SKEITTAAMASSA KONTULASSA

8/01/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten jo aiemmassa sporttikuvasarjassa kerroin, kävin viime viikonloppuna skeittaamassa Kontulan hallissa. Oma skeittiharrastus on loppunut jo reilusti yli kymmenen vuotta sitten, kun ollien sijasta alkoi kiinnostamaan enemmän se skeittipaikoilla tyttöjen kanssa istuskelu ja söpöjen skeittaripoikien katseleminen. Kaapo innostui skeittaamisesta alle kaksivuotiaana ja omassa pihassa ja puistossa skeittailun lisäksi ollaan käyty muunmuassa keksäisin Eläintarhalla, mutta itse en ole laudan päälle hypännyt. Ennen kun taas nyt.

Kontulan skeittihalli on suomen suurin ja lauantaisin siellä on oma vuoro aloittelijoille. Me tosin olimme paikan ainoat aloittelijat ja noin tunnin verran jaksoimme olla muiden tukkeena, kunnes päätimme siirtyä pois jaloista sisääntulo käytävään. Parissa tunnissa tuli helposti hiki, kun potkimme ja laskimme tuota loivaa mäkeä ylös ja alas. Oma treenini koostui lähinnä oikelle kääntymisen sekä jarruttamisen treenauksella. Lähtötilanne oli se että osasin mennä suoraan, kääntyä vasempaan ja hypätä kyydistä kun vauhti meni liian kovaksi, heh. Loppua kohti oma meno selkästi muuttui varmemmaksi, mutta uskallusta tarvitaan vielä ihan hirveästi lisää!

En ole edes varma kiinnostaako minua nyt hirveästi rampeilla ja muilla laskeminen tai temppujen opettelu. Luulen että tulevana kesänä longboardaus voisi olla enemmän oma juttuni. No, siihen vasta uskallusta tarvitaankin! Pienemmät pojatkin vetivät hienosti, siitä se lähtee! Ja Elsa tietty kans, sai taas komean mustelman.

Tarkoitus olisi käydä nyt säännöllisesti tuolla hallilla ja kun säät ja kadut sallivat niin siirtyä sitten tietysti ulos. Tulevana lauantaina skippaan kuitenkin skeideilyt, ja osallistun Etnofitnessin superlauantaihin. Etnofitness on tanssi ja liikuntakeskus Kurvissa ja uusi yhteistyökumppanini. Tulevana lauantaina monipuolisille tanssitunneille voi osallistua vaikka useammalle peräkkäin, pilkkahintaan. Kaikki tunnit sopivat kaikille, joten mukaan vaan! Itse testaan 90´s dance partyyn ja jooga flow tunnit.

Onko siellä lukijoissa skeittauksen harrastajia, tai harrastavatko lapsenne? Olisi kiva kuulla oikeastaan ihan kaikkea siihen liittyvää ja etenkin aloittamiseen liittyviä juttuja. Niin ja että miten alamäessä jarrutetaan ilman että joku luu katkeaa?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

10 Responses to “SKEITTAAMASSA KONTULASSA”

  1. miiu sanoo:

    mahtavia kuvia! Vau!

  2. Tosi hienoa että olet ottanut tuollaisen tanssillisen liikunnan ohjelmistoon!:) Kuulostaa aika hauskalta, tosin itse olen ihan kyvytön omaksumaan minkäänlaista koreografiaa…Jossain latinobicissä kävin vuonna erkki.

    Skeittaaminen näyttää aika pelottavalta, mutta on varmasti tosi kivaa. Meillä esikoinen haaveilee aina joskus laudasta, varmaan ensi kesänä pitää sitten hankkia – ja joku joka osaa lajia kouluttamaan!

    http://mamainprogess.blogspot.fi/

    • Joo, olen tosi innoissani noista tanssijutuista! Vaikka suurimmaksi osaksi se on siis hauskanpitoa ja liikkumista, tekniset tanssikoulut on sitten erikseen! 😉

      Ja toi skeittaaminen, se on hauskaa ja pelottavaa! Kova tahto oppia! Kannattaa ihmeessä hankkia lapselle lauta ja suojukset! Etenkin lapset oppii tosi nopeasti ihan kokeilemisen kautta 🙂

  3. Martta sanoo:

    Eikä! Mä oon tulossa kans sinne 90’s dance partyyn ja molempiin joogiin! 😀

  4. Ballohedi sanoo:

    en nyt oo varsinaisesti lukija ku ekkaa kertaa täällä, mut itellä pitkä skede harrastus takana ja poikaset rullaa kans 🙂 jokkaisella on oma tyyli jarruttaa, joten sitä on mahotonta opettaa 😀 ainakaan niin ettei luita murru. kokeilemalla löytää oman tyylin!
    nimimerkillä: kai luut ja nikamat paskana.

    ps. kiva blogi!

  5. Apua! sanoo:

    Tekee pahaa katsoa noita kuvia, kun molemmilla lapsilla on selkeästi ihan liian isot kypärät. Ei kypärän kuulu valua takaraivolle tuolla tavalla! Joko itse kypärä on liian iso tai hihnat liian löysällä. Ei noista kypäristä ole tuolla lailla mitään hyötyä…

    • Hanna-Riikka sanoo:

      Samaa mieltä 🙁 Jos turvavälineitä on, tulisi niitä myös käyttää oikein että on hyötyä. Täällä on hyviä seikkoja kypärän käytöstä. http://extrat.liikenneturva.fi/pyorailykypara/

      • Pakko ihan oman pojan kypärästä sanoa, että se on sopiva mutta remmit todellakin liian löysällä, koska yleensä siellä alla on näin kylmällä pipo. En vain kokenut kypärän säätämistä kovin tärkeäksi kun tiesin jäbän työntävän skeittiä kuin pikkuautoa ja keskittyvän enemmän hengaamaan limuautomaatin kyljessä tai lakupatukka suussa.

        Jos nyt ajattelee noiden meidän skidien ikää niin ihan turhaa kauhistuu kypärien säätöjä tai polkkarien puutetta. tuossa iässä useimmat lapset leikkivät skeitillä, eivät harjoittele frontside ollieta 😀

Kommentoi