PUUROBAARISSA

25/09/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEloveena puurobaari. Kuvaaja: Matti Immonen, www.mimmonen.comOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAEloveena puurobaari. Kuvaaja: Matti Immonen, www.mimmonen.comOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään syötiinkin vähän erilainen lounas, kun poikettiin kaupungilla ollessamme puurobaariin. Pitkästä aikaa sain Kaaponkin syömään puuroa, ja erityisen hyvällä ruokahalulla. Ei sinänsä ihme, se taisi myös omastakin mielestäni olla parasta puuroa jota olen ikinä maistanut. Suuri kunnia siitä kuului puuron kanssa tarjotuille tuunakkeille. Puuroistamme löytyi nimittäin muunmuassa itse tehtyä masikka-raparperi-inkiväärihilloketta, hunajapaahdettuja pähkinöitä, tummaa suklaata sekä kuivattuja karpaloita.

Elovenan puurobaari on hauska ja toimiva konsepti. Sadepäivästä huolimatta tiskillä kävi jatkuva kuhina, puurobaarilla riitti paljon eri ikäisisä asiakkaita, teineistä turisteihin sekä eläkeläisiin. Sen lisäksi paljon uteliaita kyselijöitä. Pyörillä kulkeva baari on parkkeeranut Wanhan Ylioppilastalon kylkeen ja on siinä vielä ensi viikon tiistaihin, jonka jälkeen se siirtyy talviteloille. Puuro keitellään huolella paikan päällä luomukaurahiutaleista. Valittavana on kuusi erilaista tuunaketta, eli makua tuovaa lisuketta puuron joukkoon. Reilun kokoisen annoksen puuroa voi syödä siinä tai ottaa kätevästi mukaan.

Vastaavat pikaruokaa myyvät food truckit yleistyvät kovaa vauhtia suomessakin, ja mielestäni puuro on ihan loistava ruoka tällaiseen. Annos on hyvä ja täyttävä lounas, mutta menee toki hienosti välipalana tai ihan jälkiruokanakin. Kuulin että puuroannosten makusuunnittelun takana olevat Miki Puikkonen ja Juha Teerimäki ovatkin jo kehitelleet myös suolaisia makuja. Kuulemma ainakin kanttarelleja ja vuohenjuustoa sisältävä puuro oli taivaallista. Tavallaan kuin ristottoa. Mielenkiintoisen kuuloista ainakin!

Oletteko jo sattuneet törmäämään puurobaariin? Jos ette, niin käykää ihmeessä kokeilemassa – hauska kokemus! Baari on paikallaan vielä muutaman päivän, kuun loppuun saakka. Mitkä muuten ovat teidän suosikkimakunne puuron joukossa, vai ihan sellaisenaan?

Toteutettu yhteistyössä Elovenan kanssa

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “PUUROBAARISSA”

 1. Oona sanoo:

  se päivä kun mä saan meidän jätkän syömään puuroa tulee olemaan legendaarinen! Ja siis sun pojat on kyllä niin syötäviä, että mun sydän sulaa :’)<3

 2. essi sanoo:

  Oi, miksi en ole ennen kuullut tästä? Aivan loistava idea! Itse syön puuroa omenoilla, raejuustolla, hillolla, marjoilla, pähkinöillä, purkkilihalla, kanakastikkeella tai ihan sellaisenaan… Puuro vaan on parasta <3

 3. Voi vitsi! Puuron maine ehkä kaipasikin jo vähän boostausta 😀 En ole täällä Tampereella vielä puurobaariin törmännyt, mutta hieno idea. Itse syön Elovenaa joka aamu, mutta muille se ei meidän perheessä enää uppoa :/

 4. Ihana konsepti! Harmi et tänne Tampereelle kaikki tulee jälkijunassa. Oispa kivaa jos tää rantautuis tänne ens kesänä!

 5. Lillipantteri sanoo:

  Mun uusin rakkaus: Elovenan luomu kaurahiutaleet! <3 Söin sitä ekan kerran eilen illalla, ja se jos mikä oli rakkautta ensi lusikallisella. 😀 Maku oli kuin pilvien päällä kävelisi (ja tänään totesin että voisin uida siinä, jolloin lapset puhkaisivat mun rakkauskuplan ja totesivat yhteen ääneen että ei puurossa voi uida :D) Ja sen syön ripauksella suolaa <3

  Harmi kun täällä päin ei tuollainen puurobaari vieraile.

Kommentoi