KANSIKUVATYTTÖNÄ

5/09/2015

imageimageimageimageimageimage

Minua pyydettiin kesällä Suuren Käsityö-lehden kanteen malliksi. Mutta ei siinä vielä kaikki, sain kunnian myös ideoida yhdessä lehden tekijöiden kanssa pienen plussakoisille sopivaa mallistoa. Myös näiden kaikkien vaatteiden kaavat löytyvät lehden välistä.

Itse en vähän pyöreäämpänä ihmisenä ole ikinä ymmärtänyt peittäviin kaapuihin pukeutumista. Uskon ettei oikeasti monikaan plussakokoinen nainen niin tahtoisi tehdä, mutta silti niitä vaan sinnikkäästi jaksetaan kaupan rekeillä tarjota. Usein vielä kammottavien kuvoiden kera. On ihan harhakuvitelmaa, että peittäessä itsensä räikeisiin kuoseihin ei niiden alla olevia kurveja muka huomaisi. Ennemmin niitä kurveja ja parhaita puolia kannataisi korostaa. Tai sitten tehdä kuin minä, ja vähät välittää siitä mitä muut ajattelee ja pukeutua juuri niinkuin haluaa.

Omat vinkkini kuitenkin tätä mallistoa varten oli, että tuodaan vyötärö esiin – suuret kaavut tuovat vaan lisää kiloja. Lisäksi sirot ranteet ja nilkat esiin. Itse suosin myös aina melko korkeita ja pyöreitä päänteitä. Minulle vaatteissa myös monikäyttöisyys on tärkeää, on kiva että vaatetta voi käyttää mahdollismman monipuolisesti. Inhoan jos kaapissani roikkuu vaatteita tyhjänpanttina vain sen takia, että ne sopivat vain tiettyihin tilanteisiin.

Suunnittelija ja mallimestari kuitenkin tekivät lopullisen työn, vaikka viimeisiin kaavoihin tehtiikin toiveistani vielä muutama muutos. Vaatteiden värimaailma on jotain aivan päinvastaita mitä normaalisti käyttäisin, mutta ehkäpä juuri siksi tämä homma olikin niin hauska. Moni tuttunikaan ei tunnistanut minua näistä kuvista. Mielestäni mallistosta tuli kuitenkin oikein onnistunut kokonaisuus ja toivottavasti moni lehden lukija innostuu tekemään kaavoista itselleen uusia syysvaatteita. Lehdessä olevat kaavat on mitoitettu noin 160 senttiselle ja ohjeet alkavat koosta 42 kokoon 54.

Mallina olo studiokuvauksissa on joka kerta yhtä jännää mutta myös hurjan kivaa. Ekoissa ruuduissa jännitys aina näkyy, mutta tälläkin kertaa lopussa jo hypittiin, tanssittiin ja kiljuttiin riemusta. On ihanaa kun joku meikkaa ja laittaa hiukset ja stailisti pukee. Samalla pääsee hiplailemaan toinen toistaan kivoimpia asusteita. Rakastuin tällä kertaa aivan täysin noihin kultaglitterisiin Minna Parikan tennareihin.

Mielestäni on tosi hienoa, että nykyään lehdissä näkyy entistä enemmän eri kokoisia malleja ja ihan meitä tavallisia ihmisiä. Toivottavasti tämä trendi jatkuu, suunta on ainakin oikea.

KUVAT: Anna Huovinen

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “KANSIKUVATYTTÖNÄ”

 1. Tiina sanoo:

  Otroligt vacker! ❤️

 2. Veera sanoo:

  Vau! Ihana mallisto ja niin upea malli!

 3. Elina sanoo:

  Se siis olit sinä!
  Itsekin katsoin pitkään, että ootko, ja sitten päädyin siihen, että et.
  Hauskan erinäköisiä kuvia kyllä! Ja kaunis mallisto.

 4. nennan sanoo:

  Mua on aina kiinnostanut se etta kun on plussa kokoinen nainen etta miten ne kilot kertyy?etta kuinka sita ehtii ja jaksaa syoda niin paljon?ja onko siina kehossa hyva olla kun on ylipainoinen? Ja eiko se tule kalliiksi.

  Oot tosi kaunis ja ihailen sua ja muita rehevianaisia.

 5. nennan sanoo:

  ps ethan julkaise kommenttiani, koska haluan vain sinun vastauksen kysymykseeni

 6. Pieni Lintu sanoo:

  Voi vitsi miten kiva toi harmaa taskullinen mekko. Mutta nyyh jos ei ole kaavoja pienempänä. Ei kai niitä ite osaa pienentää…?!?

  Aivan ihania ja pirteitä vaatteita ja kuvia. 🙂

 7. Piia sanoo:

  Ihan mahtavaa, että pääsit ideoimaan mallistoa ja malliksikin vielä 🙂 Olen intohimoinen ompelija ja kyllä houkuttaisi kokeilla näitä. Tosin itse en voisi niitä pitää, koska kokoni on pienempi mutta meinasin kyllä kokeilla niitä ystävälleni.

  Ja olen samaa mieltä noista kaapumaisista räikeistä vaatteista. Miksi epävarmuus omista vartalon muodoista pitää kääntää sitten täysin äärilaitaan ja olla isona huutomerkkinä että katsokaa minua ja kilojani! Eikö normaali riittäisi? 🙂

 8. Piia sanoo:

  Ja siis täsmennän että tarkoitan, että eikö normivaatteet riittäisi. Naiset ovat kaikki yhtä ihania, olivatpa minkä kokoisia tahansa.

 9. Veera sanoo:

  Jes, kerrankin hyvännäköisiä vaatteitta tuossa lehdessä! Yleensä ne plus-koot on kauheita telttoja enkä ikinä vois kuvitella niitä itselleni päälle. Nyt täytyy ehkä tuo lehti ostaakin!

 10. Liisa sanoo:

  Kauniita vaatteita plussakoon naisille! Mutta miten pukeutua kun ei ole siroja nilkkoja eikä ranteita? Jalat on kuin pölkyt, ranteet ehkä vähän hoikemmat. Tuntuu ettei mikään vaate näytä päällä hyvältä.

 11. Ninni sanoo:

  Aivan ihanat kuvat! <3 ja ihania syksyn värejä 🙂

Kommentoi