MITÄ SÄ TEKISIT PARIISISSA?

11/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen mukana Indiedaysin ja Tjäreborin kampanjassa, jonka tiimoilta pääsemme Kaisan kanssa tutkimaan ensi viikolla Pariisin katuja, kahviloita ja shoppailumahdollisuuksia. Äitini puolelta minulla on sukua juurikin Pariisista, mutta nyt vasta pääsen itse sinne ensimmäisen kerran. Lähes henkeä pidätellen jo odotan että pääsen kokemaan Pariisin, seikkailemaan metrolla, mutustelemaan croissantia Eiffel-tornin juurella ja vaan fiilistelemään kaunista kaupunkia ja sen tyylikkäitä ihmisiä.

Mummiltani sain tänään pienen Pariisi-oppaan ja kartan, mutta häneltäkin parhaat vinkit olivat vaan että kävele ja ihmettele. Ja se minusta onkin parasta kaupunkilomilla. Koko miljoonakaupunkia vaan on ihan mahdotonta tutkia neljässä päivässä, ja olisi kiva tehdä täsmäiskuja oikeesti hyviin paikkoihin. Joten kertookahan, jos nyt pääsisit Pariisiin niin mitä tekisit, mihin menisit?

Aiomme testata mahdollisimman monta kivaa ravintolaa ja kahvilaa, toki käydä ihmettelemässä nähtävyyksiä sekä hieman myös kartoittamassa shoppailumahdollisuuksia. Tiedätkö siis jonkun ihan ehdottoman ravintolan? Missä kahvilassa on parhaimmat kahvit ja kauneimmat leivokset? Mihin putiikeihin kannattaa hassata kaikki rahat? Ja tietysti myös kiinnostaa että mitä paikkoja kannattaa välttää?

Yövymme Astor Saint Honore nimisessä hotellissa, joka on kuulemma aivan kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä. Ihan Champs Elysées -kadun kulmilla. On tosi kiva päästä Kaisan kanssa reissuun, kokoamme teille matkan päätteeksi kattavat suosikkimme niin ravintola kuin shoppailutarjonnastakin. Ja vaikka ilman lapsia lähdenkin matkaan, ehdottomasti tulee kaupunkia myös katseltua perheellisen näkökulmasta. On hauska toteuttaa matka Tjäreborin kanssa, moni varmasti mieltää heidät vain pakettimatkoistaan aurinkorannalle, mutta heidän kautta saa myös monenlaisia kivoja kaupunkimatkoja – kuten vaikka Pariisiin.

Kertokaahan siis vinkkinne meille, ja käykää toki osallistumassa myös TÄÄLLÄ Tjäreborgin 200 euron matkalahjakortin arvontaan!

ps. Menenpä tästä lakkaamaan kynnet..

tjareborg kaupunkimatkat

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

15 Responses to “MITÄ SÄ TEKISIT PARIISISSA?”

 1. Montmartre <3 Ehdoton suosikkialue Pariisissa.

  • Minttu MAMI GO GO Minttu MAMI GO GO sanoo:

   Hei joo kiitos tästä kuulunkin joskus aiemmin, ymmärsin että samantyylinen alue kun vaikka Kallio? Onkos siellä jotain ihan ehdotonta paikkaa yms?:-) Kuulostaa nimittäin kivalta!

   • Joo, sellainen taiteilijoiden kaupunginosa :) Sesonkiaikaan varmaan aika täynnä turisteja, mutta me oltiin marraskuussa, niin ei ollut niin paljon. Voisin kuvitella, että sama juttu näin lokakuussa.
    Mä olen sellainen tunnelmoija, että oli vain ihana kävelesekellä siellä. Amelie-elokuvan fanina piti tietenkin käydä kahvilla Café des Deux Moulins -kahvilassa. Ja Lapin Agile Cabaret oli tunnelmallinen illanviettopaikka.

 2. Avatar Joanna sanoo:

  Ite asuin Pariisissa viime vuonna. Moulin rouge kannattaa ehdottomasti kattoa, pääsee suoraan kun menee sen nimiselle metro asemalle. Ja samoin Opera alue, kun jää pois Opera metro asemalla(sinne menee ainakin 3,7,8 ja 9 metro) siellä kun vähän kävelee niin löytyy kivoja shoppailu paikkoja. Metro numero 1 pääsee La Defense metro asemalle (päätepysäkki), joka on isossa kauppakeskuksessa, eli sinne shoppailemaan! :)

 3. Avatar Riitta sanoo:

  kannattaa uskoa Mummia! Kaksi kertaa olen käynyt ja ymmärrän erittäin hyvin mitä hän tarkoittaa. Ravintoloissa kannattaa maistaa jokaikinen jälkiruoka. Ja croissantit on jotain niin taivaallista :) :) :)

 4. Avatar C sanoo:

  Mulla tulee matkustettua Pariisiin useamman kerran vuodessa ja aina pitää päästä Merci-konseptikauppaan Haut-Maraisin alueelle. http://www.merci-merci.com/en/ Kaupasta löytyy myös pari kivaa kahvilaa. Samalta alueelta löytyy muutenkin kaikkea kivaa kun vaan jaksaa hieman kierrellä. Kannattaa myös tsekata Popelini-leipomo http://popelini.com/ kävelymatkan päässä josta saa ihania ranskalaisia kreemillä täytettyjä leivoksia.

 5. Avatar KolmenÄiti sanoo:

  Mä kävelisin ympäri, varsinkin Marais-alueella.
  Viimeks oltiin aivan loistavassa ravintolassa: Au Fil des Saisons (osoite: 6 rue des fontaindes du temple). Pieni paikka, mutta aivan loistava ruoka ja mukava henkilökunta. En ole kyllä varma, kuinka hyvin siellä puhutaan muuta kuin ranskaa ;)

  • Avatar KolmenÄiti sanoo:

   Hups! Osoitteeseen tuli kirjain liikaa, eli 6 Rue des Fontaines du Temple.

 6. Avatar Jatta sanoo:

  Pariisissa kannattaa ehdottomasti käydä Champs Elysées -tien varrella olevassa Ladureessa, ostaa sieltä iso boksi macaroneita mukaan, ja mennä syömään niitä joen rantaan tai Eiffelin juurelle ! Ostoskeskuksista suosittelen Galeries Lafayettea, jolle pääsee helposti Chaussée d’Antin-La Fayette -metrolla. Siellä on huikeen hieno kattokupoli, ja itse ostoskeskuksesta löytyy ruokaostasto (sijaitsee miesten puolella, alakerrassa), jossa on kyllä ihan älyttömän isot valikoimat kaikkea mahdollista tuoreista hedelmistä laatusuklaisiin. :)

  Hauskaa Pariisin matkaa teille !

 7. Avatar Heidi_S sanoo:

  Ladureen macaronsit on taivaallisia pakkausista lähtien ja Montmartrella Sacre Coeur ja sen portaat on mun lempipaikkani Pariisissa. Shoppailut kannattaa hoitaa Les Hallesin maanalaisessa kauppakeskuksessa

 8. Avatar Linda sanoo:

  uuuh Lucky you vai pitäisikö sanoa Vous etes tellement chanceux!
  Mä maalaisin punaiset huulet ja kiskoisin holkista savuketta jollain idyllisellä partsilla :-)
  Ihanaa reissua!

 9. Avatar Norsis sanoo:

  Tietenkin Disneyland! :)

 10. Avatar A sanoo:

  Jos maha kestää vetää muutaman päivän hiilariövereitä niin sitä kannattaa tehdä niin paljon kuin vaan voi, nimittäin leipomosta ostetut patongit (esim kinkkujuustotäytteellä) ja croissantit on vaan ihan täydellisiä. Myös Versailles on hieno, jos aikaa riittää!

 11. Avatar Anniina sanoo:

  Uu! Pariisi on paras. Olin 9 kk au pairina ihan lähiympäristössä ja kävin Pariisissa viikottain. Sekalainen lista suosikkijuttuja tulossa!

  Ihan ekana: ympäriinsä kävely kannattaa aina. Valitsee vaan kaupunginosan ja kävelee. Jos uskallusta löytyy, kannattaa kokeilla kaupunkipyörä Velibiä. Huisin siistiä ja samalla pelottavaa! Pyöräilin joskus itsekseni Notre Damelta Montmartrelle, se vapauden tunne oli mieletön.

  Seuraavana Montmartre, kiva alue, joskin täynnä turistikrääsäkauppoja ja ärsyttäviä ukkeleita, jotka tyrkyttää juttujaan. Sacré Coeur -kirkon portailta on huikea näkymä Pariisin ylle, etenkin iltasella auringonlaskun aikaan nättiä, joku siellä saattaa soitella kitaraa.

  Mun ehdoton suosikkini on Shakespeare & Company -kirjakauppa! Se sijaitsee lähellä Notre Dame -kirkkoa, joka myös melko vaikuttava ilmestys. Ihana, vanha ja persoonallinen kirjakauppa, josta saa ainakin ihanat kangaskassit tai vihot, jos ei kirjoja tartu mukaan.

  Marais’n alueella on ihana kreppipaikka nimeltään Princess Crepe. Se on japanilaistyyliin pinkisti sisustettu ja sieltä saa tosi ihania kreppejä, hillolla, jäätelöllä, kermavaahdolla, nutellalla tai millä vaan. Osoite on 3, Rue des Écouffes ja metroasema St. Paul tai Hôtel de Ville.

  Museoita siellä on aivan pirusti. Kannattaa ehkä itse ottaa selvää omien mielenkiinnon kohteiden mukaan, sillä valinnanvaraa riittää! Itse tykkäsin ainakin luonnontieteiden museosta, musée d’Orsaysta ja Louvrestakin. Ilmeisesti olisi tupakka- ja nukkemuseotakin tarjolla. Tietysti myös Centre Pompidou jossa on kaiketa modernimpaa taidetta, ja Orangerie, josta löytyy (post-) impressionistien töitä.

  Versailles’n palatsi ja Marie Antoinetten maalaiskylä ovat myös näkemisen arvoisia paikkoja.

  Puistoista kaikki on oikein ihania, ei ole suosikkia!

  Kahvilavinkkejä en kyllä osaa antaa, koska Starbucksia lukuunottamatta en käynyt varmaan koskaan kahdesti samassa paikassa. Ne vanhat, perinteiset ja suositut on kalliita, mutta kuulemma käymisen arvoisia. :D Café de Flore ja Café des Deux Magots siis. Amélie-kahvila (eli Café des Deux Moulins) on ihan kiva paikka, mutta sain siellä kyllä aina pahoja drinkkejä.

  Nyt jos pääsisin, niin menisin kyllä kuuntelemaan oopperaa tai katsomaan balettia. L’Opéra Garnier on todella kaunis ulkoa ja kuulemma sisältäkin!

  Les Halles on suuri ostoskompleksi, miljoonia kauppoja muttei persoonaa. Le Printemps ja Galeries Lafayettes on ehkäpä Lontoon Harrodsiin verrattavissa, kalliita paikkoja mutta kaunista katseltavaa niistä löytyy. Itse shoppailisin vintagepaikoissa, (Free P Star, Kiliwatch, Hippymarket, Vintage Désir) tai ketjuliikkeistä American Apparelilla, Zarassa, COSilla tai & Other Storiesilla. :D Ne isot kirppisalueet vähän Pariisin ulkopuolella erittäin varteenotettavia paikkoja myös, kunhan löytää ne oikeat kirppisalueet eikä jää siihen afrikkakama-alueelle (se on sellasta uutta roinaa kuitenkin).

  Sillon kun asuin Ranskassa, niin kirjotin blogiini pientä Pariisi-juttusarjaa. Listasin mm. kivoja second hand – ja vintagekauppoja. Linkki tuossa alla.
  http://cinnamonbiscuits.blogspot.fi/search/label/paris%20tips

  Jaa, oliskohan vielä jotain sanottavaa. Rupesin heti kirjoittamaan kommenttia, kun luin tän tekstin, vaikka pitäis tehdä koulujuttuja. :—-D Mutta Pariisi voittaa ne 6-0. Kivaa matkaa!!!

 12. Avatar Anniina sanoo:

  Niin ja en tiedä, kustannetaanko teille esim. kaupungin sisällä liikkuminen, mut jos ei, niin Navigo Découverte -kortti on luultavasti halvin tapa liikkua. Ainakin itse tein laskelmat kaikista lippuvaihtoehdoista, ja tämä tuli ehdottomasti halvimmaksi vaikka otin sellaset zonet joilla pääs Charles de Gaullen lentokentälle asti.

Kommentoi