MINTUN SOPPA

19/03/2014

image-1soppaimage-2image-4image-3image-5soppalautanen arabia koko

Otsikon perusteella tämä postaus olisi voinut kertoa vaikka mistä. Viimepäivät ovat pitäneet sisällään taas niin paljon kaikkiea. Ei nyt mitään huonoa, olen tutustunut uusiin ihmisiin, ollut vähän (paljon) pää pyörällä ja ikävöinyt jo etukäteen kuukauden reissulle lähtevää ystävää. Mutta tällä kertaa aiheena on ihan perinteinen soppa. Jauheliha sellainen. Ja ilman perunaa!

Meillä syödään todella vähän perunaa. Kun molemmat pojat olivat pieniä ja aloittivat kiinteiden maistelun, korvasin perunan aina bataatilla tai porkkanalla. Omasta mielestäni ei ole ollut järkeä syödä tai syöttää perunaa, kun paljon ravintorikkaampiakin vaihtoehtoja on.

Keitot maistuvat tosi hyvän ilmankin pottua. Sen tilalle vaan vähän enemmän juureksia tai tosiaan sitten korvaa sen vaikka maukkaalla bataatilla. Tähän soppaan tuli siis bataatin lisäksi pala lanttua, neljä tai viisi porkkanaa, kevätsipulia, naudan luomujauhelihaa ja murskattua valkosipulia. Mausteeksi suolaa ja pippuria, persilja unohtui kauppaan. Maistuu erityisen hyvin pakkaslenkin jälkeen!

Lapsi saattoi vähän satuttaa itseään kuvauksissa.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

6 Responses to “MINTUN SOPPA”

 1. Avatar CURIOUSNOORA sanoo:

  Mä viimeksi eilen mietin keittoa tehdessäni sitä, että millä perunan sopassa korvaisi- mutta sinähän sen sanoit, ensi kerralla meillä tehdään soppaa bataatista!! <3

  Psst. Hurmaavat kuvat!

 2. Avatar Siru Susanna sanoo:

  Sama homma meillä: aloitin kiinteiden syöttämisen bataatilla ja porkkanoilla. Peruna ei sit ikinä maistunukaan! No, poikkeuksena ranskikset nyt kun neiti on jo 3-vee…

 3. Avatar santra sanoo:

  Meikäläinenkin teki viikonloppuna lohikeiton jossa korvasin perunan bataatilla. Meillä ei kamalasti perunaa syödä, varsinkin kun se pahentaa mieheni ihotautia. Lohikeittoon olisi vielä sopinut hyvin kookosmaito ja chilitahna!

 4. Avatar pottuu sanoo:

  Bataatti vs. peruna ei hirveesti eroja löydy, molemmista löytyy jotain hiukkasen enemmän/vähemmän mitä toisesta. Mistään en ole nähnyt saavan kotimaista bataattia, alkuperämaa taitaa useimmiten olla Egypti… Miksi siis mielummin bataatti?

  • Bataatin huono puoli tosiaan on se ettei sitä saa suomesta. Perunaan verrattuna se on kuitenkin paljon vähemmän jalostettu, eli ns. puhtaampaa. Siinä on myös todella paljon terveellisiiä antioksidantteja. Samoin toki myös rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja valtavasti A-vitamiinia perunaan verrattuna sekä beta-karoteenia sekä kuitua. Se ei sisällä huimasti tärkkelystä kuten peruna, ja se pitää verensokerin taisaisempana.
   Mutta molemmissa varmasti puolensa, itse suosin bataattia :-)

   • Avatar Norsis sanoo:

    Asiahan ei mulle kuulu enkä halua nillittää mutta en voi olla kommentoimatta ammattini puolesta että perunassa on kyllä neljä kertaa enemmän c-vitamiinia kuin bataatissa ja molemmissa on about yhtä paljon tärkkelystä. Ainakin mun lähteiden mukaan. Kuitua on kyllä bataatissa perunaa enemmän.

    Suomalaisen ruuan ja maatalouden puolesta _o/

Kommentoi