NAULAKKO OLOHUONEESSA

14/10/2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parhaat sisustusideat ja löydöt tuntuvat syntyvän aina vahingossa ja sattumien kautta, niin myös tämän naulakon kanssa kävi. 50 vuotta vanha naulakko löytyi jokin aika sitten hyvättynä ullakolta. Pölyjen pyyhkimisen jälkeen se oli valmis käyttöön.

Aluksi suunnittelin laittavani naulakon hiljattain mustalla liitutaulumaalilla maalatulle keittiön seinällemme. Musta seinä olikin jotenkin niin vakuuttava että en halunnutkaan siihen mitään rikkomaan sitä tunnelmaa. Kirjoittelin jo aikaa sitten olohuoneemme tyhjästä seinästä, ongelmana on etten oikein keksi siihen mitään kivaa. Koska aiemmin melko pelkistetty, vain muutama pastellinen väripilkku muutoin mustavalkoisessa sisustuksessa, olkkari on pikkuhiljaa muuttumassa tavallaan kotoisemmaksi ja rönsylevämmäksi, sopi tämä puinen naulakko tähän uuteen ilmeeseen.

Tykkään keksiä erilaisia käyttötarkoituksia esineille niiden perinteisen tapojen lisäksi. Itselleni on myös tärkeää että sisustus on myös arjessa toimiva, eikä vain kivannäköinen. Olohuoneessa naulakko toimii siis myös oikein hyvin. Hattuhyllyllä on säilytystilaa, koristeita sekä pienten multasormien ulottumissa oleva kukka. Kokkuihin taas saa rennosti roikkumaan kaikkea tarpeellista, päivittäin käytössä olevia esineitä. Nyt siinä roikkuu lukuvalo, uusin postilaatistoka pudonnut lehti, lukulasit ja kamera.

Läysin viime viikolla Granitista myös kivan julisteen, joten tyhjän seinän ongelma alkaa pikkuhiljaa olla ratkaistu. Sen tilalle olen tosin kehittänyt matto-ongelman. Olkkarin vanha matto nimittäin siirtyi lastenhuoneeseen ja tällä hetkellä minulla on kolmas matto testissä. Ja sen käyn palauttamassa huomenna.. Mutta eikös sisustamisen kanssa vähän ole niin, että ikinä ei ole valmista tai sitten kun on niin mielikin on jo muuttunut?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista ja Pinterestistä.

14 Responses to “NAULAKKO OLOHUONEESSA”

  1. Hanna sanoo:

    Kivan näköistä! Mistä on tuo kaunis lamppu hankittu?

    Hanna,
    http://hannamariahh.blogspot.fi/

  2. Lindusius sanoo:

    Olen jo aiemmin katsonut että on hauskan näköinen naulakko teillä seinällä. Muistelen nähneeni jonkun samantapaisen valkoisen jollain toisella seinällä? Tosi freeshin ja viihtyisän näköistä teillä on. Torkkelinmäen ullakolta olen minäkin parhaat löytöni tehnyt ja Granitistakin muutaman 🙂 Älkäämme aliarvostako ja vähätelkö kauniiden asioiden merkitystä!

    http://lyckansost.blogspot.fi/2013/10/jag.html?m=1

    • Kiitos! Eteisessä minulla on pieni keraaminen ”kylppäri” naulakko, sekin 50-60 lukua. Siinä roikkuu koruja 🙂
      Ja ei, ei vähätellä! 🙂 !!!

  3. Tessa sanoo:

    Tosi kiva idea!

  4. Anette sanoo:

    Onpa ihana!

  5. Epe sanoo:

    Onpa kiva idea, ja kätevä 🙂

    Mistä tuo hieno lamppu onkaan? Itsekin olohuoneeseemme tarvitsisin lukulampun.. Tuo sopisi.

    • Kiitos ja kätevä tosiaan!

      Tuo lamppu on Clac Ohlsonilta, working lamp. Löytyy niitä muistakin rautakaupoista varmaan, sitten vähän tyyriimpiinä mm. Johtoi-merkiltä ja finnish design shopista 😉

  6. NP sanoo:

    Woo, mistä tuo ihana susi -tyynynpäällinen on? Ihan mielettömän hieno!

  7. Juuli sanoo:

    Teillä on kyllä tosi kivan näköistä :)! Ja Instassa jo katselin, että tosi hauska idea laittaa naulakko jonnekin muualle kuin eteiseen! Meillä ei ole yhtään viherkasvia pikkumultasormien takia (ja ehkä yhden ei-niin-vihreä peukaloisen äidin..), mutta noihin korkeuksiin ei kyllä kiipeilevät lapsetkaan (toivottavasti!) pääsisi.

    • Voi kiitos!!! Meilläkän ei kasveja ole ollut vuosiin juurikin lasten takia, nyt olen taas tykästynyt niihin sisustuksessa. Ja mummollani on ollut samanlainen peikonlehti niin kauan kuin muistan, pakko oli itsekkin sellainen hankkia 🙂

Kommentoi