UPEAT, KAUNIIT JA ROHKEAT

31/07/2013

Kaksi viime päivää ovat olleet ihan mielettömiä. Julkaisin manantaina edellisiltana keksineeni jutun, A Beautiful Body haasteen. Latasin itsestäni aamu-unisen, puolialastoman kuvan jossa paljastin liikakiloni, selluliittini ja rujon vatsani raskausarpineen. Ja haastoin muut tekemään saman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idea haasteessani oli mielestäni tärkeä ja ajankohtainen. Niin moni nainen häpeilee vartalooaan, on saattanut tehdä sitä vuosikausia kuten minä. Media luo monelle hirvittävät ulokäköpaineet photoshoppaitune kuvineen. Jo lapsena syntyy käsitys siitä millaisen vartalon tulisi olla. Tuntuu että enään harvemmin ja harvemmin misään näkyy meitä ihan tavallisia naisia. Tai naisia joihin vaikkapa raskaus on jättänyt jälkensä. Kuinka moni teini tai sinkkumies tietää miltä synnyttyttäneen naisen vartalo oikeasti usein näyttää?

On hirvittäin helpottavaa huomata että suurinosa muistakin naisista on samassa tialnteessa, vaatteiden alta saattaa paljastua arpia, muhkuroita, yli -tai alipainoa. Juuri ehkä siksi tämä haaste sai hetkessä niin suuren suosion. Toisten kuvia ja tarinoita lukiessa oma kynnys tehdä sama perässä hälvenee. Moni on kertonut haasteeseen mukaan lähtemisen olleen hyvin terapeuttista ja heti sen jälkeen oma suhtautuminen omaan kehoonsa on ollut jo parempi.

BBH-RIIKKA

Positiivista ja rohkaisevaa palautetta on tullut enemmän kun olisin ikinä uskonut. Olen lukenut omia sekä muiden kommentteja kyyneleet silmissä ja iho kananlihalla. Niin minua kuin monen monta muutakin naista ollaan kustuttu upeaksi, kauniiksi ja rohkeaksi.

Haasteen tarkoituksena on levittää suvaitsevaisuutta, laajentaa ulkonäkökuvaa ja kertoa ihmisille miltä tavallinen, synnyttänyt nainen näyttää. Mukaan haasteeseen saa tulla juuri sellaisena kuin on. Ja tottakai myös muutkin kuin synnyttäneet naiset saavat tähän halutessaan osallistua, näkyväthän ne elämisen, iän ja sairauden tuomat merkit myös muissakin kehoissa.

BBH-epätodellista1

Olen todella häkeltynyt ja otettu siitä miten niin moni on rohkeana lähtenyt haasteeseen mukaan. Tarinat ja kuvat ovat olleet hyvin koskettavia ja kauniita. Vosin ylistää teitä vaikka koko illan. Kaikkien mukaan haasteeseen lähteneiden postauksia julaisen takaiseen tahtiin blogin Facebook sivuilla. Minulle voi edelleen lähettää kuvan ja tarinan myös suoraan sinne tai sähköpostitse.

Kiitos kaikki upeat, tosielämän kauniit ja rohkeat. Jaetaan tätä edelleen. Alkuperäinen haaste löytyy TÄÄLTÄ.

BBH-ESSI

Kuvissa upeat Elsa, Riikka, Sini ja Essi <3

ps. Moni löysi eilen ensimmäistä kertaa blogiigini ja kyselikin että miten sitä voi jatkossa seurata. Helpoiten vaikkapa Bloglovinin kautta.


77 Responses to “UPEAT, KAUNIIT JA ROHKEAT”

 1. Rea sanoo:

  Voi vitsit ihanaa, ja niin moni mukana , oon ihan hurahtanut lukemaan toinen toistaan koskettavempia , ihanempia , aitoja tarinoita. 🙂 <3

 2. Jonna sanoo:

  Mäkin meinasin tehä tän, kuha ensin vaa saisin jonkun ottamaan kuvat. Mies on niin urpo, ettei se suostu 🙁

 3. Jaanh sanoo:

  Tämä haaste kuvineen tuli juuri oikeaan aikaan, minulle. Olen toista kertaa raskaana. Ensimmäisellä kerralla kiloja kertyi 10, nyt 20. Viimeiset viikot meneillään ja olen kokenut raskaana olon kamalana. Olo on kuin norsulla, laiska, tyhmä, Läski! Tuntuu, etten jaksa päivääkään enää, naiseus on kadoksissa. Mutta: haasteesi avasi silmäni. Tässähän se naiseus juuri on, parhaimmillaan. Tällä norsumaisella olomuodolla on tarkoitus. 🙂 Kiitos!

 4. tarkkasilmä sanoo:

  Mä en malta mennä nukkumaan ku luen ja oon niin jotenkin vapautunut tästä. Nää muiden tarinat on niin ihania ja koskettavia!

 5. Kiitti Minttu 🙂 Nyt mä näytän porukkaan kuuluvaltakin kun oon mustavalkoinen, hih. Tätä on ollut niin jännittävä seurata, kun uusia kuvia ilmestyy jatkuvasti. Todella mukava huomata kuinka monenmuotoista porukkaa me bloggaajat olemmekaan, arpinemme tai ilman.

  Sen halusin vielä sanoa, että tämä haaste tuo mukavasti esille sen, että vaikka arpi tai muu itsessään ei olisikaan kaunis, se ei vie kauneutta poiskaan. Täydellisyys on kaikille tavoittamatonta, ihan kaikille. Ja pitkälle me itse määrittelemme millaisena itseämme pidämme, kaikki lähtee aina minusta ja minun suhteestani vartaloon. SItä voi vihata tai opetella rakastamaan, virheineen mitä kaikilla meillä on.

 6. Anna sanoo:

  Minttu, tää on niin hieno juttu!! Oon itkenyt jo monta kertaa lukiessani kauniita ja koskettavia tarinoita ja katsoessani upeita kuvia. Mikä vyöry tästä lähtikään liikkeelle, ajattele, olet saanut aikaan oikean muutosliikkeen! Miten monta vapautunutta naista on uskaltautunut paljastamaan jotain hyvin arkaa ja henkilökohtaista, jotain sellaista mitä on hävennyt, vaikka se on maailman luonnollisinta ja kauneinta. Suhtaudun jo nyt armollisemmin omaankin vartalooni, vaikka toki jännittää miltä se tulee näyttämään nyt toisen raskauden jälkeen. Hyvä sinä, hyvä kaikki naiset!!!

  • Tätä on edeleen vielä vaikea tajutua! Miten yhden ihmisen päähänpistosta tuli tällainen monelle tosi tärkeä asia! On niin mahtavaa kuulla miten monia tämä haaste on auttanut näkemään itsensä paremmassa valossa!

 7. Sari sanoo:

  Kun mä näin sinun postauksen ensimmäistä kertaa, koskien beautiful body-haastetta, minä tiesin, että tää tulee olemaan iso juttu ja sinut nähdään vielä otsikoissa 🙂

  Onnea, teit aika rohkean vedon ja sait tempaistua aika monen ihmisen mukaan herkällä asiansaralla, johon kukaan muu ei ole uskaltanut, älynnyt tai kehdannut ryhtyä. Kukaan ei ole kehdannut (Suomessa) (kovaan ääneen) (kera kuvien) julistaa, että synnyttänyt vartalo on kaunis! Ajatella! Ja Suomessa synnyttäneitä vartaloita on mitä…satoja tuhansia?

  Siihen tarvittiin yksi Minttu.

  Kiitos. Olet laittanut isoja rattaita pyörimään. Kuinka monet kyyneleet ihmiset ovat vuodattaneet, ilosta, onnesta, ylpeydestä itseä tai kanssasisaria kohtaan? Kuinka moni on tärisevin käsin tarttunut kameraan? Tehnyt jotain ennenkokematonta, ennennäkemätöntä? Kuinka moni on peittänyt silmät kämmenillään, tiiraillut omaa, liki alastonta, tietyllä tapaa täysin riisuttua kuvaansa sormien välistä? Uteliaana, hämillään, ylpeänä, huojentuneena? Tunteiden valtavan kirjon taustalla on mahtava missio – (oman vartalon) hyväksyntä, tajuaminen miten kaunis sitä ihminen (itse) onkaan ja rakkaus. (All you need)

  Oot kyllä aika kova mimmi. Rispekt!

 8. mimiu sanoo:

  Aivan ihana idea!! 🙂 Itse vielä harkitsen osallistumista oman blogini sivuilla, en ole (vielä) äiti, mutta tässä ideassa on sitä jotain..

  Löysin blogisi Iltalehden jutun kautta ja sait minusta kyllä vakkari lukijan 🙂

 9. emmi sanoo:

  Löysin sun blogin eka kertaa vasta eilen. oot upee mama! 🙂 ja oikeen julkkis..: http://www.iltalehti.fi/nainen/2013073117311821_na.shtml

 10. Large sanoo:

  Näin miehenä olen aina ollut sitä mieltä että kaikki naisvartalot ovat kauniita. Seksikkyyteen ei tarvita litteää vatsaa tai isoja rintoja, vaan oman itsensä hyväksymisen myötä saavutettu itsevarmuus riittää. Valitettavasti oman pään sisällä luodut paineet ja kauneusihanteet saavat ihmiset tyytymättömiksi itseensä ja jopa inhoamaan vartaloaan. Tämä koskee nykypäivänä yhtälailla molempia sukupuolia ja valitettavasti en ole itsekään päässyt ko. ajattelutavasta eroon omalla kohdallani. Elettyjen vuosien ja elämänkokemusten tulisi saada näkyä vartalossa, onhan se kuitenkin omaa elämää eikä kenenkään muun.

 11. Raimo sanoo:

  Lihavuus on laiskuutta. Miksi sitä pitäisi alkaa hyväksymään?
  Siksi että olette laiskoja jokaisella elämän osa-alueella ja nyt haette hyväksyntää tuolle laiskudellenne.

  Jos vielä vuoden jälkeenkin syntymästä liikakilot ovat jäljellä niin se on laiskuutta. Ei ole ihme että mies käy vieraissa.

  Totta se on että raskauden jälkeen ei heti voi näyttää mallilta niinkuin mediassa yleensä, mutta se että vuoden ja kahden jälkeen ylipainoa on vielä 10-40 kg niin hyi!

  • Saara sanoo:

   Ensimmäistä kertaa on ihan pakko kommentoida.

   Mitäköhän ihmettä luulet saavuttavasi moisella asenteella? Kyllä, ylipaino on terveysriski, täällä ei kukaan sitä kiellä, mutta kuten huomaat, jos vähän viitsit ajatella ja katsoa, kukaan kuvien naisista ei ole sairaalloisen ylipainoinen tai lihava. Päin vastoin. Useat kokevat olevansa elämäsnä kunnossa ja hyvinvoivia. Se kai se on pääasia?!!?! Lisäksi koko homman tarkoitus ei ole keskittyä niihin kiloihin vaan ottaa tapetille se, että naisvartalo ei välttämättä koskaan palaudu samaksi mitä se oli synnytyksen jälkeen ja siitä ei kenenkään tulisi potea huonommuuden tunteita. Varsinkin, kun synnyttäjien keski-ikä on vain noussut, myös kropan hormonaalinen ja aineenvaihdunnallinen tila on täysin toinen kuin parikymppisellä.

   Toisaalta en edes tiedä miksi vaivautua. Näköjään sinun kaltaisesi idiootit ovat omiaan vahvistamaan sitä käsitystä, että ainoastaan puhdas tietämättömyys voi puhua moisella varmuuden ja typeryyden kielellä. Saatika, että olet mies! Sääliksi käy puolisoasi, jota tunnut arvostavan ainoastaan ulkoisten avujen perusteella, jos sinulle edes puolisoa on… Ymmärtäisit edes hävetä!

  • Mika sanoo:

   Lihavuus ei ole laiskuutta. Käsityksesi mukaan vartalo määrittää ihmisen laiskuutta, mikä ei pidä lainkaan paikkaansa. Ihmisillä, oikeasti Isolla I-kirjaimella on elämässään paljon muitakin arvoja kuin vartalon pitäminen ihannemitoissa. Sinä taidatkin provosoida tätä keskustelua, koska ei kai kukaan järkevä ihminen liitä miehen vieraissakäyntiä kenenkään raskauskiloihin? Ylipaino on tietenkin terveysriski, mutta ihan oikeiden tutkimusten mukaan raskaudesta aiheutuneet lisäkilot eivät ole se pääasiallinen tautikuormaa kasvattava asia.

   Voisit kirjoitella johonkin muualle noita kommentteja, sillä on asiallista, että täällä käydään oikeisiin asioihin ja otsikkoon liittyvää keskustelua.

  • Ding Dong sanoo:

   Jos ei ole mitään kaunista sanottavaa niin ole Raimo hiljaa ettet nolaa itseäsi enempää.

  • Katrinzki sanoo:

   Voi myös olla synnynnäistä, että kaikilla aineenvaihdunta ei ole niin nopeata, että jonkun salitreeni tehoaisi niin helposti kaikille etc. Ei ole kyse nyt ehkä siitä onko joku laiska..

   Ootko kattonut suomalaisia miehiä pubeissa ikinä miettien miksi kenelläkään ei ole mikään sixpäkki vaan tynnyri? Ala sitten haukkumaan naisia ”laiskoiksi” jos äiteys on häpeän asia liikalihone takia! Kalja se vasta häpeä onkin.

 12. Hanna sanoo:

  Wau mitä kuvia! 🙂 Kyllä se niin on että itteään katsoo turhan tuomitsevsti peilistä ja niitä häpeyden tunteitakin on.. ainakin ollut 🙂 Mutta tälläsiä kuvia kun katsoo ei kyllä tuu mieleenkään ajatella pahasti toisen ulkonäöstä! Päinvastoin 🙂 Pitäis vaan kaikkien naisten muistaa ettei oltais niin kriittisiä itseämme kohtaan!

 13. suklaasydan sanoo:

  Taa on tosi ihana, tarkea ja kaunis haaste – olen tippa silmassa lueskellut koko eilispaivan eri blogeissa esiintyvia postauksia aiheesta ja taytyy sanoa etta aivan mahtavan teon teit kun toit taman aiheen tietoisuuteen. Aivan mahtava projekti tuo Beautiful Body kirja. Nyt taytyy miettia uskaltaisinko minakin viela 🙂

 14. Anette sanoo:

  Itse painoin vain 48kg kun aloin odottamaan esikoistani, painoa tuli 20kg lisää eli kun menin synnyttämään painoin 68kg, synnytyksessä lähti 8kg pois. Vuosi synnytyksen jälkeen painoni oli entisellä, mutta kroppani ei todellakaan ole samanlainen kuin ennen raskautta. Nyt rintani roikkuvat, jaloissani ja pakaroissani on raskaus arpia. En ole tyytyväinen kroppaani, mutta en anna sen häiritä elämääni, eikä kenenkään pitäisi antaa, kaikki näyttävät upeilta juuri sellaisina kuin ovat.
  Ihanaa että jotkut pystyvät laittamaan itsestään nuin upeita kuvia! Itse ihan liikutuin kaikista kuvista mitä olen katsellut, sillä äitiys on parasta mitä minulle on tapahtunut ja siitä että on äiti pitää olla ylpeä. Tottakai kroppa muuttuu raskauden vuoksi, se on täysin normaalia ja mielestäni ihana asia, sillä silloinhan sinulle jää ihania muistoja raskaus ajasta. (vaikka olisi vaikea raskaus kuten itselläni, niin voi että se oli ihanaa aikaa siitä huolimatta, eikä minua harmita kroppani, vaikken olekkaan siihen tyytyväinen, sillä mietin sitä mitä ihanaa se sai aikaan <3 )

 15. Eliisa sanoo:

  Kiitos!
  En ole aiemmin kommentoinut blogikirjoituksia, vaikka niitä paljon seuraankin. Tämä aihe kosketti niin syvältä, etten voi olla lausumatta kiitostani tämän tärkeän, haastavan aiheen esille nostamisesta ja etenkin oman esimerkkisi julkituomisesta! Olet hieno, rohkea ihminen kun uskalsit tuoda nykyisen täydellisyyttä hipovan naisvartalo-ihanteen rinnalle todellisen, ainutlattuisen ja kauniin vartalon, joka ei häpeile olemassaolollaan, vaikka ei suoraan ihanteisiin vastaakkaan. Itsekkin viisi raskautta ja synnytystä läpikäyneenä olen kamppaillut erityisesti vatsani kanssa, ja ruoskinut itseä jos jonkinlaisiin suorituksiin ihannevatsan saavuttamiseksi. Kuitenkin äitiys ja myöskin ikä ovat jättäneet jälkensä, joita ei saa pois. Ihanaa kun saa voimaa ajatella kaiken olevan sen arvoista, ja oman vartalon kaunis näinkin! …kuvaa en itse uskalla vielä laittaa, mutta kiitän teitä kaikkia jotka sen olette uskaltaneet tehdä! Muutetaan yhdessä naisten ulkoanäön vaatimuksia inhimilillisempään suuntaan ja opetellaan arvostamaan kehoamme juuri sellaisenaan kuin se tällä hetkellä on! <3

 16. Janna sanoo:

  Mulla synnytys on ajankohtaista vasta marraskuun puolella, mutta päätin lähteä haasteeseen mukaan jo nyt ja ehkäpä uudemman kerran synnytyksen jälkeen.

  Tarina löytyy http://kaikkiaskeleet.blogspot.fi/2013/07/a-beautiful-body-ennen-h-hetkea.html

  Kiitos, että heitit haasteen äideille!

 17. aisa sanoo:

  Todella kauniita kuvia, joten kertoo enenmän kuin tuhat sanaa 🙂 Hienoa että olette lähteneet tälläiseen mukaan. Itselläni ei tosin niitä ”raskausarpeja” ole, mutta erittäin paha hormooni-akne iski kun kolmas lapsemme syntyi, siitä siis arvet kasvoissa ja käsivarsissa muistona.

  p.s ekaa kertaa vierailen ja mukavalta blokilta vaikuttaa 🙂

 18. aNNa sanoo:

  Aivan mahtava juttu.
  Tämä tuntuu niin hyvältä ja voimaannuttaa aivan tavalliset naiset, jotka ovat ikänsä häpeilleet vartaloaan (vaikka eivät olisi vielä synnyttäneetkään).

  Meihin on syvään iskostettu sellainen ajatus, että naisen tulisi vihata itseään ja kaikkien muiden, miesten ja naisten, tulisi vihata ja halveksia häntä, jos hän ei onnistu täyttämään nykyhetken mahdottomia kauneusihanteita.
  Lopputulos = paljon muserrettuja ja masentuneita naisia jotka vihaavat omaa, luonnollista, naisellista vartaloaan.

  On kuin kaikki mikä ON tavallinen suomalainen nainen, olisi yht’äkkiä julistettu pannaan. ..Mikä on aivan absurdi ajatus, naisia on kuitenkin yli puolet suomen väestöstä ja kaikki he ovat omanlaisiaan, mutta kyllä jokainen nainen tuntee vihan ja halveksunnan nahoissaan omassa arkielämässään.

  On aika päästää tuollaisesta ajattelumallista pois ja oppia RAKASTAMAAN itseään. Luopua ikuisesta täydellisyyden tavoittelusta.
  Olla oma itsensä. Olla onnellinen.

 19. Nina sanoo:

  Kiitos rohkeudesta!!!!! Kauniita kuvia kaikilla. Itsekin keräsin rohkeutta ja lähdin mukaan. Tuolta löytyy http://pinninsilmin.blogspot.fi/

 20. Ding Dong sanoo:

  Upeita vartaloita, ja upeita naisia :).

 21. Tii sanoo:

  Mahtava aihe ottaa puheeksi. Lukiessani blogia ja katsellessani kuvia ja tarinoita facebookin kautta mieleen tulvii monta tunnetta, samalla niin ihanaa kuinka moni nainen on samassa tilanteessa, vaikkakin surullista kuinka moni häpeää/on hävennyt omaa vartaloaan. Niin raskaus kuin elämä muuttaa kehoa niin monella tavalla, eikä yhteiskunnan paineet helpota tilannetta. Itse olen kokenut kehoni kanssa paljon, enkä vielä 26-vuoden iässäkään tunne olevani sinut vartaloni kanssa. Sitä havahtuu harvoin omalle sokeudelleen, miten näkee itsensä verrattuna muihin, miten kaikki muut näyttävät niin upeilta ja kauniilta verrattuna minuun. Sinkkuna oleminen pienen lapsen kanssa ei asiaa helpota, tuntuu kuin lisäisi vain pelkoa miten mahdolliset tulevat seurustelukumppanit vartalooni suhtautuvat, vaikka järki sanookin, että miksi edes haluaisin ihmisen, joka näkee kokeneen vartaloni heikkoutenani. Olen onnellinen ihminen ja niin paljosta elämässä kiitollinen, mutta jos mielen voisi pakottaa rakastamaan itseään ja hyväksymään itsensä juuri näin, olisin onnellisin. Kiitos tästä blogista ja rohkeista kuvista, todella lämmitti mieltä. 🙂

 22. mievaa sanoo:

  1.
  Paras lukukeino on tietenkin ihan oikea RSS-lukija.
  Esimerkiksi Feedly, digg.com/reader, theoldreader, newsblur..

  Tuolla kattavampi lista n. 70 eri vaihtoehdosta:
  http://getgini.com/google-reader-alternatives

  2.
  Sitten tekniikka-asiaa tätä blogia koskien, miksi ihmeessä kuvat ovat ISOJA ja niiden skaalaus hoidetaan lukijan selaimella?
  HiDPi-viritys vai pelkästään laiskuutta systeemin osalta?
  Tai no, tuo jo että tuhannen pikselin leveyden kohdalla skaalaus ylöspäin loppuu kertoo siitä, ettei ole hidpi:stä kyse.

  On meinaan melkoisen järjetöntä, että esim. ”meidän vauva”-jutussa kuvat ovat 1979×1319, 1600×2400 sekä 2000×1333 pikseliä, eikä niitä koskaan, minkään kokoisella selaimella näytetä läheskään kokonaisena, mutta ladataan ja skaalataan lukijan laitteella.
  Pelkästään nuo kuvat (ja vain kolme kappaletta esimerkiksi valitussa jutussa!) vievät yhteensä 4.9 megatavua – näitä sivuja ei todellaakaan tekisi mieli lukea millään mobiilivehkeellä tai edes hitaammilla yhteyksillä.

  3.
  Käytännön laskuesimerkki vielä: Oletetaan että sivu itsessään kaikkinensa mahtuu noin sataan kiloon, jolloin tuo sivu+kuvat ovat pyöreästi viisi megaa. Puolen megan mobiiliyhteydellä siirtonopeus on 50 kiloa per sekunti – eli kyseisen sivun lataus kestää sata (100) sekuntia. Kyllä, lähes kaksi minuuttia..

  4.
  Lisäksi hyvän aiheen, tuon A Beautiful Bodyn, sisältö sitten piilotettu kaikkea vakoilevan ja kyttäävän lärvikirjan sisälle?
  Pöh. (Onko muuten lupa julkaista siellä sellaisten kuvia/juttuja, jotka eivät esim. itse ole laittaneet tai ole tunnusta..)
  Kaikki kun eivät halua siihen koskea yhtään millään tavalla. Koostetta blogiin joskus?

  • Hani, sä saat linkata sosiaalisessa mediassa mihin vain juttuihin. Kaikki kuvansa laittaneet tajuaa et tää on internet ja täällä linkitellään.

  • niinpä sanoo:

   Se on aivan totta että näitä Bellablogien blogeja on aivan mahdoton lukea esim kännykällä koska kuvien koossa ei ole mitään tolkkua, ilmeisesti bloggaajia ei ole ohjeistettu mitenkään tämän asian suhteen? Ja toisin kuin Bloggerin blogeihin saa mobiilinäkymän erikseen, nää latautuvat ihan kokonaisuudessaan ja se on hidasta se. Lisäksi jotkut bellablogit on blogilistalla väärällä feedillä eivätkä toimi. Ei kai pitäisi täällä paasata vaan laittaa suoraan Bellablogin ylläpitoon viestiä mutta laiskuus voitti, olenhan myös lihavakin.

  • Kohtaan 2. ja kuvien kokoon – Minulla on josktain kumman syystä ollut viimeaikoina muuttaa (pienentää) kuviani niin että laatu pysyy. eli jostain käsittämättömästä syystä kuvani sumenevat kun niitä pienennän. Tätä ollaan ihmetelty kavereiden kanssa ja kokeiltu eri ohjelmia. Siksi, ja pahoittelen.

   4. Koostetta on tulossa varmasti myöhemmin, tuo FB on tällähetkellä kätevin tapa jakaa kaikki postaukset. Ja kyllä on ilemitettu etukäteen että jutut linkitetään sinne.

   Muihin juttuihin en valitettavasti osaa sanoa yhtikäs mitään.

   Kiitos kommentista, ehkä voin välittää sen sivustoa ylläpitävälle taholle.

 23. Tessa sanoo:

  Upea, rohkea Minttu! Sä olet ihan hirvittävän kaunis:) Huippua, että niin moni muukin upea äiti lähti sun haasteeseen mukaan:)

 24. Terra sanoo:

  Muita voit yrittää miellyttää vaikka maailman tappiin asti, mutta totuus on se, että joillekin ei kelpaa sitten mikään. Aina löytyy jotain valittamista, joko naama on liian ruma tai vartalo liian laiha tai lihava. Upeaa, että joku uskaltaa olla näin rohkea tässä photoshopattujen mallien maailmassa ja näyttää rohkeasti oman vartalonsa vaikka se ei kaikkia miellyttäisikään. Itse sain nuorena kuulla tikkujaloistani ja pojan vartalostani niin paljon, etten kehdannut edes uimaan mennä. Kaikenlaiset muodot ovat kauniita, ainakin näin omasta mielestäni.

 25. Maaria sanoo:

  Nyt on pakko älähtää, vaikka tietysti asia, josta blogia tehdään on TÄRKEÄ.

  Muistetaan kuitenkin karu fakta siitä että yleensä ylipaino tai sairaalloinen ylipaino on terveysriski (siinä missä sairaalloinen laihuuskin).
  Mielestäni on tietyllälailla väärin että ihmisiä kannustetaan hyväksymään itsensä ylipainoisina, vähätellään kuntoilun tarvetta ja hoetaan ”meitä on täällä monta, ihanaa, en ole yksin, olen kaunis”. Ei lihavuus tarkoita rumaa ihmistä, sitä en edes tuo esille. Vaan sitä että kun te hyväksytte itsenne muuttuneen vartalon kera, pidättekö huolta siitä että ”vartalo on terve”?

  Eikä tähän kannata hyökätä haukkuen, koska se ei hetkauta suuntaan eikä toiseen. Asiallista keskustelua.

  • Muistetaan toki, tuskin sitä kukaan on unohtanut – hyvä että on kaltaisiasi ihmisiä muistuttelemassa asiasta.

   Tässä haasteessa ei ole kyse ylipainon hyväksymisestä – vaan itsensä. Annetaan jokaisen tehdä se, joohan? Kun ihminen on sinut itsesä kanssa voi hän paremmin. Kun ei tarvitse häpeillä itseänsä alkaa pitämään myös itsestään paremmin huolta. Ei syö suruun sipsipussillista vaan kehtaa lähteä muiden joukkoon vaikka kuntosalille. Suodaanko Maaria siis kaikille mahdollisuus hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on?

  • Minuit sanoo:

   Asia olisi ok, jos esim. lihavuutta käsiteltäisiin pelkästään terveyden kannalta mutta n. 80% väittelijöistä ei se terveys kiinnosta vaan ulkonäkö. Ja yleensä vieläpä tällaisten ihmisten mielestä anoreksiakin on parempi vaihtoehto ja se, että niitä kiloja tiputtaa epäterveellisesti. Kun lihava yrittää laihduttaa, eräät tirskuvat vieressä ”heh no eipä ilmeisesti toimi kun on vieläkin lihava” aivan kuin ne kilot katoaisivat hetkessä. Tulee väkisinkin mieleen, että mitä sitten lihavien pitäisi tehdä, kadota maan alle kunnes ovat nälkiintyneet laihoiksi?

   Kyllä yleensä lihava tietää, ettei se ylipaino ole tervettä, kyllä lihava ihminen näkee myös peilistä olevansa lihava. Minusta tässä on enemmän kyse oman itsensä ja ulkonäkönsä hyväksymisestä kuin sen, että epäterveellisyys olisi hyväksyttyä. Minun mielestäni ihminen, joka hyväksyy itsensä sellaisenaan on paljon halukkaampi itsensä takia pitämään huolta terveydestään kuin vain siksi, että yrittää laihduttaa koska muut ihmiset pitävät lihavia rumina. Jos muokkaa ulkonäköään muiden takia, on paljon alttiimpi tekemään sitä myös epäterveellisin keinoin.

   Kokemusta on entisenä läskinä, nykyisenä sairaalloisen alipainoisena anoreksian kanssa taistelevana ihmisenä. Itse aloitin laihduttamisen aikoinani terveellisesti, mutta muiden ikävät kommentit ulkonäöstäni ajoivat minut ikuisen nälkälakon ja pakkourheilun tielle.

   Mutta mukavaa, että edes sinä tunnut aidosti olevan terveyden kannalla, liian moni ei ole.

 26. mävaa sanoo:

  Aivan ihania ja uskomattomia tarinoita kun tuolta fb kautta lueskelin kyyneleet silmissä. Ihan huippua että tälläinen haaste on saanut niin monta naista mukaan! Ja taidan itsekkin pikku hiljaa tajuta että ne ovat vain arpia ja muutamia hassuja ylimääräisiä kiloja, eikä kuoleman vakavaa… zemppiä kaikille naisille♥

 27. Tulin vielä kiittämään hienosta ideasta, Minttu! Vaikka juuri itselleni tämä ei juuri ajatuksia muuttanut, sillä olin jo valmiiksi pohtinut näitä. Ihania kirjoituksia ja oivalluksia. Ja silloin kun kuulee jälkipuinteja, tietää, että ollaan isojen asioiden äärellä. Tässä vielä oma jälkipohditani. 🙂 http://www.karnevaalikausi.com/2013/07/a-beautiful-body-kenen-oikeus.html

 28. tapsa sanoo:

  Komea nainen

 29. Mikko R. sanoo:

  Rohkeutta on julkaista kuvia, muttei näköjään kommentteja.

  • En hyväksy asiattomia kommentteja, jotka eivät liity tähän haasteeseen millään tavalla. Pidän jonkinlaista tasoa täällä yllä, valitettavasti viestisi eivät läheskään täytä näitä kriteerejä. Eri mieltä saa toki olla, toivoisin kuitenkin että teksti luetaan ensin läpi ennen kun ruvetaan huutelemaan rivouksia. Jos ärsyynnyt tästä noin kovasti, ei kannata tulla tänne enään.

   • Mikko R. sanoo:

    Rivouksia en ole huudellut. Ensimmäisessä kappaleessa puhutaan liikakiloista ja selluliitista. Jos siihen ei saa kommentoida, että kannattaa pitää itsestään parempaa huolta, sillä ne eivät oikeasti näytä hyviltä jos niitä on ihan liikaa, niin on jo kumma juttu.

    • Ding Dong sanoo:

     Voisitko ystävällisesti pysyä poissa, jos kerran ”isot” naiset aiheuttavat sinulle ahdistusta.

 30. annimari sanoo:

  Vitsit kerkeän vasta kommentoimaan..

  Todella hyvä juttu tämä! Oikeesti ja just, kun nähtiin maanantaina vielä sattumalta uimalassa. Ei olisi tullut mieleenkään, ettet sinä tai joku muu kehtaisi olla bikineissä. Mahtavaa! Juuri tälläistä tarvitaan juuri nyt, kun pinnalla on kaikki fitnesjutut ja tytöt ottaa kuvia omista sixbäkeistään ja hauiksistaan. Karu totuus kuitenkin on se, että aika harvalla naisella raskaus ja imetys ei jätä yhtään mitään jälkeä. Toisilla vähemmän ja toisilla enemmän. Kaikki ei ole niin ruusunpunaista mikä kuva annetaan. Esikoisen raskauden aikana 11-vuotta sitten oli ihan yleisestä ”faktaa” ettei imetys vaikuta rintoihin mitenkään.. Ahhah aika hassua, tottakai se vaikuttaa. Itse olen imettänyt kolmea lastani, keskimäärin vuoden jokaista ja tottakai se näkyy. Kuten raskaudetkin. En kuitenkaan olisi ollut tekemättä lapsia tai imettämättä.

  Miesten on niin helppo huudella siellä, kun heidän ei tarvi olla raskaana, synnyttää ja vielä imettää saadakseen lapsen – ei tarvitse laittaa omaa kehoaan telakalle sen vuoksi ja sormet ristissä odotella minkälainen tulee takaisin ;). Geeneillä on merkitystä, esim ihon palautumiseen/raskausarpiin ym. eikä kaikki aina ole siitä kiinni jaksaako se äiti nyt urheilla vai ei, vaikka toki urheilu on kaikille ihmisille hyväksi 🙂

 31. Päivi Pakonen sanoo:

  Ei ole sanoja kuvaamaan kuinka loistava idea tämä Beautiful body haaste on! Kiitos sinulle ja ihanaa kesän jatkoa ^_^ <3

  Maailma on taas hitusen parempi paikka elää tämän haasteen ansiosta. Ihana kun niin monet naiset ovat lähteneet mukaan 🙂

 32. Ella sanoo:

  Muistakaa että myös naisilla jotka eivät ole synnyttäneet voi olla samanlaiset ja yhtä upeat vartalot kuin yllä olevilla daameilla. Kaikki vartalot ovat kauniita, isot,pienet,pyöreät,solakat,synnyttäneet ja synnyttämättömät. Me kaikki olemme kauniita ja kaiken saamamme rakkauden arvoisia. Monia vuosia olin itse turhautunut kapeaan näkemykseen kauneudesta ja naisten vartaloista, tajusin lopulta että raskausarpineni ja pömppömahoineni olen kaunis. Koska olen niin päättänyt, voin olla aivan yhtä haluttava ja ihannoitava kun kuka tahansa muu kaikista niistä ”vioista” huolimatta, enään minun ei tarvitse yrittää peitellä kroppaani tai hävetä sitä. Voin vain olla minä ja antaa itseni tulla rakastetuksi ja ennenkaikkea rakastaa itseäni.

 33. Anneli sanoo:

  Luojan kiitos, että pääsin aikoinaan eroon samankaltaisesta miehestä kuin tuo ylläoleva kommentoiva Raimo.!
  -painoin 45kg ja olin lihaksikas esim. vatsalihakset näkyivät hyvin.. ja olen 160cm. pitkä. Mies sanoi, että jos lihon yhtään, hän ei voi seurustella enää minun kanssani, koska vihaa läskejä!!!
  -Onneksi olen määrätietoinen enkä alistuvaa sorttia, sanoin että lihon jokatapauksessa joskus! -en voi pysyä teini mitoissa ikääni, enkä edes sitä halua. Ja lopetin suhteen 5v. jälkeen, vaikka tunteitakin oli, mutta minusta se oli niin suuri loukkaus itseäni ja kaikkia naisia kohtaan. Missä ja miten tuommoisia ihmisiä tulee?
  Mutta vaikka silloin osasin pitää pääni ja lopetin suhteen, se on jättänyt minuun elinikäisen arven, ajattelen edelleen, etten kelpaa koska lihon joskus tai olen lihonut!
  No, olen 3 lapseni aikana lihonut aina odotus aikana sen 20 kg. mutta näistä kiloista on aina jotain myös jäänyt eli nykyään painoni on paljon enemmän kuin tuo 45kg. Mutta tunnen olevani hyvässä fyysisessä kunnossa, edelleen urheilen ja jaksan tehdä kaikkea mitä ennenkin. Jatkuva paine laihdutuksesta on läsnä, välillä pudotan 5kg. tai enemmänkin. mutta koskaan en ole tyytyväinen kroppaani. Tämä henkinen trauma sen takaa. Millä saisi sen pois?
  Eniten harmittaa se että lapsenikin ovat jo huomanneet suhteeni omaan kroppaani ja sanovat ettet ole äiti lihava! -se on kyllä ihana kuulla, sellaisen pienen ihmisen suusta joka Oikeasti välittää.

 34. kaali mies sanoo:

  Typerästi sanottu että ei teinit tai sinkkumiehet tiedä miltä synnyttänyt näyttää.. mä toivon et mun tuleva vaimo näyttää enemmän sen pinup blogin äideiltä. Itsekuri!

  • Jaahas Kaali mies, mitä typerää siinä muka on? Tulihan se jo tämän haasteen myötäkin selväksi että näin on.
   Sä voit kuule toivoa ihan mitä haluat, se on mulle aivan yks ja sama eikä todellakaan keltään pois – mäkin toivon lottovoittoa. Tässä haasteessa ei ole kyse yhtään siitä mitä sinä haluat tai mitä sinä olet mieltä.

 35. […] haaste löytyy TÄÄLTÄ, siitä seuraavan päivän hämmästelyt TÄÄLTÄ, kaikkien haasteeseen osallstuneiden kuvat ja tarinat TÄÄLTÄ. Niin ja jatkossa voit seurata […]

Kommentoi