SOIJAROUHELASAGNE

13/04/2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerroinkin tuossa kuukausi takapaerin lähteneeni mukaan Indiedaysin ja Hälsäns Kökin kampanjaan, jossa joukko meitä bloggaajia haastettiin neljän viikon kasvisruokahaasteeseen. Eli lisäämään reippaasti kasvisruokia ja kokeilemaan uusia reseptejä. kaikenlaista onkin kokeiltu, niin ihan uusia makuja kun sitten vanhoja klassikoita vain kasvisversioina.

Neljän viikon haaste ei ole tehnyt tiukaa ollenkaan, tarkoituksena kun oli tosiaan vaan lisätä kasvisruokia, ei muuttaa koko perhettä kasvissyöjiksi yhdessä yössä. Muutenkin kasvisruoka maistuu etenkin itselleni hyvin, ja suurinosa kokkaamistani pöperöistä onneksi myös lapsille. Erityisesti huomasin heidän kuitenkin tykkäävän näistä ”tutuista” ruoista. Kuten lasagnesta, johon on vain jauhelihan tilalle laitettu soijarouhetta.

Kasvisten kuorimisen ja pilkkomisen vastapainoksi olenkin käyttnyt paljon näitä Hälsänks Kökin suoraan pakkasesta pannulle-perjaatteella toimivia ruokia. Tällöin ei ole myöskään tarvinnut miettiä että saako ruoasta vaikkapa tapeeksi proteiinia, niistä saa ja vieläpä ilman kovaa (epäterveellistä) eläinrasvaa. Monipuoliset pakasteet maistuvat meille hyvin, yksi suosikki on ehdottomasti tuo superhelppo ja valmiiksi maustettu soijarouhe. Myös tofunakit ja sesamnugetit toimivat tietysti loistavasti lapsiperheessä. Kasvisruoan lisääminen entistä enemmän ruokavalioon on huomattavasti vaikuttanut oloon keventävästi. En sano että kiloja olisi välttämättä karissut, mutta olo on useasti ruokailun jälkeen paljon keveämpi, vaikka vatsan olisikin täyteen syönyt.

Tässäpä vielä teille meille hyvin maistunut soijarouhelasagnen resepti

Tarvitset:
1 pussi Hälsäns Kökin soijarouhetta
2-3 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
5 dl tomaattimusrkaa
täysjyvälasagnelevyjä
tuoretta basilikaa
oregaanoa
mustapippuria
suolaa
300g juustoraastetta
2 dl maitoa
muskottia
vehnäjauhoja
öljyä voita

Kastike: Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä pannulla. Lisää joukkoon pussi jäistä soijarouhetta, sekoittele ja lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää silputtua basilikaa ja oreganoa joukkoon. Kaada mukaan myös tomaattimurska ja mausta pippurilla sekä halutessasi ripauksella suolaa.

Juustokastike: Laita reilu nokare voita kattilaan, lisää noin 2dl maitoa sekä 200g juustoraastetta. Paksunna kastike ripauksella vehnäjauhoja. Hämmennä kokoajan. Mausta ripauksella muskottipähkinää.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle vuorotellen lasagnelevyt, kastike, levyt, juustokastike, levyt, kastike sekä pinnalle noin 100g juustoraastetta. Paista 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Ehkä edellisestä postauksesta muistatte myös, että kerroin meidän kuvanneen myös pari kokkivideota! Kaikki neljä videota pääset katsomaan TÄÄLTÄ. Äänestäessäsi omaa suosikkiasi, osallistut myös todella laadukkaiden Le Creuset -keittiötarvikkeiden arvontaan! (alla yksi videoista makupalana)

Olisi kiva kuulla että miten teillä muilla sekaruokaisissa perheissä maistuu lapsille kasvisruoka ja mitkä ruoat ovat suosikkeja?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

7 Responses to “SOIJAROUHELASAGNE”

 1. kata sanoo:

  Upeeta lukea tällaisesta lapsiperheen arjesta kertovasta blogista myös kasvisruokapostauksia! Aika monessa kun kirjoitellaan vain nakkijuttuja sen kummemmin kyseenalaistamatta. Kasvisruuan lisääminen tai siihen kokonaan siirtyminen on aina hyvä idea, on aikuisten vika jos lasten mielestä kasvisruoka on lähtökohtaisesti pahaa ja tehotuotettu liha hyvää..
  Taidanpa testata tuota lasagnea itsekin 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Kirjoitetaanko!? Aika jännä, itse ehdin nykyään niin vähän blogeja seuraamaan etten tiedä mitä niissä kirjoitellaan 🙂 Mutto tosi kiva kuulla että kasvisruokapostauksille on kysyntää 🙂

 2. Hienoa että teillä on innostuttu kasvisruuista! Meillä ei kotona muuta syödäkään, ja jossain vaiheessa lapset siirretään varmaan päiväkodissakin kasvisruualle. Meidän lasten suosikki on bataattilinssikeitto

  http://mehukekkerit.net/2015/02/linssibataattikeitto/

  Mielenkiintoista muuten huomata että Hälsans Kök on muuttanut tuon rouheensa reseptin vegaaniksi. Hyvä niin, aiemmin se oli valkuaiseen kasvatettua jotain sientä, eli ei siis vegaania tai edes soijaa. Mahtavaa että ovat uudistaneet rouheen!

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Ihanan kuuloinen resepti. Meillä poikien lemppariruoka on sellainen tosi perus kasvissosekeitto, joten tuota on ehdottomasti testattava 🙂

   Ja joo, suurinosa noista Hälsäns Kökin tuotteista on nykyään kokonaan vegaanisia 🙂

 3. essi sanoo:

  Hei mistä noi bändipaidat on hankittu?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei, noi on Kaapon vanhoja paitoja enkä kyllä muista yhtään mistä ne on hankittu. Ainakin yksi taisi olla jostain henkkamaukasta ja muut sitten jotain tuliaisia yms jostain…

 4. Nadya sanoo:

  Kasvisruuan syömisen jälkeen on tosiaan ihanan kevyt olo!
  Meillä porkkanapihvit tekee kauppansa ja paksut kasvispihvit sopii myös hampparin väliin!
  Lihan korvaaminen (tai jopa kokonaan pois jättäminen) tutuissa ruuista on aina varma nakki 😀
  Kerran tein kaalilaatikkoa, ja jauheliha olikin menny jo vanhaksi.
  Tuli siis kaalilaatikko ilman lihaa, ja hyvin se maistui!
  Jauhelihamausteella sai aika hyvin huijattua tuttua makua ruokaan 😉

Kommentoi