BATTAATTIRANSKALAISET

7/12/2013

bataattiranskalaiset 2battaattiranskalaiset 1bataattiranskalaiset 3

Terkkuja Itsenäisyyspäivän illallisen rääppiäisistä. Meillä ei sen kummempia juhlallisuuksia vietetty, oltiin poikien kanssa kolmisin kotona ja syötiin iltaruoka kynttilän valossa pikkukakkosta samalla katsellen. Jotain vähän spesiaalimpaa ruokaa halusin kuitenkin tehdä, ja vaikka niin hyviä kun baattiranut ovatkin, tulee meillä tehtyä niitä todella harvoin.

Tällä kertaa en katsonut ohjetta mistään vaan tein omasta päästä ja niistä tulikin ihan superhyviä. Joten ehkä tekin haluatte testata niitä? Ohje tulee tässä (noin neljälle):

Pese ja pilko KOLME KEKSIKOKOISTA BATAATTIA kuorineen noin sormenpaksuisiksi tikuiksi. KEITÄ kiehuvassa suolavedessä noin VIISI MINUUTTIA. Asettele talouspaperilla kuivatut lohkot vierekkäin uunipelille. Kaada päälle OLIVIIÖLJYÄ sekä SUOLAA ja maun mukaan PIPPURIA. PAISTA uunissa 250´C noin 30 MINUUTTIA. Ranskalaisiin saa tulla reippaasti väriä. Ylimääräisen öljyn voit vielä poistaa laittamalla ranut hetkeksi talouspaperin päälle. Maistuu ihanasti chili -tai valkosipulimajoneesin kanssa.

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

14 Responses to “BATTAATTIRANSKALAISET”

  1. Maria. sanoo:

    Bataattiranskikset ovat niin herkullisia! Tarviikin testata tuota sinun tapaasi tehdä. Itse olen vain levittänyt raakana pellille. Päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Meillä on ollut käytössä vuohenmaitojuustodippi, johon sekoitetaan keskenään purkki kermaviiliä ja yksi pötkö vuohenmaitojuustoa.

  2. Ilona sanoo:

    Oi mitä herkkua!

  3. Emilia sanoo:

    Nam! Tykkään lukea sun blogia, mutta pakko hieman valittaa, että toistuvat kirjoitusvirheet ärsyttää tosi paljon (sori, kielioppinatsi). Sitähän en tiedä, löytyykö esim. lukihäiriötä, joten pahalla en tarkoita. Mutta jos on vain huolimattomuutta, niin olisi kiva jos teksti ”oikoluettaisiin” 🙂
    Jutut on hyviä!

    • Moikka! Olenkin muutamaan kertaan kertonut että täältä löytyy yksi lievä dysgrafiainen, eli kirjoitushäiriöinen. Vaikka kuinka oikoluen tekstini niin kirjoitusvirheitä jää monesti tekstiin. Minulla on myös uusi kone, josta en ole löytänyt ohjelmaa joka korjaisi virheeni automaattisesti. Mutta tämä kirjoitustyö on tehnyt tosi hyvää, mahtavaa treeniä nimittäin! En siis suosittele lukemaan vanhoja tekstejäni jos virheet ärsyttävät ;-D

  4. Janika sanoo:

    Kuulostaa hyvältä! Mutta paljon suolaa lapsille,ehkä lapsiversioon ei suolaa keitinveteen ja vain ripaus pellille. Kandee muistaa,että suola on lapsille pahasta.

    • Hanna sanoo:

      ..paitsi jos käyttää laadukasta, ravinteikasta suolaa tavallisen myrkkysuolan sijaan. Esim. luontaistuotekaupoista löytyy ruususuolaa (himalaja) ja puhdistamatonta merisuolaa. Myös ryytisuolaa kannattaa kokeilla, mutta en ole varma mistä sitä saa.

    • Juu no nämä ranut olivat ehkä enempi äidin makuun tehty. Eikä näin suolaista ruokaa yleinsä syödä 🙂

  5. en oo ikinä maistanut noita! pitää testata kyllä:) Näyttää hyvälle!

  6. Ragdoll sanoo:

    Kuulostaa taivaalliselta.. Hesen kurkkumajoneesi olisi varmaan aika täydellinen kumppani noille ranuille.

  7. annimari sanoo:

    Hyviltä näyttää!

    Oletko kokeillut bataattirieskoja? Ne vasta hyviä ovat ja sopivat erinomaisesti joulupöytäänkin 🙂

    Täällä esim. yksi ohje, vaikka niihinkään toki ohjeita ei tarvi. Kaikenlaista mitä haluaa vaan sekaisin 🙂

    http://sisuvoima.blogspot.fi/2012/11/bataattia-beliin.html

  8. Näyttääpä hyviltä, pitää ehdottomasti kokeilla!

    Meillä oli isommat juhlallisuudet kotona: Itsenäisyyspäivänä oli nuorimmiasen ristiäiset:) Paljon vieriata ja hyvää syötävää, oli mukavaa!

    http://mamainprogess.blogspot.fi/2013/12/juhlien-jalkeen-kohti-seuraavia-juhlia.html

  9. Sanna sanoo:

    Oij, nami! Pitääpä kokeilla heti huomenna! 🙂

  10. Ninni sanoo:

    Bataattiranulit on ihan parhautta! Meillä hurahdettiin niihin sen myötä kun homeopaatti suositteli jättämään pojalta perunan syönnin väliin ja vaihtiksia piti keksiä. Onneksi näin, koska nyt koko perhe nauttii bataatista!

Kommentoi