LEFFASSA, LOUNAALLA JA LEIKKIMÄSSÄ

11/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oletteko kuulleet Kallion seurakunnasta? Seurakunnasta joka toivottaa kaikki toimintaansa mukaan lämpimästi tervetulleiksi, siis ihan kaikki. Tietystikkään ikään, näköön tai kokoon katsomatta, muttei myöskään vaikkapa sekuaalisella suuntautumisella tai okeastaan edes koko uskonnolla ole väliä. Kallion seurakunta ajaa näkyvästi muunmuassa seuksuaalivähemistöjen oikeuksia ja tasa-arvoa, kirkoissa järjesteteään sateenkaarimessuja ja kesällä mediassa sai huomiota kirkon pihalla ollut pomppulinna jonka päällä olevassa kyltissä kehoitettiin lapsia pomppimaan ihan homona.

Meidän perhehän ei kuulu kirkkoon, emmekä oikeastaan ole juuri millään tavalla uskonnollisia. Mutta kyllä sitä tällaista toimintaa vaan haluaa tukea, etenkin kun meidätkin on aina otettu niin avosylin vastaan. Muskarissa alettiin käymään Kaapon ollessa vauva ja sen jälkeen osallistuttu kaikenlaiseen muuhun perhetoimintaan ja kävihän Kaapo kirkon kerhossakin melkein pari vuotta. Jos meininki olisi vanhoollista, suppekatseista ja syjivää (kuten se valitettavasti monessa seurakunnassa on) en tietenkään tahtoisi, tai lasteni olevan, siinä millään tavalla osallisena. Mutta kun ajatus ja arvomaailma on tämä, haluan todellakin kannattaa sitä!

Kaiken tämän lisäksi tuota meidän lähikirkkoa, eli Alppilan kirkkoa, ollaan kokoajan tuotu vieläkin lähemmäksi ihmisiä. Siitä on haluttu rakentaa kaikkien yhteinen olohuone. Ja siinä onkin hienosti onnistuttu. Täällä Alppilassa toimii pieni juokko ihania ja aktiivisia naisia, joista yksi on, kuvissakin oleva, Riikka. Riikka muiden aktiivisten kanssa on ollut kovasti viemässä eteenpäin ajatusta tästä olohuoneesta. Alkuvuodesta kirkolla alettiin järjestemään huippuhyvää brunssia ja nyt kesällä arkisin aluassa lähti käyntiin kahvilatoiminta.

Mekin kävimme vihdoin poikien kanssa testaamaan kahvilan. Peruskahvila-tarjonnan lisäksi keskiviikosta perjantaihin siellä saa myös nauttia viereisen Alppitorin herkullisista lounaista. Koska alppari on yksi lempiravintoloistani olen tosi iloinen tästä. Ravintola siis toimittaa kirjkolle muutaman erivaihtoehdon. Lounaan hinta aikuisille on 9 euroa, ja se sisältää myös raastesalaatin sekä leivän. Lasten ateria on 5 euroa sisältäen vielä maidon ja rusinat. Lapsille on tietysti myös varattu alue leikkiehin kahvilan yhteyteen.

Kahvilan ja lounaan lisäksi perjantaisin lapsiperheet on huomioitu erityisen kivasti. Silloin ennen lounasta siellä järjestetään erilaista ilmaista toimintaa, kuten lastenleffaa, temppurataa tai ohjattua askartelua. Sen voi kivasti ottaa yhteisenä hauskana aikana lasten kanssa, tai sitten mennä paikalle läppärin kanssa, kuten moni äiti näytti tekevän.

Suosittelen oikeasti testaamaan paikan jos täällä päin liikutte. Ja tosiaan, aivan mihinkään uskomukseen tai muuhukaan katsomatta – kaikki ovat sinne hyvin tervetulleita. Brunssien, tapahtumisen ja kahvilan tarkoitus ei ole tuputtaa Jumalan sanomaa, vaan tuoda ihmiset yhteen ja vahvistaa yhteisöllisyyttä naapurstossa. Osa kahvilan tuotoista hjataan Kirkon ulkomaanapuun.

Mitäs mieltä muuten olette tällaisesta? Osallistuisitteko itse seurakunnan toimintaan itse siihen kuulumattomina? Itsehän olen joskus aikoinaan saanut aika kovaakin kritiikkiä blogiin juuri tästä syystä.

Lisätietoja Alppilan kirkon kahvilasta facebookissa. Kiitos Riikka lounaasta!

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

4 Responses to “LEFFASSA, LOUNAALLA JA LEIKKIMÄSSÄ”

 1. Katja sanoo:

  Todellakaann osallistutaan 🙂 kuultuaan kyllä kitkkoonkin, mutta missään en ole törmännyt huonoon kohtaamiseen jos kirkon puuhista puhutaan. Oletko törmännyt itse kun kerhotoiminnasta kertoessaan niin kirjoitit? Tuo paikka näyttää erittäin ihmisläheiseltä ja ihanalta. Lisää näitä ja tätä toimintaa! Hyvä Riikka, toivottavasti saat tätä ihanaa ideologiaa vietyä eteenpäin kuten tänne espoon seurakuntaan 🙂 kiitos kivasta jutusta Minttu!

 2. Henna Maria sanoo:

  Hei vaan Minttu!

  Kuuleppas, juuri pari päivää sitten oli mielessä se sun pakanat kirkossa-kirjoitus, johon tulikin aika reippaasti kommentteja ja sieltä varmaan tuli se kritiikkikin.

  Olen itse kristitty eli uskovainen ja haluan tuoda selväksi sen, että kirkko ja seurakunta on varmaan ainoa ”yhdistys” joka ei ole olemassa vain jäseniään varten. Tämä jäi eniten mieleen sieltä edellisestä kirkkojutusta. Jos joku käkättää, että kirkon tarjoamista toiminnoista ei saisi kirkkoon kuulumattomat nauttia, tämä henkilö ei tunne Jeesusta ja Hänen opetuksiaan ollenkaan. Kirkon tärkein sanoma on juuri tämä Jeesustelu eli Jeesuksesta kertominen. Siitä moni ei tykkää, enkä tykkää minäkään tuputtamisesta ja jonain projektina olemisesta, mutta kirkon tehtävä on tuoda tätä ilosanomaa esille. Jos olette kokeneet lähimmäisen rakkautta kirkossa, olette olleet oikeassa paikassa! Onhan se Jeesuksen mukaan suurin käsky, että rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi sekä: rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä. Näyttää että teidän kotikirkko osoittaa rakkautta naapureilleen ja eipä siinä muuta! Hienoa!

 3. Anna sanoo:

  Hei Minttu!
  Olipa kiva lukea kirjoitustasi. Kallion seurakunta on monessa suhteessa edelläkävijä ja huippuja ideoita täynnä. Nämä kirjoittamasi jutut lämmittävät erityisesti mieltä! Onneksi Kallio ei ole ainut seurakunta. Syrjivää ja suppeakatseista (kuten kirjoitit) on harvassa. Kirkko on onneksi juurikin jäsentensä näköinen. Nyt kannattaakin kannustaa kirkkoon kuuluvia kavereitä äänestämään tulevissa seurakuntavaaleissa (äänestyspäivä 9.11.) niin jatkossakin meno on suvaitsevaa ja innostavaa. Vaalien vaalikasvoina esimerkiksi juuri teidän oma Kallion srk kirkkoherra Teemu Laajasalo ja ihana Jani Toivola.

  Aurinkoista syksyä!
  Terv. yksi lapsityön pappi Haminan seurakunnasta 🙂

 4. Riikka sanoo:

  Kiitos Minttu! ja seuraavaksi sitten brunssi..

Kommentoi