KASVIMAA KATTOJEN YLLÄ

3/06/2013

kasvimaa 1kasvimaa 2

Noh, otsikko on ehkä hieman liioiteltu. Tosiasiassa minulla on ruukkuja ikkunalaudalla. Muuton ja matkan takia en tänä vuonna pässytkään laittamaan taimia kasvamaan edellisvuosien tapaan. Minusta on ihana etenkin kesäaikaan että kotoa löytyy tuoreita yrttejä ja salaattia. Koska aikani tällä hetkellä melko rajallinen, enkä edes tiennyt mistä autottomana voisin taimia helposti saada, nappasin valmiit rehutlähi-Alepastamme kauppareissulla mukaan.

Ostin siis muutamia yrttejä ja salaatteja, sekä pari pussia mustaa multaa, ja iskin kasvit kotona ruukkuihin, tadaa! Ja voi että kuinka maistuikin oman maan antimista tehty salaatti hyvältä, hih!

Yrtit ovat myös ihana koriste keittiössä ja tuovat heti kotoista tunnelmaa. Salaatit siirsin keittiöstä parvekkeelle minikasvihuoneeseen. Aluksi vaikutti että ne kuihtuvat, mutta jollain ihmeen kaupalla sain ne herätettyä henkiin, toivottavasti saisimme niistä syömistä syksyyn saakka.

kasvimaa 3

Sisäpihaltamme löytyy vielä paljon erilaisia, kaikkien yhteisiä yrttejä sekä toivottavasti loppukesästä mansikkaa. Ihan loistava juttu, etenkään kun en missään omalla palstalla ehtisi ikinä käydä.


8 Responses to “KASVIMAA KATTOJEN YLLÄ”

  1. Mä olen kanssa kohtalaisella menestyksellä viljellyt Alepan purkkeja, siitä ei kaupunkiviljely paljon helpommaksi muutu. 😉

  2. Tuli mieleen, et noi salaatit ei tosta voi paljo enempää kasvaa, et kandee laittaa salaattiin ja odotella uusien lehtien kasvua sieltä vanhasta!

    • Joo tein salaattia ja tuntui että sen jälkeen ovatkin voineet paremmin. Sähän kun nyt tiedät nykyisin noista kasvien kasvattamisesta kaiken ;), niin voinko laittaa sellaista kasvi/kukkaravinnetta noille? Olisi paketti Substralia, tiedätkö onkohan ihan ok?

  3. Hyvin ovat kasvaneet 🙂 Osa kaupasta ostetuista yrteistä on mullakin lähteneet uuteen kasvuun, mutta esim. salaatti ja tilli kupsahtivat tällä kertaa :/

  4. Hanna sanoo:

    Taimia saa muuten hakaniemen torilta sekä kättärin lähellä olevasta puutarhaliikkeestä jos vielä kaipaat täydennystä…

  5. […] likumäki hiekkalaatikkoineen. Samoin pihalle mahtuu aika suuri nurmikkoalue, terassikalusteet ja ne yrttilaatikot. Olemme ehtineet viettämään siellä jo monen monta piknikkiä ja monta on vielä […]

Kommentoi