ILOISTA VIRTAA

3/11/2015

Yhteistyössä Indiedays ja IlovirtaOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAimageOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maailmalla sattuu ja tapahtuu jatkuvasti ja itsestäni tutuu että eritysen paljon juuri nyt. Ja vaikka joidenkin ihmisten reagointi ja vaikkapa nettikirjoittelu hämmentää ja järkyttää, tukimusten mukaan kuitenkin ihmisten tarve auttaa ja olla mukana tekemässä hyvää kasvaa kokoajan. Kaikilla meillä ei kuitenkaan suuren halun lisäksi ole välttämättä kovin suuria resursseja lähteä vaikkapa vapaaehtoistyöhän tai lahjoittaa jatkuvasti suuria summia hyväntekeväisyysjärjestöille. Jokainen meistä kuitenkin pystyy pieniin arkisiin ja hyviin tekoihin sekä ajatuksiin. Annetaan hyvän kiertää, joohan.

Ilovirta on lokakuun alussa toimintansa aloittanut uudenlainen kiltti sähköyhtiö, jonka kautta voi lahjoittaa joka sähkölaskun mukana 1, 2 tai 5 euroa valitsemallesi hyväntekeväisyysjärjestölle. Kuvitelkaa jos vaikka jokainen sähköä ostavan kotitalouden tilaaja tekisi näin, olisi lahjoitteava summa huomattava. Ilovirran kautta lahjoitettu summa menee täysin lyhentämättömänä suoraan järjestölle. Pari euroa kuukaudessa ei juurikan tunnu omassa lompakossa – mutta pienistä puroista syntyy suuri virta.

Ilovirralla itse sähkö on edullista, ja sähkösopimuksen ottaminen on helppoa – Ilovirta puhuu selkosuomea ja on myös sähköstä vähemmän kiinnostuneille helposti ymmärrettävissä. Riittää, kun tiedät minkälaisessa talossa asut, montako huonetta siinä on ja kuinka monta henkeä siellä asuu. Moni ei huomaa, kuinka vähän eroa Suomessa sähkön hinnoilla on. Koska hinnat ilmoitetaan sentti/kilowattitunteina, on kalleimmalla ja halvimmalla eroa vuositasolla noin 10 euroa. Ilovirta ei siis lupaa olla halvin, mutta edullista sähköä se lupaa. Minäkään en tällä hetkellä maksa halvimmasta sähköstä, sillä haluan maksaa vihreästä tuulisähköstä. Myös Ilovirran sähkö on 100% uusiutuvaa, joten se on tässäkin mielessä paras valinta silloin, kun haluat tehdä hyvää ja vaikuttaa pienillä teoillasi. Ilovirtaa lupaakin olevansa Suomen kiltein sähköyhtiö.

Itse arvostan Ilovirrassa juuri myöskin tätä rehellisyyttä ja tapaa avata vaikkapa sähkön hinnan ja kulutukset meille kuluttajille helposti ymmärrettävästi ja selkokielellä. Sähkösopimuksen teko on helppoa ja uusi sopimus on fiksu. Tällä hetkellä, kun sähkön hinta on alhaalla, ei kannata tehdä toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta. Se on hinnaltaan selkeästi huonoin vaihtoehto. Ilovirralla on myynnissä vain 1 -ja 2-vuoden sopimukset. Kuitenkin Ilovirran määräaikainen sopimus katkeaa aina muuttoon. Eli vaikka tietäisit jo sopimusta tehdessäsi asuvasi lyhyemmän aikaa ko. asunnossa, se ei haittaa. Sopimus ei seuraa perässä, ellet niin halua. Lämmin suositus siis vaihtaa nyt sähköyhtiötä, jos sellaiseen on mahdollisuus.

Ilovirran kanssa yhteistyössä on monia nimekkäitä hyväntekeväisyysjärjestöjä, kuten UNICEF ja Mannerheimin lastensuojeluliitto. Valitsin nämä kaksi omiksi hyväntekeväsisyysjärjestökseni. Olenkin jo aiemmin kirjoittanut useamman kerran UNICEFista. Olen saanut kunnian tutustua heidän työhönsä sekä hienoon organisaatioon lähemmin. UNICEF tekee työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten ja perheiden puolesta kaikkialla maailmassa. He huolehtivat, että lapsen oikeudet terveyteen, koulutukseen, tasa-arvoon ja turvaan toteutuvat. UNICEFin tekemä työ perustuu täysin vapaaehtoisiin lahjoituksiin. Kun valitset UNICEFin, lahjoituksesi kohdistuu lastenrahastoon. Lahjoitusvarat käytetään UNICEFin maailmanlaajuiseen työhön lasten hyväksi.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on taas lasten ja perheiden tuttu ja luotettava kumppani, jonka tavoitteena on rakentaa Suomesta lapsiystävällinen maa. MLL on kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. MLL tarjoaa vilkasta ja monipuolista toimintaa kaikenikäisille, auttaa vanhempia arjessa sekä jakaa ihmisten iloja ja huolia joka päivä kaikkialla Suomessa.

Koska maailma on murroksessa ja uskon että jokainen teistä haluaa auttaa, järjestän vielä tähän pienen arvonnan. Kerro mitä kolmea kodissasi olevaa sähkölaitetta ilman et voisi elää. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 50 euron lahjoitus valitsemallesi hyväntekeväisyysjärjestölle. UNICEFin ja MLL lisäksi kaikki muut mukana olevat organisaatiot löytyvät TÄÄLTÄ. Kerro siis tärkeimmät laitteesi sekä valitsemasi hyväntekeväisyysjärjestö, perjantaihin 6.11 mennessä, niin olet mukana 50 euron lahjoituksen arvonnassa.

Kannattaa kurkata Ilovirran sivuilta myös vinkkejä sähkön säästämiseen! Ilovirta löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Käykää toki tutustumassa ja harkitkaa vakavasti olisiko aika vaihtaa sähköyhtiötä. Muistakaa myös osallistua arvontaan, lupaan jokaiselle osallistujalle ainakin iloista mieltä!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “ILOISTA VIRTAA”

 1. Ansku sanoo:

  Vaikkei niinkään liity nyt aiheeseen, on silti sanottava että sun sisustystyyli on ilahduttava! Niin nättiä ja hauskoja yksityiskohtia.

 2. Taru sanoo:

  Meidän kodin 3 tärkeintä sähkölaitetta ovat, tv, apple tv ja hellaliesimikälie 🙂 Tv ja apple tv siksi että kuunnellaan paljon musiikkia ja katsellaan leffoja ja näillä edellämainitut onnistuvat 😀 Hellaliesiuuni koska rakastetaan ruokaa ja jollainhan sitä on pakko tehdä 🙂

  Mä valitsen Lastenklinikoiden kummit 🙂

 3. Pia sanoo:

  En voisi elää ilman musiikkia siis soittimet,puhelin ja sähköliesi. Lahjottaisin Hope:lle.Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

 4. HANNA sanoo:

  Puhelin, tietokone ja valonlähteet 🙂 Ja hyväntekeväisyyskohde ehdottomasti Suomen Luonnonsuojeluliitto! Ei voi liikaa korostaa sitä seikkaa, että jos luonnon monimuotoisuus häviää, häviää kaikki muukin.

 5. Annu sanoo:

  Varmaankin puhelin, telkkari ja liesi. MLL olisi mun kohde 🙂

 6. Joliel sanoo:

  Tärkeimmät laitteet on pyhä kolminaisuus: tietokone, kahvinkeitin ja öö.. saunahullulle tietenkin saunan sähkökiuas 😀 Jos arpaonni osuu kohdalle, tahtoisin lahjoituksen menevän Suomen Luonnonsuojeluliitolle 🙂

 7. moikka sanoo:

  Ihana ja freesi idea tällä ilovirralla sähkömarkkinoiden suhteen, peukkua sille! Yhteen juttuun pisti silmä tuossa myyntipuheessa kuitenkin, pakko pyytää vähän tarkennusta. Missä mielessä erot on kympin luokkaa, kun esimerkiksi Suomessa on sähköyhtiöitä joiden kwh maksaa 7 senttiä ja joiden kwh 5 senttiä. tuo kahden sentin ero tekee helposti kulutuksessa ison loven, esimerkiksi omakotitalouksissa kulutus on helposti vuodessa sen 10 000 kwh ja enemmänkin ja siitä tulee siten jo 200 euron säästö.

  Niin ja aivan ihania kuvia! ja mun tärkeimmät laitteet on laturi, jääkaappi ja lamppu, sikälimikäli kohdalle osuu. MLL:lle menis ehottomasti!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! Selvitin asiaa Ilovirran kanssa. Tässä kyseisessä esimerkissä on siis vertailtu kahta saunatonta kerrostalokaksiota. Eli samanlaista missä minä asun. Tällaisissa asunnoissa kun vaihteluja ei niin kauheasti sähkön kulutuksen suhteen ole. En tajunnut huomioida että tosiaan erikokoisissa omakotitaloissa kulutuserot voivat olla noinkin huomattavia kun teillä.
   Hyvä kun tarkensit, korjaan tekstiin niin ei tule annettua väärää tietoa 🙂 !

 8. maija sanoo:

  Tärkeimmät sähkölaitteet on varmaan arkiset perusjutut: Jääkaappi, hella ja pyykinpesukone. Lastenklinikoiden kummeille menisi täältä lahjoitus.

 9. Oona sanoo:

  Sisustuksesi näyttää ihanalta! Itse kirjoitin myös energiansäästämiseen liittyen (https://energiaataloudellisesti.wordpress.com/2015/12/06/joulun-parhaat-energiansaastovinkit/). Tuntuu, että etenkin näin joulun aikaan siihen pitäisi kiinnittää vielä enemmän huomiota (:

 10. energiansäästövinkit sanoo:

  Sauna, puhelin ja liesi.
  Paras säästövinkki on sähkösopimuksen kilpailuttaminen.
  Tässä on hyvät neuvot siitä miten saa halvinta sähköä.
  https://www.arvomedia.fi/halvin-sahkosopimus/

Kommentoi