  1 tl jeeraa
  1 tl paprikajauhetta
  1 tl sokeria
  2 rkl öljyä
  suolaa
  soijakastiketta

  1. Kuutioi perunat ja keitä kypsiksi. Hienonna sillä välin sipuli ja kuutioi tempe.
  2. Kuumenna öljy pannulla jeeran ja paprikan kanssa ja paista perunoita sekä tempeä hetki, kunnes pinta saa väriä (jos käytät herneitä, lisää ne vasta vaiheessa 3). Mausta soijakastikkeella oman suolaisuusmakusi mukaan.
  3. Pienennä lämpöä, lisää sipuli ja valkosipulitahna ja odota sen aikaa että sipuli on kuullottunut. Lisää sokeri.
  4. Sekoita tamarind perunoiden ja tempen sekaan ja lisää vuohenjuusto palasina tai ohuina viipaleina. Kun vuohenjuusto alkaa hiukan sulaa, ruoka on valmista tarjottavaksi.

  Spice upin tuotteet on kyllä hirmu maukkaita, mutta joissain resepteissä niiden runsas käyttö tuottaa kyllä ihan hirmuiset suolamäärät lopullisiin annoksiin. Kannattaa siis olla hiukan tarkkana ja varmistella tuotteiden suolapitoisuutta purkin kyljestä, jos sattuu suolansaannista välittämään. 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Herranjestas miten mielettömän ihanan kuuloinen. Tämä menee testiin heti!!

 4. Ellamaria sanoo:

  Tekisin lemppariani punaista currrytofua, jota tilaan aina ravintolassakin. Kookosmaidon, mausteiden ja napakoiden kasvisten yhdistelmä on niin vastustamaton, että haaveilen siitä ehkä useammin kuin mistään muusta yksittäisestä ruokalajista. Ahh! Mielestäni täydellisen punaisen curryn kruunaa tuore ananas ja thaibasilika.

 5. Hanna sanoo:

  Mun suosikkikastike on palak paneer, johon tulee garam masalaa, kurkumaa, juustokuminaa, inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä, valkosipulia ja sipulia. Sitten pinaattia, kookoskermaa ja kotijuustoa tai fetaa.

 6. Leeni sanoo:

  Voi, miten tästä postauksesta herahti vesi kielelle! Paljon paikan päällä aasialaiseen ruokakulttuuriin tutustuneena olen monesti harmitellut sitä, että kotiolosuhteissa kokkailtuna aasialaiset ruokakokeiluni eivät vastaa odotuksiani. Ne ovat sinne päin, mutta jotenkin kuitenkin kaukana niistä autenttisista, rakkaudella valmistetuista aterioista, joita olen reissuillani syönyt.
  Yksi syy siihen on ehdottomasti mausteet ja tahnat, mitkä harvoin mahtuvat vaatimattomaan opiskelijabudjettiin. Tiukassa budjetissa jää usein kaffirlimenlehdet kaupan hyllylle odottamaan ostajaansa, ja lopputuloksessa puutteen huomaa heti.

  Jos voittaisin tämän kilpailun, aikoisin tehdä ihanaa happaman tulista kalakeittoa, Tom Klong Pla’ta, talvi-iltojen lämmikkeeksi. Se on upea, täyteläinen ja ihanan mausteinen keitto, joka tuo Thaimaan lämmön ja tuoksun harmaaseen Suomeen asti. Siihen tulee:
  – Vaaleaa kalaa, kuten meriahventa
  – Sitruunaruohoa
  – Galangal- tai inkivääritahnaa
  – Salottisipuleita
  – Kalakastiketta
  – Tamarinditahnaa
  – Kaffirlimen lehtiä
  – Chiliä
  – Korianteria

 7. Emm sanoo:

  Tämä punainen thaicurry on oma herkkuni:

  Punainen Thai tofucurry

  1 rkl öljyä
  1 iso sipuli
  2 tl SpiceUp! valkosipulitahnaa
  2 tl SpiceUp! inkivääritahnaa
  yhden pienen parsakaalin nuput
  1 paketti kiinteää tofua
  1-2 dl pilkottuja herkkusieniä
  2 rkl SpiceUp! punainen Thai currytahnaa
  1 tlk SpiceUp! kookosmaitoa
  puolikkaan limen mehu
  2 rkl ruokosokeria
  2 rkl SpiceUp! kalakastiketta
  1 dl maapähkinöitä

  Lisukkeeksi basmatiriisiä

  Kuumenna öljy ja lisää sipuli, valkosipuli- ja inkivääritahna sekä parsakaali, kuumenna 2 minuuttia. Lisää tofu ja herkkusienet, vähennä lämpöä ja kuumenna sekoitellen 2 minuuttia. Lisää currytahna ja kuumenna hetki. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna hautua 5 minuuttia. Sekoita limemehu, suokeri ja kalakastike erillisessä astiassa. Lisää seos ruokaan ja jatka hauduttelua toiset 5 minuuttia. Koristele maapähkinöillä. Tarjoile basmatiriisin kanssa.

 8. Sarkku sanoo:

  Tekisin ihanaa kanacurrya kookosmaidolla. Kanaa ja ihania kasviksia, currya,kookosmaitoa,kaffirlimen lehtiä… Mmmmm… Bambunversot on niin ihania curryn joukossa! Toinen olisi mausteinen kanakeitto chilillä, sitruunaruoholla ja inkiväärillä terästettynä. 🙂

Kommentoi