LASTEN TYÖPAJA KIASMASSA

1/11/2012

Kiasmassa järjestetään vielä muutaman viikon hauska taaperoiden piipauhduspaja. Työpajassa voi kokeilla maalamista erilaisilla pensseleillä erilaislle pinnoille, kuten vaikka peilille. Lisäksi lapset voivat osallistua tekstiiligraffitin tekoon, lajitella värejä sekä magneetteja ja kurkistella aarrerasioihin.

Olimme tänään Kiasmassa koko perheen voimin. Pojat tykkäsivät työpajasta, tekemistä riitti ja meno oli mukavan vapaata sekä rentoa. Molemmat lapset nauttivat muutenkin maalaamisesta joten etenkin se oli työpajan hitti. Elvis myös ilmeisesti piti värikkäiden pillien tunkemisesta suuhun ja Kaapo taas innostui tekstiiliteoksesta sekä aarrerasioista.

Työpajassa voi vain piipahtaa tai viettää useamman tunnin. Me olimme siellä ehkä reilun tunnin jonka jälkeen kävimme vielä haukkaamassa välipalaa kahvilassa ja jatkoimme näyttelyyn. Kiasmassa on tällä hetkellä vain kaksi näyttelyä, joten niiden kieräminen kävikin aika nopeasti. Mutta muistaakseni jo huomenna avautuu uusi, useamman kerroksen näyttely.

Taaperoiden työpaja on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Sinne pääsee näyttelylipun hinnalla, joka on siis aikuisille 8 euroa. Mukaan kannattaa varata vaihtovaatteet ja päälle pistää sellaista mikä saa vähän sotkeentutua. Työpaja on suunnattu 1-4 vuotiaille lapsille vanhempineen. Samassa paikassa järjestetään myös vauvojen värikylpyjä.

Taaperoiden piipahduspaja
Loka-marraskuu viikot 43-47 (24.11 saakka)
to, pe, la klo 10-13 (ei la 3.11)


8 Responses to “LASTEN TYÖPAJA KIASMASSA”

 1. Hauskaa. Me oltiin just viikko sitten vauvojen värileikissä (http://periaatteennainen.blogspot.fi/2012/10/vauvojen-varileikki.html ) ja mietin, että riittäisköhän esikoisen keskittymiskyky ja kärsivällisyys työpajaan. Kellonaika on kyllä meille melko haasteellinen… Ehkä odotetaan pari vuotta, vaikka kivalta näyttää!

  • Olipa kivan näköistä! Meidänkin pojat on tykännyt värikylvystä paljon. Ja ehottomasti kannattaa mennä tuonne työpajaan, se ei ole laisinkaan ohjattu, pyyheltää saa pisteiden välillä niin kuin huvittaa, maalata siellä täällä, vaikka kaverin kassa. Ja piipahtaa voi siis milloin vain klo 10 ja 13 välillä 🙂

 2. Marluska sanoo:

  Hei, jes! Loistava idea, pitääkin itse käydä tyttöjen kanssa tuolla piipahtamassa.

 3. Nää kulttuuripostaukset on kivoja, kiitos!
  Yritän itsekin ehtiä tuonne, saapa nähdä mitä siitä tulee. 🙂
  terkuin LeopardiQ

 4. Vaikka en vielä tiedä varmasti, että päästänkö me tuonne käymään niin silti on hauska kuulla tuommoisesta. Missään en ole ainakaan nähnyt mitään infoa 🙂

 5. Käytiin Eevin kanssa yksi lukukausi vauvojen värikylvyssä kun hän oli 1,5-2 vuotias. Nyt käydään Annin kanssa tämä syksy ja jatketaan varmaan vielä kevätpuolikin. Täällä on siis VAUVOJEN värikylpyä 2-vuotiaaseen saakka. 🙂 Kivaa on ja ollaan kyllä kotonakin värikylvetty kylppärissä. 🙂

 6. Nanna sanoo:

  Voi kunpa joku tulis joskus pitämään tuollaista tänne maallekin! Meillä lapset varmasti rakastaisi tuota paikkaa (tosin Tellu olisi jo liian vanhakin), mutta pöh kun matka on niiiin pitkä.

 7. Oikun kiva idea! Kiitos inspiraatiosta!

Kommentoi