KULTAKUTRI

12/04/2013

kultapaljon kuvia 055kultapaljon kuvia 048kultapaljon kuvia 058

Mulla on niin järkyttävä stressi ja todella haikeat tunnelmat nyt viikonloppuna tapahtuvasta muutosta uuteen kotiin, että on parempi keskittyä välillä vähän pinnalisempiin juttuihin ja sysätä kaikki miljoona järjestettävää asiaa ja tuntemusta hetkeksi pois mielestä.

Elviksellä oli syntyessään jo melkoisen paljon pitkää tukkaa eikä se ole ikinä lähtenyt, kuten vauvoilla yleinsä ne hiukset muutaman kuukauden iässä uusiutuvat. Meiltä molemmilta vanhemmilta Elvikselle periytyi luonnonkiharat jotka ovat alusta saakka aiheuttanut pientä päänvaivaa (kirjaimellisesti). Ohut ja käkkärä vauvatukka nimittäin takkuuntui todella helposti ja hiukset olivat usemmin rastoilla kuin vallottavilla korkkiruuveilla.

Oli selvää että tukkaan tarvitaan hoitoainetta, jotain öljyjäkin kokeilin mutta sellaiset tuntuvat olevan parempia karheeaan hiuslaatuun. Vauvalle oli vain vaikea löytää omiin kriteereihinni sopivaa ainetta, sen pitäisi olla kemikaalivapaata, luomua ja mielellään myös hajustamatonta. No eihän sellaista oikein löytynyt.

Todella ihanasta hoitavasta lasten luomushampoosta kirjoitin täällä. Mutta hiusten vaan kasvaessa ja paksuuntuessa ei siinäkään riittänyt enään hoitovoima. Kokeilin kaikenlaista ja lopulta oli pakko pyörtää omat perjaatteet ja pistää päähään Bed Headiä sekä lasten hoitavaa takkujenselvityssuihketta (joka ei muuten sekään auttanut oikein mitään).

Kunnes vihdoin löysin sen mitä olen etsinyt, ja vielä vähän enemmän.

kultapaljon kuvia 066

Eco.kid on lasten luonnollinen hiusten ja ihonhoitosarja, jonka luomusertifioidut ainesosat, luonnolliset kasviuutteet ja eteeriset öljyt ovat hellävaraisia sekä lapselle että ympäristölle. Koska lapsen iho ja hiusten päänahka ovat herkkiä synteettisille kemikaaleille on tärkeää ettei tuotteissa käytetä keinotekoisia hajusteita tai väri -ja säilöntaaineita.
Hiljattain Australiasta Suomeen rantautueella eco.kidilä on muutama erilainen shampoo, kolmenlaista hoitoainetta, suihkusaippua, kylpyvaahto, kosteusvoide, ötökkäsuihke sekä täigeeli. Tuotteiden perusraakaaineina käytetään Australian luonnossa villinä kasvavien hedelmien, yrttien sekä puiden tuottamia ainesosia, jotka ovat tunnettuja niiden antibakteerisista sekä viruksia ja tulehduksia torjuvista ominaisuuksista. Normaaleista ekologisista tuotteista nämä eroavat sillä että ne ennaltaehkäisevät täitä!

kultapaljon kuvia 072

Koska kumpikaan pojista ei vielä päiväkodissa ole, emme ole vielä joutuneet kokemaan täivaaraa ja epidemoita. Mutta kyllä yhtälailla kerhosta, muskarista ja asukaspuistossa (jossa käy myös koululaisia) niitä voi tulla. Aika mahtavaa että niiden saamista voi ennaltaehkäistä näin helposti ja luonnollisesti.

Me olemme nyt reilun muutaman viikon testanneet sarjan normaalille iholle tarkoitettua shampoota, normaaleille ja paksuille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta sekä hiuksiin jätettävää ja takkuja ehkäisevää suihkutettavaa hoitoainetta.

Aineissa oli yllätäävän voimakas tuoksu, en osaa oikein sanoa mikä se on, olisikohan joku eucalyptys. Mutta hiuksiin se tuoksu ei onneksi jää. Shampoo toimii hyvin, niin lapsilla kuin itsellänikin, siitä ei sen kummemmin ole sanottavaa. Mutta hoitoaineet! Ne ovat tosi hyviä! Niiden käytön jälkeen Elviksen tukkaa ei ole tarvinnut selvittää. Vaan hiukset ovat monta päivää pesun jälkeen todella pehmoiset, kiharat kauniit ja kiiltävät. Omiin hiuksiinkin olen tykännyt pesun jälkeen suihkuttaa vielä tuota jätettävää ainetta. Tämä ei siis tosiaan ole maksettu mainos, vaikka tuotteet olen saanutkin. Rehellisesti voin suositella kaikille pellavapäille!

Kannattaa muuten käydä tykkäämässä Bella-blogien facebooksivusta, sillä kun 1000 tykkääjää on täynnä arvotaan kaikkien kesken lahjakortti Candyshoppiin josta myös näitä eco.kidin tuotteita saa!


7 Responses to “KULTAKUTRI”

  1. yksi harvoista ekosarjoista mikä toimii myös omiin takkuihini, mikä on todella poikkeuksellista. Hyvä hoitsikka!

  2. Satu sanoo:

    Nuo kiharat on vaan niin ihanat! Aina niitä ihailen. 🙂
    Meillä on Jupella kiharat ja toivoisin niin, että edes tuo tyttö perisi ne, mutta tällä hetkellä näyttää melko sileältä. Mutta mistäs sitä tietää, kun ne tuosta kasvaa, että jos alkaa taipua. 🙂
    Mä varmaan itte tarttisin jonkin hoitoaineen, kun hiukset takkuuntuu koko ajan. Pitkät hiukset + ei ehdi suihkuun + eikä kammata = aika järkky tapaus. 😉

  3. Elisa sanoo:

    Kiitos suuri vinkistä. Meillä vanhemmalla tytöllä on niin takkuuntuva tukka, että meinaan joka päivä marssia kampaajalle leikkauttaan sen, kun en jaksa selvittää niitä rastatakkkuja.

    Ja ah, jos noissa on vielä joku täikarkotin, niin ihan perfect tämmöiselle täi-kihomato-märkärupi-jne -kammoiselle. 😉

  4. Riikka sanoo:

    Meillä on nämä pesuaineet myös, ja vaikka muuten tuoksuyliherkkä viisivuotiaani sanoo jopa tuoksuttomista tuotteista, että yök, niin tämän sarjan tuoksusta hän pitää. Tätä pidän ihan ihmeellisenä. Kirjoittelin myös näistä samoista puteleista jokin aika sitten. Täältä myös peukut, etenkin jos on niitä päiväkotilaisia. On jotenkin turvatumpi fiilis täivaaraa vastaan. 😉 P.S. Ihana kiharapilvi siellä kurkkailee.

  5. Merikuu sanoo:

    Mistä näitä siis saa? Meillä on Ekovintistä ja Ruohonjuuresta ostettuja ekoshampoita ja hoitiksia ja ne toimii muilla loistavasti, mutta mulla tekee takkuiseksi.

  6. Sara sanoo:

    Meillä oli aikaisemmin Fionnin kiharan liehuletin kanssa samat ongelmat, mutta sitten luin jostain ettei lasten hiuksia kannattaisi pestä millään tuotteella ennen kouluikää. No me jätettiin shampoot ja hoitoaineet pois kuvioista (luomuja nekin) ja siihen loppui ne jäätävät rastaongelmat. Toki hiukset vielä takkuuntui, mutta oli ihan helppo harjalla selvittää. Ja Fionnilla on tosi karhea ja kihara hiuslaatu.

  7. Liisa sanoo:

    Kiitos vinkistä. Meillä samanlaiset ongelmat tytön hiusten kanssa. Minua kiinnostaa myös, että mistä näitä saa?

Kommentoi