CROCS ROCKS

5/07/2012

Crocsit, ah nuo 2000 luvun kammottavat muovikengät. Vaiko sittenkään? En tiedä millainen valikoima kenkiä oli kun ne rantautuivat Suomeen, mutta hitiksi ja monelle sitä kautta tunnetuimaksi tuotteeksi tuli silloin kuinka muutenkaan kuin Classic-malli. Eli ne puutarhakengät, sairaanhoitajakengät, purjehdussandaalit, reikäkengät. Osa rakastui niihin oitis ja osa taas (minä mukan luettuna) ei tahtonut olla niiden kanssa missään tekemisissä. Mutta kuinkas sitten kävikään…

Jokunen, sanotaan viitisen vuotta sitte törmäsin Crocsin balleriinoihin. Tykästyin niihin kovasti ja sovittelin aina kun ne kohdalle joissain kaupassa sattuivat. Ikinä vaan ei tullut hyvää hetkeä niitä ostaa. Huomasin siis että heiltä löytyy myös tosi kivoja kenkiä, ja voi kuinka mukavia jalassa! Mielikuvani Crocsista muuttui. Heillähän on aivan loistotuotteita, Croslite materiaalista valmistettuja superkevyitä, supermukavia laadukkaita kenkiä. Myös kenkien kierrätyksestä ja lahjoittamisesta ropisee lisäpisteitä.

Perinteisten reikäsandaalien lisäksi mallistossa on hurjasti erilaisia ja eri tilanteisiin sopivia kenkiä. Vapaa-aikaan, töihin, juhliin, kesään, talveen ja kaikkeen sillä välillä. Osa kengistä on saanut inspiraationsa kallisista tennareista ja slip oneista, osa taas jotain mitä kenelläkään mulla valmistajalla ei ole aiemmin ollut.  Kestävän, pehmeän ja kevyen Croslite-materiaalin lisäksi kengissä voidaan käyttää erilaisia kankaita ja nahkaa. Useimpien kenkien sisäpohjissa on pieniä nystyröitä jotka tuntuvat ihanalta minijalkahieronnalta.

Crocs täyttää tänä vuonna vuonna jo pyörät 10-vuotta. Valmikoima, malleja ja värejä tulee paljon lisää. Synttäreiden kunniaksi kalasikkosanaaleista on myös tullut Cassic First Edition -malli viidessä eri värissä. Itse tykkään edelleenkin niistä ei-ihanperinteisistäreikäsandaaleista eniten. Kaapolta on löynytnyt ainakin yhdet talvikengät ja helpot sandaalit. Itse vannon Crocsin kumisaappaiden nimeen. Kotiäitiyteni, loskasäiden ja tieteysti vesikelien pelastus. Noista kumppareista oli muuten jo liikkeessä ihania uusia värejä, kuten valkoinen ja turkoosi!

Kuten kuvista siis näkee, kävimme koko perheen voimin tutustumassa Crocsin kenkiin keskuskadun liikkeessä. Crocs tahtoi yhteistyöhön blogin kanssa ja tottai tahdoin lähteä mukaan! Me saimme valita mallistosta kengät koko sakille, mutta mikä parasta järjestämme yhdesssä elokuussa lukijoille arvonnan ja ennen sitä saatte alekodiin käytettäväksi nettikauppaan! Niin liikkeissä kuin netissäkin on parhaillaan käynnissä kesäale! Tosi hyviä alennuksia ja alekoodilla saatte vielä kaikista tuotteista 10% lisäalen! Koodilla mami10 siis -10% tilauksen loppusummasta, koskee niin normaalihintaisia kuin jo alenettujakin tuotteita! Kipinkapin siis ostoksille tästä!

KLIKKAA OSTOKSILLE

En ole vielä ihan varma mitkä kengät lapsille ottaisin. Kaapolle mietin vähän joko kumisaappaita tai perus crocsband sandaaleita. Elvikselle mietin samoin crocsbandeja tai talvikenekiä, kumisaappaita ei noin pienessä koossa valitettavasti löydy. No eihän se vielä edes kävelekkään.. Suosituksia otetetaan siis vastaan!! Mitkä kengät pojille!? Mielipiteitä?

Omat kenkäni olen aika varmasti valinnut. Ne näkyvät noissa sovituskuvissa, kuka arvaa mitkä kengät mahdollisesti nähdään myöhemmin kesällä ja syksyllä jalassani? Lassekin ihme kyllä vannoitutuneena Conversetyyppinä löysi mieleisensä. Olin ihan varma että se haluaisi nuo nahkaiset loaferit tai kankaiset purkkarit. Noi on mielestäni myös tosi hyvännäköiset, eikö!

Miten mielipiteet muuten jakautuu lukijoiden kesken yleisesti Crocsin kenkien suhteen? Löytyykö teiltä paljon näitä lapsilla, entä itsellä vai ovatko täysin NO NO? Kiva olisi kuulla kokemuksia muutenkin!

Minttu


34 Responses to “CROCS ROCKS”

  1. Mä inhoan niitä perinteisiä Crocseja ja vaikka nuo olis kuinka hienoja nuo uudet mallit niin Crocseja ne on silti. 😉

  2. MIIU sanoo:

    Noi on ihan jees noi uudet mallit, mutta itselleni en ole koskaan ostanut, enkä usko että tulee ihan heti ostettuakaan.. 😉 Mieluummin törsään rahani consseihin tai vansseihin!

  3. Miikku sanoo:

    Meillä koko perheen käytetyimmät kesäkengät on perus Crocsit. Olkoon kuinka junttia tahansa niin ne on helpot laittaa jalkaan ja mukavat kävellä.
    Ei niitä nyt ihan ykkös menoissa käytetä mutta paljon joka tapauksessa.
    Tänä kesänä kahdella nuorimalla myös tennari Crocsit ja tosi tykätyt nekin.

  4. Miima sanoo:

    Meillä on 4 lasta, ja Crocseja on/on ollut: 4x kumpparit, 4x talvisaappaat, lenkkarit, tennarit ja ehkä 5x sandaalit (kapeampia tyttöjen malleja ja kahdet tavalliset). Että onhan noita kertynyt. Tykkään niistä uudemmista malleista, en niinkään persmalleista. Itselleni olen katsellut ballerinoja, mutta en uskalla niitä sovittamatta tilata, kun mitoitukset vaihtelee :/

    • Teiltä löytyy monet! Pähkäilen juuri otanko pojille uudenmalliset sandaalit, kumpparit vai talvikengät.. Mitä nyt kokeilin kenkiä, tuntui ne vastaavan kaikki hyvin kokoaan. Ja jos ne eivät sovikkaan voit palauttaa ne! 😉

  5. Anonymous sanoo:

    Mulla itselläni on crocksit (ruskeat ballerinat) ja pojalla 2v on vihreät sandaalit. Parhaat kengät ikinä!! Niiin mukavat!

  6. Merikuu sanoo:

    Mä olen kehittänyt itselleni inhon Crockseja kohtaan, en vaan voi sietää niitä, en missään muodossa 😀
    Meillä ei myöskään kukaan mukaan niitä jalkoihinsa laittaisi, eli muu perhe, mies ja viisi lasta jakavat inhoni 😀

    Me ollaan vannoutunut Vans ja Converse perhe 🙂 Aika hassua kyllä inhota jotain kenkiä, mutta niin se vaan on!

    • Hehehe, no kullakin ihnonsa kohteet. On niitä varmaan hulumpiakin juttuja 😉 En mäkään meidän consseja ja vansseja mihinkään vaihtaisi, mutta täytyy sano että olen osaan crocsin malleista melko tykästynyt jo.

    • jarna sanoo:

      Meillä on Vanseja, Converseja…ja Crocseja! Ja Adidaksen Superstareja. Kaikki nuo on mun suosikkeja, plus vielä Vagabondit. Siis itselle. Lapsille on monia muitakin lempimerkkejä.

  7. Nanna sanoo:

    Mä olin ajatellut ettei Crocseja meidän taloon tule, mutta niin vaan tyttö sai viime vuonna balleriinat ja rakastui niihin. Ja sen jälkeen on tytölle tullut saapasta ja muuta merkin kenkääkin ja kuopuksellekin yhdet omat, jotka lähes poikkeuksetta jalkaansa tahtoo. Omalla kohdallani olen sentään pääni pitänyt 🙂

    • Heh, no lapsille ne sopiikin tosi kivasti, lisäksi on helpot, kevyet ja muakavat 🙂 Etenkin tytöille on tosi söpöjä belleriinoja ja sandaaleita.

  8. Meri sanoo:

    Sä valitsit nuo nauhalliset moniväriset… Siis noi, jotka sulla oli ekana jalassa?

  9. MiaMatleena sanoo:

    Poika ei muita kenkiä käyttäisikään, jos saisi itse valita! 🙂 Meillä on ollut talvisaappaita, saappaita, ”perinteisiä” crocseja…Ne on kyllä käytännölliset, täytyy myöntää. Itselleänikin on mökkikenkinä ne perus-crocsit, koska ei liu`u kalliolla, vaikka olisikin liukas kallio (lenkkareilla taattu päähalkisairaalaan-keikka).

    • Katu-kuva ei siis voi olla väärässä, tosi monelta kekiä siis löytyy ja ite olen samaa mieltä että toimivat parhaiten lapsilla ja vapaa-ajan kenkinä!

  10. zanne sanoo:

    Mulla on yhdet Crocs ballerinat, mutta jotenkin, ei vaan tule laitettua päälle. Kokeilin kun kaikki kehuivat niitä, mutta ei ehkä ole mun juttu sittenkään.
    Varmaan ovat tosi kivat ja näyttävät mukavilta, etenkin kesällä vapaa-ajan kenkinä, mutta ei vaan iske muhun. Hinnatkin hirvittävät, kun ajattelen että ovat sentään ”vain” muovikengät. Jenkeissä kuulemma alkavat jo olla vähän edullisemmat, eli niillä hinnoilla olisin ehkä vähän innostuneempi ostamaan.

  11. Meillä oli vanhemmalla tytöllä viime kesänä peruscrocsit, eikä hän muita oikein suostunut käyttämäänkään. Nyt tytöllä on Crocsin tennarit ja ne on myös mieluiset ja ihanan kevyet! sekä tietysti hyvännäköiset:-) Itselläni on mustat ballerinat, joihin olen ollut tosi tyytyväinen.

  12. zanne sanoo:

    Nyt muistin miksi en tykännyt käyttää Crocsin ballerinoita. Blogisi innoittamana laitoin ne kummiskin jalkaan. Ne on muovia, ja niissä jalka hikoaa, jonka seurauksena on tosi hikinen jalka joka sanoo muovisessa Crocsissa ”prut, prut, prut” 😀

    • Hahahaaa, mä meinasin pissata housuun kun viime kesänä kävelin ilman sukkia crocsin kumisaappaat jalassa. Joka askeleella kauhea pieru-ääni! 😀 Näköjään siis myöskin kaikki muut crocsit, joissa ei ole tuuletusreikiä saavat saman prut prut-efektin aikaan!

  13. Tanja sanoo:

    Meillä on tytöillä ollut joka kesä crocsit. Pienemmällä on nyt ballerina malli, joka on ollut yllättävän hyvä ja mietin isommallekkin neitille sellaisten ostamista. Meillä crocseja käytetään pienemmällä pesullakin, että ei tarvitse pelätä liukastumista 🙂

    Sinulle on haaste blogissani 🙂

  14. Mimmu sanoo:

    Mulla on viha-rakkaussuhde crocseihin. Koko perheellä on omansa (no vauvalla ne vielä oodottelevat jalan kasvua ja kävelemään oppimista) ja kyllä niitä käytetäänkin ihan päivittäin parvekkeella liikkuessa. Ne on ihanat jalassa, mutta niin törkeän rumat, ettei meidän perhe astu ulko-ovesta ne jalassa. Tuollaiset balleriinat tai avokkaat olisi kyllä ihan eri juttu, samoin keltaisia kumisaappaita olen katsellut lapsille, mutta nuo perusmallit on aika kamalan näköiset 🙂

  15. Elina sanoo:

    Wow noita lego-crocseja… 🙂 ois ihkut… minä oon lapsille ostanut vain ja ainoastaan aitoja crocseja… poika ei muita käyttäis,meilläpäin ei vaan kaupoissa oo tuo valikoima läheskään teijän kauppaan verrattuna… eihän täälläpäin kyllä varsinaista crocs-kauppaa olekkaan… itselläni on perus-crocsit turkoosina, tulee käytettyä postilaatikolle ja takas… ja partsilla ku tuuletan mattoja ja petivaatteita… 😀 tytölle(pian 3v) voisin ostaa sellaset balleriinamalliset, mut ku… en oo vielä rohjennu ostamaan kenkiä nettikaupoista, saa varmimmin oikean koon ku kokeilee livenä… 🙂

  16. Mä ostin juuri äsken elämäni ekat crocsit. Ja ajattelin sua. 😀

Kommentoi