KESÄUIMAKOULUSSA

4/06/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojilla alkoi tällä viikolla kesäuimakoulu. Uimakoulu Pikku Joutsenesta kysyttiin tahtoisimmeko kokeilla heidän tuntejaan, ja joska pojat rakasvat uimista, niin tottakai haluttiin! Uimakoulu pidetään samoissa tiloissa Meilahden Allergiatalossa, jossa käytiin Kaapon kanssa aikoinaan vauvauinnissa. Ihana nostalginen tunneröyppy kun sinne pääsi uudestaan.

Kesällä uimakoulut pidetään viikon kursseina, tällä ja ensi viikolla. Opetusta järjestetään myös Jyväskylässä, Laitialassa ja Raumalla. Kesän jälkeen kurssit jatkuvast taas normaalisti. Kaapo ja Elvis ovat eri ryhmissä, mutta kätevästi samaan aikaan altaassa kuitenkin. Elvis on pienempien, uimataidottominen ryhmässä, jossa voi olla yksi tai kaksi vanhempaa mukana. Kaapo taas ryhmässä jossa osa osaa jo uida ja siinä mukana on vain opettaja. Allas on 140cm syvä, joten molemmissa ryhmissä lapset pitävät ainakin osan tunnista päällään kelluttavaa juoksuvyötä. Tavoitteena on, että uimakoululainen oppii kesäuimakoulussa nauttimaan vedestä, uimisesta ja liikunnasta. Tavoitteena on myös, että hän oppii uimaan tai parantaa uimataitoaan. Ohjelma sisältää vesileikkejä, loruja, lauluja ja yksilöllistä harjoittelua. Ohjelma on suunniteltu niin, että taidot karttuvat koko ajan, tekemisen kautta. Ohjelmassa on muun muassa välinevillitys, seikkailurata, Bay Watch-päivä, uimamerkkien suoritus. Odotan jo viimeistä päivää, jolloin lapset erittävät aikuisille taitojaan pinenen esityksen muodossa. Lopuksi jokainen saa uimakoulusta vielä oman tasoisensa uimadiplomin.

Itsestäni on ollut tosi kiva kun ryhmäkoot ovat sen verran pieniä, että jokainen lapsi ehtii saamaan myös yksilöllistä opetusta. Esimerkiksi Elvis on päässyt myös uimaan ilman vyötä ja sitten taas vedelle enemmän aremmat lapset saaneet toisenlaista huomiota. Kaapo on sitten taas päässyt harjoittelemaan erilaisia uima -ja sukellustyylejä. Olen ollut hurjan tyytyväinen! Tälläinen viikon kurssi on myös aika hauska. Että pyhittää yhden viikon sille että iltaisin käydään uimassa. Ja ai että miten kivasti tulee uni aina tämän jälkeen!

Jos kesäuimakoulu kiinnostelee niin ensi viikon ryhmissä on vielä tilaa. Lisätietoja uimakouluista löytyy esim täältä. Ja uimakoulut tosiaan jatkuvat sitten myös kesänkin jälkeen!

Onko teidän lapset käyneet uimakoulussa? Miten ne on järjestetty? Mitä olette tykänneet? Mikä on ollut parasta tai oletteko jääneet kaipaamaan jotain?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

3 Responses to “KESÄUIMAKOULUSSA”

 1. Kirsi sanoo:

  Kiitos vinkistä. Olen tuskaillut, että lapset pitäisi saada uimakouluun, mutta en vain ole ehtinyt selvittää milloin ja missä niitä olisi. Heti postauksen nähtyäni laitoin Joutseneen viestiä ja sain lapset ensi viikoksi tunnille. Mahtavaa että järjestyy vielä näin työssäoloaikana, ettei tarvitse sitoutua uimakoulun vuoksi hengaamaan kaupungissa kesälomalla. Tilaa oli enää ryhmässä, jossa vanhempi ei ole mukana altaassa, että toivottavasti meidän uimataidottomat pärjäävät. Montako lasta ryhmissä oli/ohjaaja? No, ainakin saan olla paikalla.

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei piti vastata sulle jo aiemmin, mutta jäi! Tosi kiva kuulla että vinkkini oli hyödyllinen. Me tykättiin kyllä tosi paljon ja Elviskin oppi uimaan tokavikana päivänä. Ihan mahtavaa! Tosi kivaa uintiviikkoa teille! 🙂

 2. Eevaliisa Anttila sanoo:

  Miten Kirsi meni eka päivä? Olen Uimakoulu Pikku Joutsenen ohjaajana Laitilassa ja uteliaisuuteni heräsi. Kivat kuvat myös Kaapon ja Elviksen polskimisista.
  Omat lapseni ovat tykänneet ja käyneet uimakoulussa. Se vaan että he eivät arvostaneet mun uimiseen liittyviä kommentteja sen jälkeen: ”Et sää tiedä mitään uimisesta, uimaope tietää.” 🙂

Kommentoi