UUTTA KYLPPÄRIÄ SUUNNITTELEMASSA

1/11/2015

Yhteistyössä Indiedays ja IDO
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotimme kylpyhuone on tällä hetkellä asuntomme ainut kolkka, jossa en niin kovasti viihdy. Taloyhtiön puolesta uudet kaakelit saamme ehkä jokus ensi vuonna, mutta tällä hetkellä rumia kaakeleita suurempi ongelma on säilytystilan olemattomuus ja huono valo. Joka päivä kamppailen syliin putoavien purnukoiden kanssa, koska ne eivät vain mahdu kunnolla omille paikoilleen.

Jopa vuokrakodissakin kylppärin ja vessan saa freesattua, halutessaan tosi moderniksikin, vain uusimalla kalusteita. Muutamalla uudella kalusteella ja vaikkapa kaakelimaalilla saa jo ihmeitä aikaan. Vaikka kyllä odotan toki myös sitä suurempaa remppaa, joilloin menee vaihtoon kaikki vessanpönttöä myöten. Nyt kuitenkin kävin IDOlla yhdessä suunnittelemassa miten saisin kylppärin viihtyisäksi ja toimivaksi nyt heti, helposti ja nopeasti.

IDO on kotimaan ainut saniteettiposliinin valmistaja ja toiminut jo yli 140 vuotta Suomessa. Edelleen kaikki kalusteteet tehdään Suomessa, suihkut naapurissa Ruotsissa. Tuotteissa näkyy hyvin pohjoismainen ja toimiva design, joka on itselleni tärkeää ja suurin syy valita juuri IDOn tuotteet. Hyvän ulkonäön lisäksi tuotteissa on todella otettu huomioon käytännällisyys ja toimivuus. Esimerkiksi kaikki allaskaapit on suunniteltu niin, ettei niihin jää yhtään hukkatilaa. Jokainen sentti tulee tehokkaaseen käyttöön ja sekös sopii minulle ja pieneen kylppäriimme paremmin kuin hyvin. Malliosto on todella laaja, erityyppisiä sarjoja ja värivaihtoehtoja löytyy moneen makuun ja tuotteet ovat todella laadukkaita sekä pitkäikäisiä. Jokaisesta tuotteesta löytyy arkea helpottavaa ideointia, jota ei ehkä tulisi muuten ajatelleeksi. Mutta esimerkiksi tavallista liukkaampaan lasite vessanpöntössä auttaa kummasti siivouksessa…

Me lähdimme IDOn kanssa siis suunnittelemaan minulle juurikin tavallista arkea helpottavia asioita kylppäriin. Vaikka olisin halunnut kaiken kerralla uusiksi, design suihkuseinistä alkaen, niin nyt aluksi tarkoituksena on tehdä pieni piristys ja päivitys kalusteille. Tällä hetkellä yksi murheenaiheeni on aivan liian pieni ja huonosti suunniteltu allaskaappi. Altaan alla on vain yksi ovi. Ovi aukeaa väärään suuntaan, eikä sisällä ole mitään hyllyjä. Tavarat ovat siellä aivan hujan hajan ja aina kun etsin sieltä jotain, suunnilleen kaikki rojut putoavat kaapista lattialle. Toinen ongelmakohta on tarpeisiini liian pieni peilikaappi, jonne mahtuu kärjsitettynä vain hammasharjat ja pari muuta purnukkaa. Myös peilikaapista tuleva valo on kylppärin ainut valonlähde, pikkuikkunaa lukuunottamatta, sillä neljä metriä korkeassa vanhassa kylppärissämme ei ole katossa ollenkaan lamppua.

Näitä juttuja lähdimme sitten suunnittelemaan uusiksi. Mietin kyllä myös vaihtoehdoksi erillisiä kaappeja ja hyllyjä, mutta lopulta päädyin panostamaan kunnolla näihin kahteen. Olisitteko itse tehneet samoin? Nyt vanhan, 40cm leveän peilikaapin tilalle on tulossa koko seinän mittainen kaappi, jossa on myös koko reilun metrin mitalta ylös ja alaspäin valoa antava lamppu. Allaskaappi tulee myös olemaan nykyistä hieman leveämpi ja oven sijasta siitä löytyy kaksi laatikkoa. Laatikot on myös jaettu kätevillä lokerikoilla – joten ei enää putoilevia purnukoita, vaan ihanaa järjestystä!

Miltäs uudet suunnitelmat teistä kuulostavat? Järkeä vai ei? Vai olisitteko itse panostaneet johonkin muuhun? Olisi tosi kiva kuulla teiltä mielipiteitä ja muutenkin omia kokemuksia ja vinkkejä kylppärin freesamiseen ilman kokonaisvaltaista remonttia. Valmista lopputulosta pääsen toivon mukaan esittelemään jo muutaman viikon päästä. En malta odottaa!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “UUTTA KYLPPÄRIÄ SUUNNITTELEMASSA”

 1. Jaanuska sanoo:

  Kerran suoraan kysyit niin vastaan suoraan :). Minusta tuossa remontissa ja freesaamisessa ei ole mitään järkeä, kun on kyse vuokra-asunnosta. Kaapisto ei varmaan ole mikään ilmainen ja tuntuu erikoiselta, että sulla bloggarin tienesteillä on tollaseen varaa.

  • amaaalia sanoo:

   Eiköhän se nimenomaan ole ilmainen muutos, jonka Ido tekee bloginäkyvyyttä vastaan. Tästä vois tosin päätellä, että nämä ”yhteistyöt” eli mainokset voisi reilusti kirjoittaa auki, ”saan Idolta x eurolla tavaraa bloginäkyvyyttä vastaan ja ilmoitan summan myös verotuksessani.”

   • Minttu MAMI GO GO sanoo:

    Kyllä, kyseessä on tosiaan yhteustyö, kuten heti postauksen alussa ja lopussa tunnisteissa lukee.
    Mitä tulee tuohon yhteistyön avaamiseen enemmin, eihän kaupan kassallakaan ole rinnassaan lappua: olen täällä töissä, saan työstäni x-määrän palkkaa josta maksan %-määrän veroja.. 😀 😀 😀 Se että bloggaaminen on suht uusi ammatti, ei tarkoita sitä että me emme noudattaisi lakia tai maksaisi veroja 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Moikka! 🙂 Mä ajattelen taas niin, että jos vuokra-asunnossa meinaa asua pitkään voi sitä aivan hyvin pienillä jutuilla laittaa mieleisekseen. Mielummin maksan vähän asumisviihtyvyydestä extraa 🙂 Ja tosiaan tässä tapauksessa on kyseessä nyt yhteistyö, eli tuotteet tulevat IDOlta minulle bloginäkyvyyttä vastaan 🙂

 2. Mari sanoo:

  Mä niin arvasin et nää kommentit on näitä 😀 Lukeehan tuolla ihan selkeästi alussa, ja lopun tägeissä että yhteistyö. Tarviiko sitä joka kerran erikseen rautalangasta vääntää, eikä muidenkaan alojen sopimuksia joka tilanteessa euromääräisesti erotella. Eiköhän se ole bloggarin ja verottajan välinen asia.
  Mut toki joo kyllähän omalla rahalla vuokrakämpän ehostaminen noin isosti olisi harvinaista. Ihanaa että nyt onnistuu, itekin kyllä käyttäisin tollasen mahdollisuuden!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Onhan tämä tosiaan kiva työ, kun pääse mukaan tekemään kaikkea tällaista 🙂 Mutta tosiaan, ei vielä allas -ja peilikaapin vaihtaminen ole vielä mikään ihan massiivinen remppa, jota ei voisi omasta kukkarostakaan maksaa 🙂

 3. Salmiakkityttö sanoo:

  Jos kylppäriin tulee uusi seinäkaappi ja allaskaappi, niin ei se nyt mikään älyttömän massiivinen remppa ole… Kun on muuttanut asuntoon (vaikkakin vuokralle), jossa kuitenkin varmaan aikoo asua monta vuotta, on ihan ymmärrettävää parantaa asumismukavuutta pienillä korjauksilla, vaikkei niitä saakaan mukaansa poismuuttaessaan.

  Itse kärsin todella paljon entisen aso-kämpän kylppärin olemattomasta säilytystilasta. Ja voi mikä onni, kun uuden kodin kylppärissä ja vessassa oli riittävästi kaappeja. Ja se laatikollinen allaskaappi, joka on aivan loistava! Varmasti tulet tykkäämään siitä.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   On niin totta, että kun tavaroille ei ole paikkoja on se tosi ärsyttävää. Ja vaikea pitää asuntoa siistinä. Odotan ihan superinnoissani juurikin tuota lokerikkolaatikkoa 😀 !!

 4. Mia sanoo:

  itsekin kärsin vuokra-asuntoni minimaalisesta peilikaapista, joka oli ainoa säilytyspaikka/hyllykkö kylpyhuoneessa.
  Kysyin vuokranantajalta saisinko sinne isomman peilikaapin, hyllyn suihkun viereen, sekä suihkuseinän, ettei tarvitsisi aina suojata pesukonetta jätesäkillä.
  Ensimmäinen vastaus oli, että mihin niitä tarvitsen, kun edellinenkään asukas ei ollut tarvinnut. Vastasin ja perustelin, mutta siihen hän ei koskaan vastannut mitään.
  Jossain vaiheessa ajattelin, että vaikka on vuokra-asunto, niin kyllä minä kuitenkin oman asumismukavuuden takia ne haluan, koska aikomuksena asua kuitenkin tässä asunnossa vielä pitkään. Mielummin maksan siitä, kun kärvistelen ja kiroilen kaapin kanssa, jonne ei mahtunut mitään.
  Loppujen lopuksi minä maksoin peilikaapin ja hyllyn, pyysin asennuksen isännöitsijältä, ja yllättäen sainkin myös peilikaapin! 🙂

 5. HANNA sanoo:

  Ois kiva nähdä kuvia lähtötilanteesta 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Joo pitää muistaa ottaa kuvat, ennen kun uudet kaapit saapuvat!! 🙂

Kommentoi