HELPOT JA NOPEAT

21/03/2013

Lupasin eilen muutaman, kaikenikäisille ja askartelutaitoiselle sopivan, vinkin pääsiäsivitsojen sekä munien koristeluun. Myös niille vanhimmille jotka eivät arkartelusta yhtään perusta, tässä on melko kivuttomat vinkit lasten kanssa tekemiseen.

TIIMARI oksat

Vitsojen koristeluun tarvitsee tietysti vitsoja. Ainakin meillä päin ne tuntuvat tänä vuonna olevan aika harvassa. Pajunoksia voi ostaa toreilta tai askarteluliikkeestä muovisina. Tiimarin kestooksat näyttivät ainkin aidoilta, ja niitä voi käyttää aina uudestaan ja uudestaan.

Helppoa ja nopeaa on tietysti korsistella vitsat valmiilla koristeilla joissa on myös kiinnitys valmiina. Oma suosikkini on höyhen köynnös, pieni kela jossa on metreittäin ohueeseen rautalankaan kiinnitettyjä höyheniä. Piippurassit, eli askatelupunokset ovat myös helppoja ja perinteisiä koristeita. Koristelun lisäksi niillä voi kiinnittää oksiin kaikenlaista, kuten vaikka silkkipaperiliuskoja. Kuvioteipeillä saa myös helposti ja nopeasti tehtyä vaikka pieniä lippuja oksiin. Lisäksi Tiimarista löytyy erilaisia koristenauhoja, jotka on vain helppo pätkäistä ja solmia, sekä pienessä pyykkipojassa kiinni olevia koristeita. Innokkammat askartelijat voivat kokeilla omien koristeiden tekemistä. Muistatteko nostalgisen silkkipaperihaitarin? Siinä kaksi eriväristä silkkipaperiliuskaa käännetään vuorotellen toisen päälle jolloin syntyy hauska kolmiuloitteinen haitari/käärme/mato.

Ja mitä räikeämpää, värikkäämpää ja mauttomampaa sen parempi, eikö? Voisihan näistä tehdä oikeasti nättejäkin, käyttäen vaikka vain muistaa ja valkoista. Ja tehosteena hieman lisäksi mintunvihreää tai vaalenpunaista yms.

TIIMARI munakoristelu valmis

Munien koristelun voi tehdä myös helposti. Itse en ainakaan enään ikinä valuttele kananmunanasta sisälmyksiä ulos ja maalaa lasten kanssa helposti rikkoutuvia kuoria. Mingon munia en myöskään tahdo hamstrata loputtoman suklaahimon takia. Styroksimunia on kätevä koristella vaikka miten, ja ne säilyvät vuodesta toiseen. Piippurarrista kannattaa tehdä munan päähän pieni lenksu, jolloin myös maalaaminen käy siistimmin. Niistä voi toki tehdä vaikka käsiä ja jalkojakin. Märän maalin päälle voi laittaa hassuja askartelusilmiä. Samoin ainakin silkkipaperi ja höyhenet tarttuvat hyvin märkään maaliin.

Näillä ainakin ehtii hyvin väkertää vielä vitsat ja pääsiäispöydän koristeet sunnuntaiksi.
Munarikasta Pääsiäistä jo näin etukäteen!


7 Responses to “HELPOT JA NOPEAT”

  1. Nanna sanoo:

    Meillä Tellu käyttäisi tuota höyhenköynnöstä rullatolkulla kaiken maailman puuhasteluihinsa. Joulun alla muuten oli ainakin täällä päin kaikki piippurassit loppuneet, joten jos vaan mahdollista kannattaa niitä pitää ainakin paketti pari jemmassa. Meillä lapset keksivät niistä aina vaikka mitä joten ei ole vaaraa unohtaa kaapin perälle 🙂

  2. Marika sanoo:

    Nam mitkä värit noissa höyhenissä 🙂 Enpä oo muuten huomannut onko täällä pajunkissoja jo teiden varsilla. Pitääpä iltalenkillä tarkistaa!

  3. retromoderni sanoo:

    nuo höyhenköynnökset ovat tosi käteviä, kieputin niitä jopa kuuseen viime jouluna, tosin mustaa ja valkoista

  4. klikklik sanoo:

    Tämä oli ennen lempi blogini! Nyt juttujen taso on laskenut roimasti! Skarppaa nainen!

Kommentoi