TEHDASKIERROS

17/05/2012

Olin eilen tutustumassa lähemmin Marimekon Herttonimen tehtaaseen. Tehdaskierros oli osa Design vuoden ohjelmaa.
Oli tosi mielenkiintoista nähdä miten tehdas toimii. Kaiken painolevyjen tekemistä, värien sekoittamiseen, painamiseen, kankaiden pesemiseen ja viimestelyyn sekä ompelemiseen. Suuret painokoneet olivat melko vakuuttavia. Samoin käsityönä tehtävä painoraamien tekeminen. Valitettavasti tehtaassa ei tietenkään saanut valokuvata. Hienoja kuvia olisi saanut rosoisesta tehtaasta suurine ikkunoineen joista aurinko paistoi sisään. Kaunis kontrasti korkeassa hallimaisessa tehtaassa olivat väriämpärit ja väriroiskeet lattoilla sekä suuret värikkäät kangaskasat ja rullat siellä täällä.

Tunnin mittaisen tehdaskierroksen jälkeen pääsimme vielä tutustumaan tulevan talven mallistoihin. Niistäkään ei tuskin saa kauhesti vielä mitään paljastaa, mutta super ihana valaisin ja suloinen Joulu-teema ainakin tulossa. Uusintapainosta eräästä kettumaisesta kankaasta pastellivärissä odotan myös innolla 😉

Herttonimen tehdas, Mari-talo on myös koko konsernin päämaja, sieltä löytyy mm myös muutama showroom jotka toimivat samalla myös kokoustiloina. En ole varmaan ennen nähnyt niin viihtyisiä ja inspiroivia kokoushuoneita. Tietysti siellä on myös kaikille avoin myymälä sekä monelle varmasti tuttu tehtaanmyymälä.

Kierroksen jälkeen kahvia ja smoothie Maritori-kanttiinissa. Marmimekkoa, Artekia ja aurinkoa, ah! (sekä OMAA rauhaa)

Tehtaanmyymälästä ostin jotain ihan pientä. Tossut, muutaman pienen Oiva-kulhon, keltaisena sekä Bo Boona, eli autokuvilla.
Sain myös tehtaalta Marimekkokirjasen, kassin ja meikkipussukan.

Kävikö joku myös tehdaskierroksella tai onko menossa? Suosittelen kyllä, mielenkiintoista oli! Entäs onko lukijoiden joukossa paljon tehtaanmyymälän kantiksia? Itse olin siellä itseasiassa nyt ekaa kertaa!

Minttu


4 Responses to “TEHDASKIERROS”

  1. Onneli sanoo:

    Me ollaan menossa parin viikon päästä, hauska päästä sinnekin puolelle. Siinä myymälän puolella vieraillaan vähän turhankin usein ;D

    • Joo oli kyllä mielenkiintoista! Niin tehtaalla kuin shoeroomeissakin.. Menin vielä engallininkielisellä opastuksella niin sai pientä aivojumppaa samalla.heh

  2. Ripu sanoo:

    Oiii! Nuo tossut on JUST sellaiset, joita kaipailen! Millainen pohja niissä on? Liiskautuuko puuro hyvin tossunpohjaan? 🙂 Voiko tuonne tehdaskierrokselle mennä ihan nobodyt? 😀 Olisipa mielenkiintoista!

    • Nää on ihanat, kokoajan jalassa. Ja paremmat kuin vanhempi mallli jotka löytyy myös punaisina, niissä sellaiset kumpparikiristysnauhat joidenka päässä metalliset helmet. Ai hitto kun rusetti aina aukeaa ja astuu vahingossa sen helmen päälle../#%¤¤#”! 😀

      Puuro liiskaantuu oikein hyvin pohjaan, ja lähtee myös helposti pois. Pohja on pehmeää nahkaa, tai jotain sen tapaista..

      Tehdaskierros on nimenomaan nobodyille, mutta valitettavasti taitavat olla täynnä :/
      http://www.marimekko.fi/ajankohtaista/tehdaskierrokset

Kommentoi