Dumbo jäällä

5/04/2012

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut jonkin sortin kulttuurista lasteni kanssa. Teatteria, leffaa, sirkusta, edes jossain käyntiä. En ole kuitenkaan uskaltanut. Leikkikerhoissa, muskarissa ja jumpissa menee ihan hyvin. No tietty museoissa, lasten tapahtumissa ja ulkoilmakonserteissa. Mutta mites kun pitäisi istua aloillaan ja mielellään hiljaa, ainakin huutoraivoamatta ja usein vielä melko kauan. Ei tuon uhmaisen jäärän kanssa, ei. Ainut mihin edes olisin voinut kuvitellut voivani mennä lapsen kanssa on Teatteri Hurjaruuthin Laulu Etanoista. Valitettavasti esitykset ehtivät kuitenkin taas loppua ennen kun tajusin niiden edes alkaneen.

Päätin nyt rohkaistua ja lähdin leikkipuistoporukan kanssa katsomaan Helsingin luistelijoiden kevätesitystä, Dumbon jääseikkailua. 1,5 tuntia kestävässä esityksessä on mukana ihan pienimpiä luistelukoululaisia kuin kolminkertainen maailmanmestariryhmäkin.

Jääshow oli hyvä paikka harjoitella esityksessä olemista, seuraamista ja omalla paikalla istumista. Näytös oli koululaisnäytös ja paikalla oli paljon luokkia ja päiväkotiryhmiä. Pieni juttelu ja eväiden syönti ei haitannut esitystä, esiintyjiä tai muita katsojia. Elvis oli myös mukana ja viihtyi Manducassa lähes koko shown. Tai siis puoliväliin. Sen jälkeen sekä omani että muut lapset alkoivat kiemurrella penkeissään, karkailemaan ja kitisemään. Kivaa oli kuitenkin!

Nyt ainakin tiedän että esitysten maksimikesto olisi hyvä olla korkeintaan tunti. Omia eväitä kannattaa ottaa mukaan eikä takakireiden tyyppien taakse kannata mennä katsomossa istumaan.

Missä te olette käyneet lastenne kanssa, mikä ikäisenä olette olleet ekan kerran vaikka teatterissa tai leffassa (vauvakinoa ei lasketa nyt)? Suositelkaa jotain kivaa, ei liian pitkää ”kultuuria”. Ite pienenä kävin tosi paljon Teatteri Hevosenkengässä, sinne halajan myös lasteni kanssa ainakin. 

Minttu


Kommentoi