VIELÄ NIITÄ TAKKEJA

3/02/2013

Lupaan että tämä on viimeinen pico-postaus. Ainakin nyt ennen kevättä. Muutamat lukijat ihmettelivät aiemmassa takki-postauksessa hurahtamista lastenvaatteisiin. Myönnetääkön että välillä ihmettelen sitä itsekkin. Lähinnä omaa hösäämistä. Kuten vaikka näiden takkien kanssa. Niistä tuli miltei pakkomielle minulle. Etsin oikeaa väriä ja kokoa, ja kun vihdoin ne käsiini sain mieli muuttuikin. Sitten taas ensimmäisten joukossa klikkailin virtuaaliostoskoriin kevään uutuuksia. Ja onneksi niin tein, sillä nuo keltaiset takit myytiin hetkessä loppuun.

Mieheni kysyi minulta muutama päivä sitten, että enkö kyllästy katselemaan päivittäin lastenvaatteeita. No kyllä välillä, mutta useinmiten en. Tykkään näteistä jutuista ja jostain syystä lastenvaatteista. Kun jotkut hifistelevät vaikka kahveja, erilaisia paahtoja ja jauhatuksia. Tai onkivapoja, autoja, leivontavälineitä.. mitä vain, minä olen kiinnostunut lastenvaatteista. En ikinä sanoisi harrastavani niitä, mutta myönnän että jotain sen tapaista kyllä. Juttelen myös vaatteista saman henkisten ihmisen ja ystävieni kanssa.

Ihan älyttömyyksiin en kuitenkaan ikinä ole (mielestäni) mennyt, enkä toivottavasti menekkään. Lapsilta ei löydy satoja kappalein merkkivaatteita, enkä ikinä maksaisi käytetystä (tai edes uudesta) lasten sisävaatteesta sataa euroa, vain koska se on pakkosaada.

Lastenvaatteiden suhteen olen ehkä hieman merkkirajoitteinen. Olen löytänyt muutaman ns. luottomerkin jotka miellyttävät ulkonkönsä lisäksi laadullaan. Toki meiltä löytyy myös ketjuliikkeiden (lindex, h&m) edullisia vaatteita, joista suurin osa onkin pysynyt hyvinä. Mutta mielummin ostan kuitenkin vaatteita joiden tiedän todennäköisesti kestävän hyvänä lapselta toiselle jonka jälkeen niitä voi vielä kierrättää eteenpäin. Ja suurimman osan vaatteista ostankin käytettyinä. ”Halpis” markettimerkkien vaatteet kun valitettavasti eivät välttämättä kestä edes yhdellä lapsella. Ne eivät ole kovin eettisesti tai ympäristöystävällisesti tuotettuja ja joutuvat harmillisen pian suoraan kaatopaikalle.

Mutta siis takaisin alkuperäiseen aiheeseen. Tässä siis poikien ihanat kevättakit. Elviksellä muutaman vuoden takainen vihreä pico (80/86) ja Kaapolla tuo uusi keltainen (104/110). Tykkään!


33 Responses to “VIELÄ NIITÄ TAKKEJA”

 1. Komppaan! Siirille tulu myös toi takki…on se kumma miten joihinkin juttuihin friikahtaa lujaa :) mitä teille muuta kuuluu, terveenä jo kaikki?

 2. Mama D sanoo:

  Nuo takit on kylla todella näppärän näköiset. Suloset pikkujannut :)

 3. Siilis sanoo:

  Todellakin halpis on usein kehnoa. Esimerkkinä ciraf joka on alkanu nykysin tekemään ihanan värikkäitä ja nättejä vaatteita mut siihen se sitten jääkin… saumat kiertää, vaatteet venahtavat, värit häipyvät ekoissa pesuissa. Ihan hukkaan heitettyä rahaa :( En osta niitä enää. Paitsi cirafin velouriset vauvan vaatteet on ainakin mitä mun kokemuksella voin sanoa, kestäviä ja kivoja.

  Tuo takki on ihana kyllä. Jossain kohtaa voisin sen käytettynä koittaa jostain saada meidän flikalle. :) Tai miksei nuorimmalle pojallekin

 4. Tuuli sanoo:

  Kiva takki! Ymmärrän hyvin, että ne jotka eivät ole hurahtaneet lastenvaatteisiin eivät ymmärrä tätä lainkaan. Mutta ärsyttää vähän sellainen, että pitää halveksua meitä jotka kivoja ja kalliimpia vaatteita haluamme ostaa. Ei kai se ole muilta pois. :) Ja olen monesti todennut, että kun tekee vaateostoja alesta, niin hintaa ei välttämättä jää kauheasti enemmän kuin perus ketjuvaatteissa. Ja onhan merkkivaatteissa jälleenmyyntiarvo usein aika hyvä!

  Toki tulee tällaisia ilmiöitä kuten tämä keltainen pico-takki, että alkaa itsekin miettiä et hitsit, pitäistkö tää ostaa omalle lapselle. Mutta en ostanut kun ei ollut varsinaisesti takkitarvettakaan. Välillä on järki mukana ja välillä ei. :D

  • No juuri näin, kaikkea saa ihmetellä mutta arvostelu lähes missä tahansa asiassa ei ole kivaa. Ja tosiaan jälleenmynti arvokin on usein kolminkertainen esim h&m vaatteisiin verrattuna. Välillä vähän suurempikin… Nimim. Möin juuri huutksessa Rodinin karhu bodyn 91 eurolla…. :O

 5. Laura sanoo:

  Myönnän hifisteleväni lastenvaatteiden suhteen, suorastaan harrastavani niitä. :) Kauhia! ;) Onneksi on suurempiakin syntejä olemassa.

 6. Mä olen tosi huono ennakoimaan ja siksi niin suuri osa meidän muksun vaatteista tulee ketjuliikkeistä kun usein tuntuu, että apua nyt jäi kaikki paidat pieneks ja sit päästä heti ostamaan. Laadukkaammat (eli kalliimmat) vaatteet vievät kuitenkin aikaa kun pitää netissä tutustua kokotaulukoihin ja muutenkin sitä ostosta harkitsee kauemmin. Tähän suuntaan pyrin kuitenkin koko ajan tietoisesti enemmän. Liian monta kertaa on ärsytys noussut noista henkkamaukan paidoista, joissa aina ommel aukeaa ekassa pesussa, joko helmasta tai hihoista. Aaaargh! Herään myös kaikissa vuodenajoissa liian myöhään. Hommaan välikausivaatteet kun on jo oikeasti kesä….

  • Mulla vähän sama, nyt viimeiset puoli vuotta olen yrittänyt vähän petrata kun olen humannut ettei vaikka niitä vk-vaatteita yksinkertaisesti enään löydy keväällä. Niin pitkälle en kyllä osaa taktikoida että ostaisin nyt alesta vaikka haalarin ensi talveksi.

 7. miiu sanoo:

  myönnän harrastavani lastenvaatteita :D Mutta en liiallisuuksiin asti. Ihanat jäbät ja hienot rotsit. meillä viime kevään musta pico vielä menee kevään ja siihen on tulossa rodiniirodinii asusteiksi.. Ylläripylläri! ;)

 8. Mulle on tullut jonkinlainen lastenvaateällö viimeaikoina. Sellainen ahdistus että miksi joka blogi toitottaa samoja vaatteita (keltainen piko, jee…) ja sisustaa samalla tavalla. Jotenkin kun oma historia on enemmän alakulttuureissa ja erottumisessa, en ihan käsitä sellaista pakko saada sama mikä kaikilla juttua, mikä nyt on pinnalla. Onneksi siihen ei tarvitse itse lähteä mukaan ja onhan merkkivaatteet oikeasti usein laadukkaampia kuin jotkut halpikset. Ymmärrän laadun, itsekin ostan käytettynä eniten vaatteita, mutta huomattavasti suunnittelemattomammin ehkä kuin sä. Siis jos kirppikseltä löytyy hyvä pop, ostan sen mutta mallit on ihan sama jos ihmismäiseltä näyttää :)

  Tämä ei ollut avautuminen sun blogiasi kohtaan mitenkään, vaan samaa juttua mistä jo taannoin livenä puhuin. Jotenkin ennen blogit (varmasti omanikin) toi enemmän inspiraatiota, mutta nyt tuntuu hieman ankealta lukea kun joka toinen ostaa saman takin ja saman lampun ja sellainen oivaltaminen ja omat jutut on tosi vähässä. Tuntuu, että on joku koodisto mistä tykätä ja mistä ei ja jos ei sulaudu siihen on jotenkin tyhmä, juntti ja tyylitajuton. Miksi muuten lastenvaateharrastajat tykkäävät pääasiassa samoista merkeistä ja malleista? Mulla on ihan friikki olo, et miksi esim toi piko on nyt niin iih, kun rukka on tehnyt samanlaisia sadetakkeja about sata vuotta :D (meillon semmonen)

  • Pakko lisätä t’ähän, et mulla on semmonen kummallinen pukeutumissilmä, et mun on pakko ”pilata” kokonaisuus aina jollain erityylisellä jutulla ja tykkään yhdistellä tosi vanhaa ja uutta. Useammankin kerran kylille lähtiessä oon joutunut palaamaan takaisin ja vaihtamaan pojalta jonkun vaatteen ettei se näytä liian muodikkaalta :D Onneksi on villahousut ja karvahatut keksitty, niillä leikkaa helposti liian trendikkyyden pois :)

   • Niin ja mä tykkään siitä tyylistä! Olenkin monesti sanonut että parhaat tyylit tulee silloin kun valitsee mahdollisimmat epäposopivat kuosit yms. Vauvoilla esim pilkkusukkikset/villahousut yhdistettynä päälle puettuun raitabodyyn, ruudullisiin villasukkiin ja johonkin retropläjäyslakkiin on vaan upea. Kyllä mäkin tykkään tyylistä -mitä karseampi sitä hienompi. Välillä näin ja välillä jotain muuta.

  • Mullekin tulee välillä vaatetusällötys, olikin päällä mutta innostuin tästä takista sitten.. Ostopäätöstä helpotti myös se, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt lukemaan muita blogeja. Enkä näin ollen törmännyt koko takkiin missään blogeissa! Suljen mielen ja silmät, enkä ajattele että kesällä näitä takkeja sitten astelee vastaan kokoajan. Tai no, en mä usko edes siihen koska nämä myyntierät eivät ole mitään kovin suuria kuitenkaan.
   Inspiratioon puuteen myönnän täysin, toivottavasti kevättä ja kepeämpiä aikoja kohden se sitten taas lisääntyy. Kai se on vaan joku massahysteria joka sitten tarttuu ihmisiin. En mä muuta keksi. Kohta varmasti ”harrastajat” keksivät uuden merkin, kun tästä alkaa viehätys katoamaan, kun kaikilla muillakin on samaa merkkiä päällä.

 9. Terhi sanoo:

  Itsekin pidän kovasti lastenvaatteista. Miksi pitäisi pukea lapsi rumiin vaatteisiin, kun voi pukea kauniistikin – näin kärjistäen :) Täällä maalla katsotaan jotenkin aika karsaasti niitä, joiden lapset kulkee ns. merkkivaatteissa. Tosin pikkuhiljaa täälläkin on alkanut näkyä Molon ja Tiksun ulkovaatteita muillakin kuin meillä. Laatu maksaa ja olen valmis siitä hiukan maksamaan, mutta alesta ostan aina. Silloin ei kirpaise niin :)

  • Mutta rumakin voi olla kaunista ;-) ! Kuten vaikka Mini Rodinin jotkut kuosit on oikeesti niin rumia että ovat jo hienoja. Kuten tuossa ylempänäkin jo kirjoiteltiin, on ihan ihme juttu katsoa pahalla jotain merkki vaatteita! :O Siis haloo, en vain ymmärrä miksi. Itse no olen vähän isommasta kaupuingista ja tänne mahtuu kaikenlaista ja merkkistä porukkaa. Aleja kannattaa tosiaan hyödyntää ja kierrättää monelle lapselle, niin ei enään kirpaise.

 10. Minishow sanoo:

  Minä voisin allekirjoittaa lähes kaiken mitä kirjoitit. Olen tooosi hurahtanut lastenvaatteisiin, kuten ehkä blogistani arvata saattaa. :) Ne kun vaan on niin ihania ja vielä ihanampi on minikokoinen tytön ihanuus näteissä vaatteissa. Kuka nyt haluaisi tahallaan pukea lapsensa rumiin vaatteisiin. Ja vaatteethan voivat olla isokin osa persoonaa joten on hyvä, että jokainen saa pukeutua ja pukea lapsensa niin kuin haluaa. Toiset tykkää erottua ja siitäkin tulee samanlainen pienemmän massan must-have-juttu kuin esim. jostain yhdestä tietystä trendivaatteesta. Itse koen, että tällaiselle yli-innostuneelle lastenvaateharrastajalle on huomattavasti parempi ostaa hieman arvokkaampia ja kestävämpiä vaatteita kahdesta syystä. Ne kestävät paremmin, jolloin ne voi myydä eteenpäin ja vaatteita ei voi ostaa niin paljoa ja hetken mielijohteesta, kun niihin panostaa vähän enemmän rahaa.

 11. Lilli sanoo:

  Ihana takki, ihana kuva! Minkä kokoinen Kaapo on? Oon miettinyt tota samaa takkia nelivuotiaalle lapselle, mutta koko arveluttaa. Se on loppu nyt kaikkialta joten pitää tilata jostain.

 12. Mari sanoo:

  Itse ostan vaatteita sillä silmällä, että esikoisen vaatteet olisivat vielä hyviä pikkuveljelleen eli suosin laadukkaita vaatteita ja simppeleitä malleja, jotka kestävät aikaa, vaikka välissä olisivat vaatekaapin perukoillakin muutaman vuoden. Kyllä niistä mielellään vähän enemmän maksaa, kun tietää, että kestävät toiselle käyttäjällekin plus vielä se että niitä saattaa saada senkin jälkeen jokusen euron kirpputorilla.

  Picon metsästäjille tiedoksi, mylittlesquare.com nettikaupasta löytyy vielä keltaisia Picoja ja postarit kohtuulliset 6 €.

 13. Taikinanaama sanoo:

  Elvis on niin kuolettavan söpö kikkarapää! Ja Kaapo on jo niin iso poika!

  Pico on hieno, ja väri on ihana, mutta mua alkaa ahistaa kun joka tuutissa huudetaan tuosta samasta takista.. Mutta ymmärrän totaalisesti vaatekiiman ja lastenvaateintoilun harrastuksena:)!

 14. Hanna sanoo:

  Onko tuo Pico ihan vedenkestävä vai onko enemmän ”hienompi” menoverme? Pojalle pitäisi ostaa uusi välikausitakki, mutta ehkä tuollainen vaalea väri on vähän arka ulkoilutouhuissa – ja kahteen nyt ei ainakaan ole varaa :). Popilla oli aika hieno sininen parka-tyyppinen vk-takki, sitä saattaisin harkita, jos ei olisi niin ylettömän tyyris…

  • Tässä on kosteussuoja kyllä, mutta ei mitään niin hyvää kuin vaikka popin ulkoilutakeissa. Eli kuivaan kaupunki -yms käyttöön enemmän ja puistoiluun sekä huonommille keleille meiläkin on ihan ”kunnon” varusteet. Suosittelen kyllä popin takkeja, huutoneististä ja fb kirppikseltäkin kannattaa katsella!

   • Hanna sanoo:

    Joo, en voinut vastustaa tuota keltaista… Keltaista laukkua metsästin itselleni viime keväänä ja nyt tämä – tilaukseen lähti. Kääk ;D.

    Ehkä se Popin takki sitten jostain käytettynä.

 15. Anna sanoo:

  Hei!

  Kyselisin sellaista, että millä fb kirppiksellä kannattaisi vaatteita ostaa/myydä? Oon jossain Pop ryhmässä, mutta ilmeisesti niitä on useampia ja oisko vielä jokin muu kirppisryhä mitä voisit suositella, sellainen missä myydään muutakin kuin Popia?

  Toi Pico on ihana! Ja sun lapset myös super sööttejä :)

  Anna

 16. Leena sanoo:

  Ihanat takit! Kommentti tulee vähän myöhäön, mutta nyt tutustun blogiin <3 mikäli tuo vihreä pico kaipaa joskus uutta kotia, sitä saa meille tarjota! ;)

Kommentoi