RUOKAA PUISTOSSA

11/06/2013

puistoruokailu49
puistoruokailu65
puistoruokailu69
puistoruokailu81
puistoruokailu85puistoIRUOKAILU8

Joka kesä blogissakin puhuttanut Helsingin Kaupungin puistoruokailu alkoi taas viime viikolla. Mekin olemme sitä jo monena päivänä hyödyntäneet. Ja kuinka voisimmekaan olla hyödyntämättä, lähin puisto on muutaman minuutin kävelymatkan päässä, siellä on kavereita ja tekemistä meille kaikille ja puolen päivän aikaan lapset saavat ilmaisen lounaan.

Helsingissä puistoruokailua ollaan toteutettu jo monena vuonna. Ja nyt useampana vuonna se on ollut ainutta laatuaan koko Suomessa. Puistoruokailun idea on alunperin lähtöisin kesälomaa viettävien koululaisen ruokkimisella, kun vanhemmat ovat päivisin töissä. Nykyisin siitä saavat nauttia kaikki peruskouluikäiset ja sitä nuoremmat lapset.

Tarjolla on hyvin tavallista arki(laitos)ruokaa, useinmiten joku keitto. Omiakin eväitä, kuten vaikka leipää ja maitoa voi ottaa mukaan, mutta meillä pojat ovat ainakin saaneet vatsansa aina täyteen ihan pelkästä keitostakin.

Meillä on jotenkin erityisen ihana puisto, sieltä saa tarvittassa astiat lainaan jos omat ovat unohtuneet kotiin, tänään lapsille oltiin leivottu sämpylöitä. Huomenna muuten, Helsinki-päivän johdosta, saa myös mansikkapiirakkaa jälikuuaksi! Pienet on ilot!

Edelleen, olen tosi tyytyväinen ilmaiseen puistoruokailuun. Kun muutenkin olemme kesäpäivät ulkona ja olen huono etukäteen valmistetelmaan ruokia (vaan kauppaan lähdetään kun ruoka-aika lähestyy, usein monta kertaa päivässä), helpottaa tämä ihan tosi paljon!


19 Responses to “RUOKAA PUISTOSSA”

  1. Elisa sanoo:

    Puistoruokailu on kyllä ihan huippu. Tuntuu kuin itsekin pääsisi hellan äärestä kesälomalle, kun yksi kokkailusessio on ulkoistettu. Tällä hetkellä käymme vain kahdesti viikossa, kun lapset ovat kolmena päivänä päiväkodissa. Tosin kohta alkaa kesäloma, ja sit päästään useamminkin.

    Näyttää muuten siltä, että olemme kohta saman puiston ”asiakkaita”, kunhan saamme vaan muutettua. 😉

  2. Eedith sanoo:

    Mä olen lapsena eli noin 20 vuotta sitten puistoruokaillut Vantaalla 🙂 Sittemmin siellä lopetettiin ruokailut, mutta Helsingissä ei koskaan ole lopetettu. Hyvä niin! Nyt kesälomaillessa ollaan hyödynnetty puistoruokailua ja onhan se ihan huippu! Helposti venyy sen ansiosta ulkoilut 4-5 tuntisiksi. Meillä muuten lapsi syö puistossa paljon sellaisiakin ruokia, joita ei kotona suostu syömään 😉 Ollaan myös käyty tutustumassa eri puistoissa kauempanakin kotoa, kun ei ole tarvinut huolehtia syömisestä.

    Heh, onhan sitä puistoruokailua ollut jo monena vuonna. Ensimmäisen kerran sitä on kokeiltu vuonna 1919 ja sitä on ollut kesäisin tarjolla vuodesta 1942 alkaen 😉 (http://www.digipaper.fi/hok-elanto/92759/index.php?pgnumb=42)

  3. viiru sanoo:

    Puistoruokailu on kyllä mahtava juttu, harmi että sitä ei ole enää muualla 🙁 Ei viitsis ihan joka päivä Hesaan lähteä pelkän keiton takia 😉 Hauska tuo Elviksen lusikka kanssa…

    • Todella harmi! Olisi hienoa jos muutkin kunnat kokelisivat sitä :)!
      ja toi lusikka on tosi hauska, saatiin se vauvalahjaksi lapsettomilta ystäviltäni ennen Elviksen syntymää 🙂

      • Jonna sanoo:

        Hei minkä merkkinen toi ihana lusikka on? Ihanat kuvat tässä muutenkin 🙂 oon yrittänyt katsoa ja googlettaa mutta en varmaan ole ihan sitä merkkiä oikein saanut silmääni.

  4. No justiin kirjoitin meidän täydellisyyteen asti hiotusta puistoruokailuvarustuksesta täällä 😀 Paitsi että tänään ei sitten mentykään, kun luulin että alkaa sataa. Mutta on kyllä tosi hyvä palvelu lapsiperheille, ihan niin kuin Elisa tuossa sanoi, niin saa itsekin vähän lomaa, ja ensi vuonna ehkä lähetetään jo koululainen sinne syömään itsekseenkin.

    • Kyllä, teillä oli hienosti suuniteltu ja pakattu! 🙂 Mä vaan kiireessä heitän noi kipot ja luskiat rattaisiin.. 😀 Noh joskus ehkä muistan ottaa jotain evästä ja juomiakin 😀

  5. Noel sanoo:

    oi puistoruokailu on kyllä ihan huippu juttu! ja tuttu omasta lapsuudesta. Meijän lähipuisto oli ihan nurkan takana ja siellä tuli asuttua kesät 🙂

    Nyt emppu on vielä vähän pieni puistoruokailemaan mut ens kesänä sit!

    • Se on tosi hyvä juttu! Ja ensi vuonna tekin sinne, vinkkinä joku tuolainen kannellinen astia jonka sisään mahtuu lusikka on ihan paras sitten ;–D

  6. Tiinakaisa sanoo:

    Voi että mä olen ihan kateellinen tuosta systeemistä! Mutta ihan mahtavaa, että on! Nauttikaa 🙂

  7. Kiki sanoo:

    Ihana perinne! ja ruokahan maistuu aina paremmalle, kun sen syö ulkona! Itsekin harrastamme eväsretkiä, mikäpä sen mukavampaa. Tuo on kyllä hieno juttu, tuo puistoruokailu ja toivottavasti eivät koske siihen säästämisen nimissä.

  8. Pompom sanoo:

    Mekin ollaan jo hyödynnetty tota ja hyödynnetään tänä kesänä vielä paljon. Aivan mahtavaa. Meidän pieni tsirppa saa ensin aamun polskia puiston altaassa tai harjoitella pyöräilyä ja sitten klo. 12 saa vielä ruoan. Lapsi ei malttaisi lähteä pois puistosta, mutta päikkärit painaa päälle. Just siksi ruokailu on ihan mahti juttu, kun ei tarvitse hötkyillä kotiin laittamaan ruokaa, varsinkin kun itse tykkään syödä lounaaksi jotain kevyttää salaattia yms, jota tuo puolitoistavuotias ei hirmuisesti arvosta 🙂

    • Mustakin on niin iahnaa kun ei tarvitse lähteä kotiin syömään (pahimmassa tapauksessa kupan kautta kokkaamaan) tai kuskata eväitä mukaan. Elvis menee meillä lounaan jälkeen rattaisiin nukkumaan, K puuhailee puistossa omiaan ja minä otan rennosti, ihanaa!

  9. […] ja keskittyä ihanaiin kesäasioihin, mökkeilyyn, kavereiden tapaamiseen, festareihin, puistoruokailuun, uimiseen, kiirreettömiin hetkiin, ulkonaoloon, puistokonsertteihin, valoisiin öihin ja mitä […]

Kommentoi