KENEN LEGOT NE OLIKAAN

18/11/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysin tänään itseni istumassa lastenhuoneen lattialta, korjailemasta lasten lego-poliisiasemaa. Ei siinä mitään, mutta kun olin yksin kotona ja lapset isänsä luona. Asettelin ukkeleita paikoilleen, poliisi vartiotorniin ja kahvikuppi käteen, toinen konttorille tietokoneen ääreen passihakemuksia näpyttelemään, mopopoliisi rosvoja pidättämään ja yksi onneton roisto putkan pöntölle istumaan… Ööh, piti kyllä tehdä jotain ihan muuta.

Pojat saivat Legolta pikkujoululahjaksi ihan älyttömän kokoisen poliisiasema-legohässäkän, joka liiottelematta sisältää noin viisi miljardia osaa. En ole koskaan nähnyt heidän siivoavan huonettaan niin nopeasti, kun viime perjantaina lupasin aseman koota heti kun huone olisi vain siisti. En myöskään tajunnut miten yksityiskohtainen ja miten monesta eri osasta asema koostuisi. Sen sisältä löytyy vessasta pienet hanat, toimistolta niin kahvinkeittimet kuin vesiautomaatitkin. Varustehuoneessa rivissä ovat kiikarit, radiopuhelimet, valolyhdyt ja minikokoiset käsiraudat. Autoissakin on toki kaikki mahdolliset vilkuista taustapeileihin ja nopeusmittareihin.

Koko höskän kokoamiseen meni melkein neljä tuntia. Siis huh, välissä tosin syötiin nopeasti, mutta silti! Siinä kokoamisen lomassa monta kertaa vannotin poikia että tätä ette sitten riko heti! Pojatkin huomasivat miten iso urakka oli, ja vain muutaman kerran kuulin tuskastuneen huokauksen että milloin se on valmis? Ja ah sitä kehujen määrää kun viimeinenkin poliisihelikopteri sai tarrat kylkeen. Äiti sä olet ihan sika taitava! Hahaha, niin olenkin.

6-12 vuotaille takoitettu asema on jo saanut pariin otteeseen osumaa, mutta yllättävän hyvin se on kaikenkaikkiaan pysynyt kasassa hurjimmisakin vankilapaoissa. Ladatessani viikonloppuna kuvan asemasta omaan facebookkiini eräs kaveri kommentoi että haluan nähdä karatepotkun jolla rakennelmani rikotaan. Mutta ehei, sellaista ei ole tulossa. Minä pidän siitä huolen, vaalin ja suojelen ja ehkä välillä vähän salaa käyn leikkimässäkin.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

11 Responses to “KENEN LEGOT NE OLIKAAN”

 1. Johanna sanoo:

  Mulle käy välillä tuo sama juttu ja sitten välillä järjestellään legoja väreittäin, koottain tai jotenkin muulla tavalla. Valitettavasti järjestelyn hyödyt ovat varsin lyhytkestoiset, mutta jotenkin palikoiden kanssa pelatessa hermot lepää. Mitäköhän se kertoo 🙂
  Kerro mistä tuon ekan kuvan mäyristaulu on? Mun on saatava muksujen huoneeseen sellainen. Meidän rakas perheenlisämme kun on mäykky. Ihanaa joulundotusta Muru!

 2. Uraäiti sanoo:

  Wau! Ei nuo legot turhaan ole maailman kuuluisimpia leluja! Oletteko käyneet Tanskan Legolandissa? Minkähän ikäisille tenaville se sopii parhaiten?

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   No ei tosiaan! Meidän Kaapo 5v on nyt kesästä saakka kysellyt että milloin mennään, kun Legolandista sai tietää. Kyllä mielellämme lähdetään sinne heti kun vaan mahdollista, esim ensi kesäänä 🙂 !

 3. Pilvi sanoo:

  Heh, mulla on aivan sama juttu! Monesti kun lapset on koulussa, äiti istuu lego-pöydän ääressä järjestelemässä rakennuksia ja ukkeleita siististi! (Voi kuinka monta kymmentä tuntia kulunut noiden muovipalikoiden äärellä 😀 )

 4. misu sanoo:

  oi voi, mun poika joka kerta kaupassa käy ihailemassa juuri tuota ”poliisihälytystä” – olis varmaan meillä kans ihan hitti! mä mielelläni ostan legoja just siks kun tykkään ite niitä koota. toisaalta meillä tuo kolmevuotias ei ihan vielä ymmärrä kaikkea, mies eräs ilta innostui pojan kanssa kokoamaan, kaivoi netistä kuvia ja teki mallista jonkun jättilentokoneen kaks tuntia meni… sit pojalla meni puoli tuntia kunnes kuului omasta huoneesta ”iskä, jes, nyt mää sain tän vihdoin rikki!” 😀

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Toi on kyllä hieno! Ja itsellekkin legot ja duplot ovat oikeastaan ainuita leluja joilla itsekkin jaksaa leikkiä 🙂

 5. Ruusu sanoo:

  No nyt mä ymmärrän: U on käynyt selkeesti lukemassa sun blogia! Se sai tossa pari päivää sitten ainakin vartin megalomaaniset iltaraivarit aiheesta että miks mä en järjestele koskaan sen legoja silloin kun ne nukkuu! Eli tervetuloa vaan tänne järjestelemään! 🙂

  • Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hahahaha, nyt vaan järkkäilemään! Siinä kuule hermo lepää!

Kommentoi