”ENÄÄ EI HAITTAA SE JOKAPÄIVÄINEN KAATUNEEN MAIDON SIIVOUS”

21/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siivoaminen, tylsä arkinen asia joka ei ainakaan itseäni oikein inspiroi suuntaan eikä toiseen. Siivota pitää aina, eikä se ikinä ole ollut lempihommaani. Perheellisenä, ja etenkin nyt koko kotitaloutta yksin pyörittävänä, hommat vaan lisääntyy. Maidot kaatuu, joku on mystisesti levittänyt hammastahnaa pitkin kylppärin seiniä ja ovenkahvoista löytyy epämääräisiä räkäpalleroita. Huushollimme ainoana naisena myös ihmetyttää sellainen seikka, että köhöm, onko seisaalteen pissatessa edes mahdollista osua sinne pöntön sisään?

Jo pitkään olen haavellut siitä, että raaskisin laittaa rahaa siivoojaan. Kuinka ihanaa olisi jos joku kävisi kerran viikossa tekemässä kunnon siivouksen. Rahan lisäksi ongelma on myös se, että siivoojaa varten pitäisi aina siivota… Tiedättekös. Joten jos vain jotain siivousta helpottavia asioita on tarjolla, niin minä olen jo syli auki täällä niitä vastaanottamassa.

Kuukausi takaperin kokosin Serlan kanssa blogini kautta testiryhmää uusia tuotteita testailemaan. Tai itseassa yhteensä neljän blogin voimin kokosimme 20 hengen porukan ja juuri äsken lueskelin yhteenvetoa kaikkien testiryhmäläisisten loppuraportista. Oli hauska huomata miten samoin tavoin suurinosa oli kokenut käytössä uudet tuotteet, Kostean siivousliinan sekä Siivouspaperin. Siivousliina on nimensä mukaan kostea ja sitä voi käyttää lähes kaikille pinnoille. Itse tykkäsin siitä enemmän, kun aiemmin käyttämistäni samankaltaisista liinoista. Ihan sen takia, että sillä saa puhtaaksi myös lasit ja peilit ilman rantuja. Liinat on valmistettu kotimaisesta selluloosasta ja ne ovat biohajoavia. Siivouspaperi taas on kuin talouspaperia, mutta paksumpaa ja vanhvempaa, eikä se hajoa märkänäkään. Sitä itse tuli käytettyä lähinnä ikkunoita pestessä ja lasten suita putsatessa. Näistä kahdesta ihastuin ehdottomasti enemmän noihin kosteisiin liinoihin.

Nille, joita viikkosiivouksen helpottaminen kiinnostaa, kiinnostaa varmasti kuulla myös muiden testiryhmäläisten ajatuksia näistä tuotteista? Testiryhmäläiset siis käyttivät tuotteita muutaman viikon ajan, ja testasivat niitä omien sanojensa mukaan ihan kaiken pyyhkimiseen. Oli innostavaa kuulla, että 13/20 kertoi siivonneensa useammin näiden myötä, ehkä minäkin sitten… Ja kuten minä, myös moni muu tykästyi kosteisiin liinoihin. Ne koettiin erityisen näppäriksi ja niiden avulla helpotettiin joka viikkoista suurempaa viikkosiivousurakkaa pyyhkimällä nopeasti pölyt tai vaikka ovenpielet ohi kävellessä. Niitä kehuttiin eritysen käteviksi keraamisen lieden sekä rasvaisen liestituulettimen puhdistamisessa. Kertakäyttöisyys sai miinusta.

Siivouspaperia taas kehuttiin sellaisissa tilanteissa joissa ei rättiä halua liata, kuten vaikka vessan pesussa tai lattialta jotain pyyhittäessä. Paperin kehuttiin olevan imukykyisempi kun tavallinen talouspaperi ja sitä oli kätevä käyttää myös esim grilliruoan syömisessä tai kertakäyttöisenä peflettinä. Yli puolen mielestä heidän kodissaan oli puhtaampaa testijakson aikana.

En tiedä iskeekö minuun ikinä siivouskärpänen, kun ei ole tähän mennessäkään iskenyt, mutta kun tämänkalataisilla tuotteilla saa innostusta helppouden kautta, niin suunta on jo parempaan päin. Sitten kun joku vielä keksisi jonkun laitteen joka siirtäisi nuo tavararöykkiöt oikeille paikoilleen ja viikkaisi pyykit. Ilmoittaudun jo heti tässä ja nyt siihen testiryhmään myös!

Onko teillä antaa jotain omia vinkkejä joilla helpottaa sitä viikottaista suururakkaa kun siivousta ei enää voi millään verukkeilla lykätä? Se että lähden pois kotoa ja toivon että ihme on tapahtunut sillä aikaa, ei ole ainakaan tähän mennessä toiminut. Entäs olettekos muut jo sattuneet testailemaan näitä Serlan uutuuksia?

Yhteistyössä Serlan kanssa.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “”ENÄÄ EI HAITTAA SE JOKAPÄIVÄINEN KAATUNEEN MAIDON SIIVOUS””

 1. Suppu sanoo:

  Täältä blogista noista serla kosteusliinoista luin ja kerran kaupassa niihin törmäsin, etsiessäni muita pesuaineita. Lähti sitten sellainen kosteusliinapakettikin kotiin mukaan. Ja tykkään. Varsinkin vessan saa noilla pyyhkeillä nopsaan pyyhittyä, jos ei ole aikaa ihan viimeisen päälle puunaukseen. Ja kun tietää, että ovat hajoavia tuotteita, niin paremmalla omallatunnolla niitä voi kaupasta kantaa kotiin.

 2. Linda sanoo:

  En ole kokeillut noita liinoja mutta kuullostavat ihan käteviltä.
  Mä niin odotan että toi sottapyttyvaihe on ohi ja pojat on sen ikäisiä että voivat osallistua enemmänkin jokapäiväiseen ja viikkoiseen siivousurakkaan.
  PS. Pitäisiköhän tässä alkaa kouluttaa samalla istualteen pissaavien poikien sukupolvea, eihän sille mitään fysiologisia esteitä ole!! 😀

 3. salli sanoo:

  Että nyt vaan kaikki yhteistyö kumppanit tarjoamaan blogiyhteistyön tiimoilta Mintulle ilmaista siivoojaa!! Sitähän sä kysyit.

 4. Lillipantteri sanoo:

  Mulle tuli sähköpostia että olin päässyt mukaan testiryhmään, mutta vissiin vastaukseni viipyi liiaksi koska sen jälkeen ei mitään kuulunut. Harmittaa 🙁 Hyvä kuitenkin, että muut testiryhmäläiset ovat olleet tuotteisiin tyytyväisiä.

Kommentoi