KARPALO-KINUSKI

29/06/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAYhteistyö Elovenan kanssa

Mökillä menossa mukana oli neljä vauhdikasta poikaa ja kun säät eivät hirvästi hellineet oli mökissä välillä tunnelma vähän liian katossa, pojat kun purkivat energiaansa riehuen. Teki kyllä hyvää kerran päivässä ne hetket, kun pienimmät pojat menivät päikkäreille, isommat rauhoittuvat lukemaan tai katselemaan ohjelmia ja aikuset saivat hetken hiljaisuuden. Silloin oli ihana keittää kahvit ja käärityä viltin alle lukemaan tai istua kuistille katselemaan sumuista järveä.

Olen yrittänyt vältellä turhia herkkuja, jättää karkit, suklaat ja muut pois – aika hyvin siinä onnistuneenakin. Elämä vaan kävisi turhan tylsäksi ja mauttomaksi jos ei aina välillä sallisi itstelleen vähän herkkujakin. Herkuistakin olen yrittänyt valita usienmiten niitä vähän parempia vaihtoehtoja. Mökille mukaan pakkasin paketin Elovenan uusia karpalo-kinuski kaurakeksejä.

Olen tykännyt tosi paljon tästä alkuvuodesta alkaneesta yhteistyöstä Elovenan kanssa. Olemme päässeet testamaan uutuustuotteita ensimmäisten joukossa ja löytäneet paljon suosikkituotteita jotka ovat käytössä arjessamme lähes päivittäin. Kiva uutuus on juurikin olleet nämä keksit, jotka erilaiseten makujen puolesta sopivat niin välipaloiksi kuin vaikkapa herkuksi kahvin kanssa. Näissä suomessa valmistetuissa runsaskuituisissa kekseissä yhdistyy paahteisen kinuskin ja raikkaan karpalon maku.

Koska me tosiaan olemme tykänneet uusien Elovena-tuotteiden testaamisesta ajateltiin myös tarjota teille siihen mahdollisuus! Arvomme kolme Elovenan tuotepakettia kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken! Kertokaahan vaikka mikä on oma vähän ”parempi” lempiherkkunne? Arvon voittajat maanantaina 7.7.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

57 Responses to “KARPALO-KINUSKI”

  1. Sonja sanoo:

    ”Parempi”? Eli terveellisempi vai? 🙂 Mä tykkään Alpeneista, ei ne varmaan kauheen terveellisiä ole, mutta ainakin vähän parempia kuin suklaapatukat! Se vadelma/jugurtti on ehottomasti lemppari 🙂

  2. LPP sanoo:

    Mä olen joskus muinoin ostanut noita elovenia hoitolaukkuun välipalaksi. Siis ihan todella vuonna keppi.. Silloin olivat about ainoaa syötäväksi kelpaavaa ”allergiaruokaa” 🙂

  3. Hanna sanoo:

    Täällä se ”vähän parempi” herkku on tällä hetkellä kotimaiset (kalliit) marjat. Lapset jättävät jopa karkkipäivän karkit väliin jos saavat mieluummin marjoja 🙂 ja tämä on jo kolmas kesä kun näin mennään,enkä pistä kyllä yhtään pahakseni!

  4. satu Aaltonen sanoo:

    Siis ehdottomasti suklaiset välipalakeksit kahvin kanssa!

  5. Sanna sanoo:

    Tällä hetkellä oma suosikki herkkuni on kerrosjälkkäri; mustikoita kreikkalaisen jugurtin sekaan, kaurakeksejä. Ja kruunuksi muutama mustikka. Näitä kerroksittain nättiin lasiin ja nauttimaan. Hieman kohmeiset mustikat, silkkinen jugurtti ja rapeat piperipalat. nam nam!

  6. Nanna sanoo:

    http://deliciouslyella.com/recipes/ tuo on täynnä toinen toistaan parempia ja terveellisempiä herkkuja! suosikki on strawberry cream pie 🙂

  7. Heini sanoo:

    Ai juku, noi keksit on hyviä!
    Mun vähän parempi herkku taitaa olla turkkilainen jukurtti, siihen sekaan punaisia viinimarjoja ja ehkä vähän mustikoita tai mansikoita, jos on ja lisäksi mysliä sekä loraus mehukeittoa. Hyvää on!

  8. Bianca** sanoo:

    Jos suklaata yritän vältellä sorrun Alpenin patukoihin. Niihin suklaalla kuorrutettuihin. Aamupalalla syön aina keksejä kahvin kera, yleensä Digestivejä marmelaadilla..

  9. Ilona sanoo:

    Vähän parempi herkku. Kesällä – mansikat. Harvoin juon kahvia tai teetä. Kipeänä ollessani join teetä ja söin muutaman keksin. Mietin, että ihana hetki, miksei tällaisia useammin.

  10. virpi sanoo:

    luonnonjugurtti ja tuoreet marjat,joskus hunajalla maustettuna,nam!!!!!

  11. Joliel sanoo:

    Näin kesäisin herkuttelen tuoreilla marjoilla ja sokeriherneillä ja porkkanoilla. Muita terveellisiä herkkuja ovat pähkinät ja siemenet ja erityisesti itse paahdetut hunaja-savumantelit.

  12. Camilla sanoo:

    Voi murunen, kun näytät niin suloiselta! Muut vanhenee ja sää vaan nuorrut. Kaunokainen. 😀

    Parempia herkkuja on ananas, mansikat, vesimeloni ja banaanilätyt!

  13. jope sanoo:

    tuoreet marjat

  14. v sanoo:

    Kirsikat!! 🙂

  15. Anniina sanoo:

    Olen yrittänyt vähentää suklaan määrää, yhtenä hyvänä vaihtoehtona on ollut kuivatut marjt ja hedelmät ja pähkinät. Välillä kaipaa vain jotain muuta hyvää ja se on ikävä kyllä suklaa ja keksit. Joten elovena välipala patukan olisi parempi vaihtoehto tähän arkeen 4 kk ja kohta 6 v tyttöjen kanssa.

  16. Minna sanoo:

    Hedelmät, marjat ja välipalakeksit.

  17. Tiiasara sanoo:

    Mä yritän keksiä jotain HERKKUA, mutta eipä tuu mieleen kuin skumppa. Jos siis jotain sellaista mitä haluais syödä / juoda aina mutta… sitten toinen on intiaanilakritsi, jota saa Ruohonjuuresta. Olen huomannut, että mitä kalliimpia karkkeja ostaa, niin sitä vähemmän niitä tulee syötyä. Ja toi lakritsi on vaan niin hyvää!

  18. Päivi sanoo:

    Vadelmat ja vähän turkkilaista jugurttia 🙂

  19. KV sanoo:

    marjat ovat se parempi herkku, niinkuin tietysti monella suomalaisella tähän aikaan. ; ) itse tulee jonkin verran vadelmia ja mustikoita pakastettua talven varalle. ja tietysti syötyä kermaavahdon kera. ; )

  20. Suvi sanoo:

    Kesällä pensasmustikat, talvella nötti-frutti (?) maapähkinä-rusina-papaija sekoitus. Nam! ja sitten itse tehty cuacamole, ihan taivaallista ruisleivän päällä!

  21. Anna E. sanoo:

    Marjat näin kesäaikaan ( mansikoista odotellen 😉 ) ja raakasuklaa on hyvää pieninä annoksina pahimpaan suklaanhimoon.

  22. jenna sanoo:

    Valokki ja maustamaton jugurtti. Päälle keksin muruja. Nanmia

  23. //N sanoo:

    Kun vieraita tulee paukut menee usein ruoanlaittoon, jälkkäriksi sit ostan jotain valmista. Ulkonäkö ja esillepano on tärkeitä juttuja. Viimeksi tarjosin kahvin seurana Macaron-leivoksia vaahtokarkki mansikka pedillä.

  24. Henna73 sanoo:

    Mansikat toimii aina 😀

  25. Nonnuska sanoo:

    Mun spesiaaliherkku on ehdottomasti Fazerin keltainen suklaalevy ja litra piimää 🙂 toimii 🙂

  26. Pia sanoo:

    Mä en syö sokeriherkkuja enää ollenkaan.
    Hedelmät on hyviä! Tänään mökillä söin tuoretta ananasta grillattuna, nam! 🙂

  27. Elsa-Aalia sanoo:

    Ihania kuvia. Nämä elovenat on kyllä hyviä, ihan vaan jo allergiselle! Munaton ja maidoton keksi, ja vielä pakattuna laukkuun tai taskuun, sillä allergialapsen äiti kantaa aina jotain evästä mukana pientä varten 🙂

    Ja minun herkkuni… Kaikki käy. Äsken perheen jo nukkuessa söin suklaatuutin pakkasesta, nam 😀

  28. ulmai sanoo:

    Ritari-juusto. Ihan yksin. Paksu viipale. Ei muuta.
    Näitä ois kiva päästä maistelemaan! 🙂

  29. AnniM sanoo:

    Jäätelö maistuu aina. 🙂 Vähän terveellisempi herkku on avokadoista, hunajasta, raakakaakaosta, vaniljasta ja vedestä tehty suklaamousse.

  30. HannaK sanoo:

    Mun herkkua on tällä hetkellä banaani-maapähkinävoisekoitus. Sen voi sitten vielä laittaa pakastimeenkin vähäksi aikaa. 🙂

  31. kaisa sanoo:

    Kesällä tietysti marjat ja hedelmät, mutta muuten voisin sanoa että chian siemenistä ja kookosmaidosta tehty ”vanukas”, jonka päälle voi laittaa juurikin marjoja, hedelmiä tai vaikka hedelmäsoseita tai hilloa.

  32. Heidi sanoo:

    Parempi herkku on kesällä mansikat ja ei-niin-kallis herkku on jäätelö.

  33. tinttiti sanoo:

    Etenkin kesällä voisin syödä lakritsijäätelöä litrakaupalla. Onneksi pystyn hillitsemään kuitenkin suht hyvin 😀
    kamakol@utu.fi

  34. Senni sanoo:

    Näin kesällä tietenkin mansikat ja pensasmustikat 🙂
    Kahvin kanssa todella hyvää on sellaiset hunaja-pähkinä välipalakeksit, valmistaja ei tule juuri nyt mieleen..

  35. NeljänÄiti sanoo:

    Kaura-omenapaistos on hyvää vaniljajäden kera.

  36. Kuka siellä? sanoo:

    Nami, kuulostaa hyvältä nuo, haukkaisin mieluusti minäkin. Täällä erityistä herkkua on pähkinät, juustot ja jäätelö, lapsi rakastaa rahkaa. Tosi kauniita ja eteerisiä kesäkuvia muuten, oot niin mainosmalli-ainesta. 🙂

  37. mardeleine sanoo:

    Mun parempi herkku on pähkinät – ihan siis ilman suola-, suklaa- tai jugurttikuorrutteita. Kesällä tuoreet marjat on herkkua ihan sellaisenaan, talvella ihanan kreikkalaisen jugurtin kanssa!

  38. Kati sanoo:

    Tuoreet marjat ehdottomasti.

  39. Piia sanoo:

    Näin kuuden lapsen kotiäitinä oma parempi herkku on hyvä olla jotain pientä ja huomaamatonta, vaikka just tuollainen välipalakeksi – ja tietysti suklainen. Elleivät muksut sitten kuule tuota pientä avauksen rapinaa 😉

  40. Anu Ee sanoo:

    Mun lemppari parempiherkku on tuore ananas ja siihen luonnonjugurttia päälle. Noms! -Anu Ee

  41. Piia Pai sanoo:

    Kakkia ei saa missään nimessä jättää pois 😉 (vrt. kirotusvihre). Siitä tulee huono olo :). Hienot kuvat!

  42. julie sanoo:

    Jos jotain parempaa herkkua olisi syytä ylistää, niin kyllä ne on minulla oikein hyvä kahvi ja ruisleipä! 🙂

  43. Johanna sanoo:

    Mansikat on kesän herkkua 🙂

  44. Saija sanoo:

    Mun arjen herkku on itse tehty mysli(granola hienosti sanottuna) johon on sulatettu suklaahippuja. Sitä ja luonnonjugurttia sekaisin, nam!

  45. Tessa sanoo:

    Luonnonjugurtti ja mysli ouu… Miksköhän raskauskilojen tippuminen loppui, kun imetyshimoissani vedän tota koko ajan :DD

  46. Anette sanoo:

    Parempi herkku olisi ehkä hmm.. pähkinät? Maistuu tosi hyvälle ja hyviä rasvoja 🙂

  47. Sanni sanoo:

    Ihanat kuvat! 🙂
    Pari palaa suklaata kahvikupin kans!

  48. unae sanoo:

    Kreikkalainen jogurtti ja hunaja, nammm! Kahvin kanssa tykkään myös syödä jotain oikein hyvää tummaa suklaata.

  49. Kirsi sanoo:

    Marjat ja maustamaton jogurtti. Tarvittaessa intiaanisokeria. Nam..

  50. heidipur sanoo:

    ”Parempi” herkku. Hmmm. Hassua sanoa mutta ihan ehta pitkään haudutettu ruispuuro. Juuri kun on valmista niin kattilaan puolukoita+mustaherukoita väriksi. Lautaselle annostellun kuuman puuron päälle viipaloitua banaaania renkaaksi ja omenasosesydän keskelle. (Muukin sose käy, itse käytän Bonnen makeuttamattomia soseita – mitä makua kaapista löytyykään. :D)
    Ihan oikeasti on mun lemppariherkkuani tällä hetkellä, menee iltapalana ja välillä jopa pari kertaa päivässä.

    (Sitten vähän epäterveellisempänä herkkuna menee Porvoon Brunbergin lakritsi. Parasta lakua ever.)

  51. Tiitu sanoo:

    Oma lempiherkkuni ovat eräät tietynmerkkiset taatelit, joita saa ainakin isompien K-kauppojen vihannesosastolta kylmähyllystä 🙂 Aivan mahtavia, melkein kuin toffeeta söisi – juuri oikeanlainen koostumus ja maku, painivat ihan eri sarjassa kuin ne Rainbow-versiot jota olen ostanut aiemmin lähikaupasta.

  52. Heidi sanoo:

    Parempi herkku on ehdottomasti piparkakut joiden päällä on mustapekka-tuorejuustoa! Taivaallista! 😉
    Kiva arvonta, meidän poika on ihan koukussa Elovenan mansikka-valkosuklaapuuroon. On se kiva että sai vielä 4-vuotiaan oppimaan puuroa syömään 🙂

  53. Laura sanoo:

    Hmm… Kyllä mäkin käännyn marjojen ja hedelmien puoleen paremman herkun suhteen. Tulis vaan aurinkoa niin sais mansikoihin vauhtia! 🙂

    Noi Elovena -tuotteen onkin tuttuja, ja hyväksi havaittuja!

  54. hannak sanoo:

    Maustamaton jogurtti ja tuoreet marjat on meidän ykkösherkku.

  55. NennaM sanoo:

    Oma lemppariherkkuni on muffinit, suklaiset sellaiset etenkin!

  56. Pihlaja sanoo:

    Mä suosin erilaisia marja- ja hedelmäsmoothieita. Hyviä, terveellisiä, helposti muunneltavia ja maistuvat lapsillekin.

Kommentoi