SYYSVERMEET

19/08/2014

syysvermeet elvis puskassasyysvermeet kaapo minirodini pico vihreäsyysvermeet elvis ja kaapo pihlajapaju1syysvermeet elvis tutkiipaju2syysvermeet kaapo puskassa11syysvermeet kaapo paju

Havahduin tänään poikia päiväkodista hakieassa siihen, etten ole uhrannut yhtäkään ajatusta välikausivaatteille. Siis mitä, minä äiti ja bloggaaja, eikä mielessä ole ollenkaan pyörineet ehdottoman ajankohtaiset vk-aiheet. Taidan alitajuisesti toivoa että kesä jatkuisi vaan.

Jotain syysvermeitä on kyllä nyt mietittävä. Molemmilla on liian pienet kuoritakit, pian liian pienet kumpparit, risaiset ulkohousut ja kuravaatteista ei tietoakaan. Tällä hetkellä pojat näyttävät minikokoisilta laitapuolen kulkijoilta.

Useimpina vuosina olen ostanut suurimman osan ulkovaatteista käytettynä. Esimerkiksi PO.Pin kamat ovat olleet niin laadukkaita, että ne menevät tosi siisteinä useammallakin lapsella. Ja mielelläni säästän vähän siinä, että ostan käytettyä. Nyt kuitenkin pitäisi saada lapsille uusia vermeitä ja nopeasti, joten helpoin tapa on varmaankin käydä ne vaan hakemassa uusina.

Halpisketjujen ulkovaatteita olen kuullut kehuttavan vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Oletan että nekin ovat nykyisin ihan hyvää laatua. Ainakin pojilla viime talvena olleisiin henkkamaukan toppahaalareihin olin tosi tyytyväinen. Siksi kaipaankin teiltä vähän vinkkejä! Mihin kauppaan kannattaisi suunnata simppeleiden, kivannäköisen ja kestävien kuorivaatteiden toivossa? Mielipiteitä toivoisin myös fleecevuorellisista kuravaatteista, kannattaako mielummin ostaa sellaiset kun vetää kuorivaatteiden päälle kurahousut?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

16 Responses to “SYYSVERMEET”

 1. Ellunen sanoo:

  Just tein tilauksen T2H:n sivuille, alet vielä kolme päivää. Simppeleitä kuriksia ainakin edukkaasti, maksoin 25€ kurasetistä. Maiharia pojille yms oli vielä myös jäljellä edulliseen hintaan ja kokojakin oli. Ups:lla yleensä ollut kolmessa neljässä päivässä täällä, kertaakaan ei ole pettänyt. Laatuun olen ollut aina tyytyväinen, mutta pihinä en ole koskaan täyttä hintaa maksanut vaikka uutta olen aina T2H:lta ostanut.

 2. Terhi sanoo:

  Popin vermeet on kyllä hyviä, mutta tosi kalliita. Teillähän on tietty se etu, että voi edes pienemmälle sitten kierrättää. Ruotsalaisketjuista Kappis on ainoa, jonka kuorivaatteita olen kokeillut eikä kyllä vakuuttanut. Housut meni saumateipin kohdalta heti rikki. Reimalla on tosi kivoja vaatteita kans nykyään ja alessakin vielä. Kannattaa kokeilla 🙂

 3. Miia sanoo:

  Suosittelen kurkkaamaan kappahlin valikoiman, varsinkin jos on jonkinsortin alekuponkia. Ja henkkamaukan 19,90€ kuorihousut on ainakin ennen olleet tosi hyvät, toivottavasti eivät oo muuttanu materiaalia 🙂

 4. Lillipantteri sanoo:

  Tuo teksti oli kuin suoraan mun suusta! Mä en ole uhrannut yhtäkään ajatusta syysvaatteille (saatika talvivaatteille mitä monilla nettikirppiksillä jo myydään). Ollaan oltu jo tovi kipeänä ja ulkoilut on rajoittunut siihen että juoksen postilaatikolle ja takaisin, ja yllätys oli aikamoinen kun ikkunasta katsoin että ihmiset pukeutuvat takkeihin! Siis what… viimeksi kun mä olin ulkona niin mietin että laitanko hihattoman vai lyhythihaisen paidan 😀

  Mä oon aina miettinyt että mitä niiden fleecevuoristen kuravaatteiden alle puetaan? Syksyllä nyt vielä tiedän, mutta kyllä meillä monesti oikein vetisinä talvipäivinä vedetään kurahousut talvihaalarin päälle.

 5. jenna sanoo:

  Heippa, Vantaalla Tammistossa uusi XXL Sports&Outdoor on ehdottomasti kokeiltava! Nyttenkin kuoripuvut vain 25e!! Ja Vikingin saappaita lapsille 19,90e. Helly Hansenin sadeasut 29,90e.

 6. Johanna sanoo:

  KappAhlin haalarit ja housut on mun mielestä ollu kyllä hyvät käytössä! Kannattaa käydä katsomassa!

 7. Elisa sanoo:

  Kappiksen vaatteita kannattaa harkita! Meillä on ne halvimmat Kaxs vk-housut (oisko ne jotain 15e) ja olleet ainakin yhdellä ennen meitä eikä käytönjälkiä laisinkaan 🙂 vedenpitävät ne ei oo, mut eipä ne kappiksen vedenpitävät vaatteetkaan mitään älyttämän hintasia oo! Sieltä mä ainakin ostaisin (jos ois varaa ostaa uutta)! 😉

 8. Hippuli sanoo:

  Meillä on ollut käytössä lähinnä Reimaa ja p.op.ia, mutta paljon olen kuullut hyvää mm. Kappahlin ulkovaatteista. Kuriksina meillä on ollu sekä peruskurahousut ja takki à la Jonathan, että sellainen fleecevuorellinen kurahaalari, sekin à la Jonathan. Tämä viimeksi mainittu on saanut erityisen paljon kiitosta päiväkodin tädeiltä, on kuulemma niin kätevä. Siksipä sellaisen hankin myös tulevaksi ”lukuvuodeksi” kolmivuotiaalle. Eivät ole kovin kalliita nuo Jesper Juniorin omat kuravaatteet, eikä myöskään muut ulkovaatteet. Etenkin, kun niitä usein saa hirveän hyvillä aleprosenteilla. Maanantaina kävin juuri ostamassa vuorelliset kumpparit sieltä 15,90!

 9. Emilia sanoo:

  Meillä ollut joka vuosi Popin/Rodini yläosat ja Lindexin mustat kuorihousut. Ne ovat ihan täydelliset ja mielestäni jopa kestävämmät kun Popin, puhumattakaan Molon housuista jotka meni heti hajalle.
  Keväällä pesin housuja lähes päivittäin ja vieläkin ihan iskemättömät ja vedenpitävät!

 10. eerika sanoo:

  Meillä on ollut joskus lainassa fleecevuorilliset kurahousut, emmekä ihastuneet. Vuori kastui ja niin kastuivat myös sen alla olevat vaatteet. Viime talvena, kun vettä satoi aina vaan, satsasin Polarn O. Pyretin kuorihaalariin, jossa on irrotettava fleecevuori. Ei oo tarvinnu sen jälkeen ährätä kurahaalareilla ja sadetakeilla. Ne pitävät kuivana ja lämpimänä. Vihreät ja violetit maksavat heillä tällä hetkellä 95,90, muut värit enemmän.

 11. Iina sanoo:

  Käypäs kurkkaamassa Jollyroom http://www.jollyroom.fi/ verkkokauppaa. Siellä on vaikka kuinka paljon kivoja syysvaatteita lapsille 🙂

 12. currytofu sanoo:

  Meillä on ollut vuosien varrella H&M:n, Lindexin, Ticketin, Reiman/ Reimatecin, Wheatin(?) ym. kuorihousuja. Ainakin nuo H&M ja Lindex ovat ihan samantyyppisiä keskenään ulkonäön, kestävyyden, vedenpitävyyden ym. suhteen. Vedenpitävyys on varmaan parempi kalliimmissa housuissa (yleensä sen vesipilariarvon saa tsekattua jostain). Meidän poika kuluttaa kuitenkin housuja aika paljon ja tuo kestävyys ei noissa kalliimmissa merkeissä ole käytännössä yhtään sen parempaa kuin halvemmissakaan, ellei kyseessä ole sitten jotkut cordurahousut tai vastaavat. Meille aika tärkeä juttu on housujen istuvuus, kun molemmat lapset ovat hoikkia. Esimerkiksi nuo Ticketit ja meillä silloin vuosia sitten olleet Wheatin housut ovat tosi säkkimäisiä ja nuo H&M:n ja Lindexin perushousut samoin kuin Reimat/Reimatecit taas kapealinjaisempia eli meille paremmin sopivia.

  Meidän toisella lapsella ei fleecevuorislle kuravaatteille tullut juurikaan käyttöä, kun taas toinen vihaa kuravaatteiden pukemista ja käyttää päiväkodissa mielellään sadesäällä fleecevuorista kurahaalaria (siis ihan kokohaalari sitä Priman/ Sokoksen Ciraf-perusmerkkiä). Kuravaatteet kannattaa muuten ostaa numeroa isompina kuin muut vaatteet, koska niitä puetaan päiväkodissa usein toppavaatteidenkin päälle.

  Välikausitakit ovat usein tulleet meille kierrätettyinä ja esimerkiksi sellainen usein Hulluilla päivillä myynnissä ollut Ticketin tuulipukumainen takki on meillä ollut monessa koossa. Samanlaisesta kankaasta olevat housut kuluvat kuitenkin nopeammin loppuun kuin takki.

 13. Ella sanoo:

  Lindexiin Fix-housut kestäneet hyvin 2 lapsella, on myös vedenpitävät.
  Kappahlin örkki-takit myös kestäneet isolta pienemmälle. Stadiumistakin ostettu joskus vk-housut ja nekin ok. En ole enää ostanut kalliimpia POP:a tms, kun Lindex/Kappahl ollut hyvää laatua, hyvään hintaan, etenkin kun hyödyntää aleliput ja laput! Takki taisi olla 30 €
  Ticketiltä ostettiin nyt testiin 5veelle softshelltakki 48 €. Toivottavasti on hyvä!

 14. Ella sanoo:

  En ole koskaan ostanut fleecevuorellisia kuriksia vaan olen ostanut ihan tavallisia Lindex/Reima/Ticket-kuriksia (tyypit nyt 3ja5). Kurikset laitetaan kuitenkin ulkovaatteiden päälle ja niiden alla on tarpeelliset välikerrokset. Ei ne päiväkodissa kuitenkaan koskaan pue pelkkää fleecevuorellista kurissettiä vaan ulkovaatteiden päälle.

 15. Marja sanoo:

  Itsestäkin tuntuu, että noiden ”halpisketjujen” laatu on noussut ylös ja vastaavasti popin ja muiden heikentynyt. Meillä on ollut rinnakkain käytössä sekä kappahlia että poppia ja yhdeksän kertaa kymmenestä sekä lapsi että minä itse valitaan kappiksen kuteet päälle, etenkin alaosa istuu paljon paremmin kuin popin kuorihousut. Ja kun nyt päiväkodissa kuitenkin laittavat kuravaatteet niin en vaan näe mitään järkeä siinä että maksaisin mansikoita ns. merkkivaatteista kun yhtä toimivia saa alle puolet halvemmallakin. 🙂

 16. Henriikka sanoo:

  Tosi ihania kuvia ja tänä vuonna on pihlajanmarjoja ihan SIKANA. Täytyykin päästä kuvaamaan niitä. Mainiot takit, näyttävät tosi hyvältä.

Kommentoi