BÖÖ

3/11/2012

Halloweenin juhlinnan suosio kasvaa Suomessa vuosi vuodelta. Siis ainakin omasta näkövinkkelistäni. On sellainen kutina, että varmaan jo muutaman vuoden sisällä jenkkityylinen Karkki tai Kepponen- ovelta ovelle kiertäminen alkaa. Mutta mikäs siinä, itse ainakin ajattelen että kivaa puuhaa synkkään syksyyn. Kyllä vainajia voi muistaa ja kunnioittaa silti, vaikka lapsilla oliskin hauskaa, kuten vaikka Meksikossa!

Koska emme pääseet eilen leikkipuistomme naamiaisin, päätin järjestää kerhohuonella omat bileet taloyhtiömme lapsille. Tosi moni pääsi paikalle, joten vilinää ja hälinää riitti. Meillä asuukin paljon alle kouluikäisiä lapsia pihapiirissä ja yheteisen facebook ryhmän ansioista tällaiset tosi pikaisella aikataululla järjesetyt tapahtumat saadaan kaikkien tietoon nopeasti. Sitä kautta on myös helppo sopia vaikka että kuka tuo mitäkin juhlien nyyttäripöytään. Meillä on myös tosi kiva,vastikään sisutettu kehtotila, jota ehdottomasti hyödynnetään jatkossakin tällaisiin. Meiltä oli jäänyt synttäreiltä yli paljon ilmapallokaupasta saatuja ilmapalloja ja ripustuskoukkuja. Kaapon kanssa kävimme sitten kortistelemmassa juhlia vasten kerhihuonetta mustilla, valkoisilla ja oransseilla palloilla.

Poikien Vaari oli tuonut muutamaa viikkoa aiemmin Espanjasta naamiaisasuja. Kaapolle luuranko -sekä dinosauruspuvun ja Elvikselle pikku-Draculan asun. Juhliin Kaapo päätti pukeutua Hevisaurukseksi ja Elviskin heitti viittansa menemään jo heti juhlien aluksi. Paljon muitakin hienosti pukeutuneita lapsia juhlissa oli. Ihan supersöpöjä kaikki.

Sitten kun vielä muistaisi / olisi ehtinyt käymään eilen kaupassa, niin olisi voinut tänään tehdä jonun herkullisen Pyhäinpäiväasteria. Ehkä ensi vuonna.


11 Responses to “BÖÖ”

 1. Joo, ois ihan kiva jos olisi muutakin kuin mozzarellapakastepitsaa ja kalapuikkoja. En tiedä miksi mä eilen menin Lidliin täydentään pakasteita ja aattelin, et käyn sit oikean ruuan kaupassa tänään. Niinpä kävimme hesburgerissa aamupalalla ja nyt paistetaan natriumglutamaattipitsaa, eikä salaatista ole toivoakaan. Hienosti menee mut menköön :D

 2. Anonymous sanoo:

  Olis saanu koko halloween touhu jäädä jenkkilään. Ihmisillä menee rahaa turhaan hölynpölyyn. Nuo koulujuhlat menettelee (ei oo annettu vaihtoehtoja), mut mein penskojen ei tarvi kyllä ikinä mihinkä kerjuureissuille lähtee ovien taakse! ja mieluummin muut penskat saa luvan kiertää mein oven kaukaa… Sais pysyy ihan Pyhäinpäivänä….

 3. Taina sanoo:

  Mua taas itteeni kiusaa nähdä lapset niin kammottavan näkösinä, ruumiina tai vastaavina. Hrrr.
  No, mut sairaan taidokas kasvomaalaus, vautsi!

  • No juu, jotkut veriset maalaukset pienillä voisi olla aika kauheat. Meidän juhlissa oli aika kesyä, oli cowboytä, rosvoa, tiikeriä yms :D Tuo maalaus on itseasiassa tehty netissä olevalla kuvanmukausjututulla :)

  • Taina sanoo:

   No voi vitsi! Ihmekös sitten.. :) Pikkutarkka ja vakaa käsi (ja supervakaa lapsi!) olisi saanut olla.

 4. *Laura* sanoo:

  Kivan kuuloiset juhlat, ja mahtava naapuriyhteisö! :)

 5. Anonymous sanoo:

  Ooi, ihana idea tuollaiset juhlat! Itse olen kanssasi samaa mieltä, sopivasti sopii lastenjuhla piristykseksi harmaaseen syksyyn. Meilläkin kurpitsalyhdyt palaa ja ollaan tehty ”halloween-taideteoksia” 3-vee pojun kanssa ja huomenna ajattelin vielä tehdä hänelle talomme takapihalle heijastimista suunnistusradan, jota sitten taskulampulla pimeällä kierretään. Leikkimökissä on viimeinen rasti, ja siellä odottaa makea yllätys. :)Askartelin hänelle kartankin, saa nähdä miten menee. Tänään jo piti järjestää, mutta meni myöhäiseksi hänen serkkunsa synttäreillä. Pyhäinpäivän vakavampikin tarkoitus muistettiin,kun käytiin pimeällä hautausmaalla äitini haudalla ja ihastelemassa loistavaa kynttilämerta. Oli kyllä kaunista. <3

 6. Katriina sanoo:

  Samaa mieltä täälläkin – halloween on ihana, ja aivan täydellinen syksyn piristys. Sopii hyvin tätä pimeää kaamosta ilahduttamaan. Meillä lapset innostuivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa aiheesta ja halusivat näyttää mahdollisimman karmeilta. Asuja käytettiin moneen kertaan pitkin viime viikkoa. Tämä oli aikamoista vaihtelua meidän normaaliin pinkki-prinsessa-tyllihame tyyliin! Meidän perheen karmeat halloween lookit löytyy täältä jos kiinnostaa kurkata http://limudisco.blogspot.fi/2012/11/hyvasti-halloween-ensi-vuonna-taas.html

Kommentoi