Huonoa tuuria

7/02/2012

En tiedä mikälie paha karma vai mikä on iskenyt, mutta viime aikoina mulla on ollut tosi huonoa tuuria ostosten kanssa.

Kaikki alkoi viime syksynä ostetusta Marimekon Kaste-tunikasta. Jo ennen ensimmäistä pesua, kahden käyttökerran jälkeen oli kangas nyppääntynyt kyljistä ja vatsasta. Parin pesun jälkeen, kun kangas oli hieman kutistunut paljastui helmasta ompeluvirhe. Oli joulukuu kun vein sen näytille liikkeeseen. Kun olin pakkaamassa sitä kotona pussiin onnistuin tiputtamaan valkoiselle raidalle tipan punaista mehua. Mekko jäi viikonlopun yli ompelijalle, nukkaisuuteen ja mielestäni huonoon laatuun ei myyjät kuitenkaan osanneet sanoa mitään. Sain mekon korjattuna ja silitettynä takaisin. Koska mekko oltiin silitetty tahran päältä ei tahra enään lähtenyt pesussa pois. Olin käyttänyt mekkoa vain muutaman kerran neljän kuukauden aikana. Taskuja en ollut edes vielä avannut sillä pelkäsin niiden alkavan repsottamaan. Tapaninpäivänä mekkoa pukiessa toinen tasku repesi sisältä. Lanka jossa taskut oltiin harsottu kiinni oli niin vahvaa ettei kangas kestänyt. 150 euroa maksaneessa, alle kymmenen kertaa käytetyssä mekossa on nyt siis tahra, reikä ja se on yltä päältä nukassa.

Ja näitä juttuja riittää.

Hiljattain onnistuin kopsauttamaan Ombrellinosta ostetun Barbapapa yövalon pöytään niin, että sisällä irtosi jotain eikä lamppu enään toimi.

Kaapon nimiäislahjaksi saatu itkulälyytinkin lopetti toimintansa vähän aikaa sitten. Pari viikkoa takuun umpeutumisen jälkeen.

Viime viikolla testasimme ensimmäistä kertaa huutonestistä ostamaani seisomalautaa. Vain huomataaksemme että siitä puuttui kokonaan osat joilla sen saa kiinnitettyä rattaisiin ja on näinollen täysin käyttökelvoton.

Viikko-pari sitten onnistuin napsauttamaan rikki myös uuden Oganizer bagimme muovisen kiinnikkeen. Ilman sitä laukkua ei saa kiinnitettyä rattaiden istuimeen kiinni.

Joulun alennusmyynneistä Elvikselle tilaamani Mini Rodinin legginssit seikkailevat edelleenkin jossain teillä tietämättömillä. Tuskin mahtuvat edes enään.

Kaapon toiseen talvikenkään on jostain kummasta ilmestynyt sormen mentävä reikä. Kuukauden käytön jälkeen. Ja ne ovat tietenkin hänen ainoat kenkänsä tällähetkellä. Ei ole enään vedenpitävyydestä tietoakaan. Onneksi sentään villasukka mahtuu vielä väliin.

Lifefactoryn lasipullo oli hajonnut pakkaseen. Oli ilmeisesti turhan täynnä ja pamahtanut sirpaleiksi sen vuoksi.

Sopfie kirhahvista ei kuuluu enään ääntä. Kuukausi silläkin ehdittiin leikkiä ennen sitä.

Viime viikolla saimme uuden kylppärin maton. Kotona huomasin että siinä on reikä.

Ja mitä vielä, näitä on varmaan lisääkin vielä. Ainakin yhdet farkkuleginssit, muutamia kertoja pidetyt, nyrkin kokoinen reikä haaroissa.. Kokoajan mietin että mitähän seuraavaksi. Miksi kaikki hajoaa yhtäkkiä käsiin. Onneksi olen sentään ostolakossa. Alkaa jo olemaan surkuhupaisaa.

En millään jaksaisi mennä valittamaan ja reklamoimaan. Noiden lasten kanssa kun kaupungilla pyöriminen ei nykyisin ole mitään kovin rentouttavaa. Kävisikö joku mun puolesta kiikuttamassa noita juttuja ympäri kaupunkia ja kirjoittamaan parit sähköpostit?

Onko muita huono-onnisia?

Minttu


20 Responses to “Huonoa tuuria”

  1. Anonymous sanoo:

    Ihana tuo lamppu!

  2. Anonymous sanoo:

    Kamalan huonoa tuuria! Mitäköhän kiinnikkeitä sä laudassa tarkoitat? Siinä Bugigsen laudassahan ei ole mitään varsinaisia kiinnikkeitä. Lauta vaan painetaan paikalleen ja lukkiutuu niiden vaaleanharmaiden ”lukkojen” ansiosta. Eli sun laudasta on irrotettu ne vaaleanharmaat klipsit? Muutenhan se on yhtä muovipalaa. Uusi lukijasi täällä ihmettelee. Jäin heti koukkuun 🙂

    • Ostin sen vanhemman mallin, niin se on ilmeisesti vähän erilainen. En tiedä.. 🙂 Tosi kiva kuulla että tykkäät blogista, tervetuloa 🙂 !

  3. hansku sanoo:

    Itse olen kanssa tosi huono valittamaan /reklamoimaan.enemmin sitten kärsin vahingot ja kiukkuan itsekseni.Taannoin lähetin lasssien hanskat takaisn reimalle,kun niistä oli irronnut tarraompele .no se tarra oli ommeltu kiinni uudestaan,homma jonka olisin voinu tehdä itsekkin.Ei puhettakaan uusista hanskoista.Kärsin postikulut tappioina”

  4. jadore sanoo:

    Huonoa tuuria todella! Meiädn huono tuuri on pääasiassa liittynyt näihin lasten ulkovaatteisiin.
    -molo kids rainbown värit levis
    -cupcake housut hajoaa käsiin
    -2 paria reimatec rukkasia kuukauden käytön jälkeen reikäset

  5. Kippuralla sanoo:

    Uh mikä tuuri! Nyt ei ole mitään erikoisen huonoa ollut, mutta välillä on kausia kun samana päivänä saa palauttaa useamman vaatteen eri kauppaan kun se on haalistunut parissa pesussa/reikänen/vetskari irronnut ompeleistaan..

  6. Heiniboo sanoo:

    Sulle on varmaan sattunut joku maanantaikappale tuosta Kaste tunikasta, vaikka ton hintaluokan vaatteissa niitä nyt ei pahemmin tarvitsisi olla…Mulla on nimittäin tuo sama tunika, eikä siinä ole toistaiseksi mitään vikoja ilmennyt vaikka on kovassa käytössä ollutkin. sinuna ottaisin kyllä yhteyttä siihen korjaajaankin joka meni silittämään sen tahran päältä, kyllä ompelijan kuitenkin pitäisi nuo jutut tietää:)

  7. Onneli sanoo:

    Mulla on samankaltainen historia oman mustavalkoisen Kasteen kanssa. Ostin sen loppukeväästä 2010 kantistarjouksessa. Ekassa pesussa tuli rei´iät kainaloihin ja helmasta aukesi ommel. Ketutti, koska tarkoitus oli laittaa se päälle publiikkiin juhannuksen jälkeen. Ekologisista syistä en halunnut uutta vanhan tilalle vaan vaadin vanhan korjattavan. Se ehti mulle just päivää ennen valmistumista. Jossain vaiheessa meni uudestaan kainalot ja sitten sain jo uuden tilalle. Nukkaongelmaa ei ollut ollut. No, siinä uudessa oli sitten ne taskut ommeltu umpeen. Ajattelin että on jotenkin harsittu ja aloin vetää auki, rei´iänhän sitten sain siihen, pienen vain mutta silti. En jaksanut silloin reklamoida, saa nähdä jaksanko lainkaan… Muuten se uusi on pysynyt ihan hyvin kasassa. Ja vaikka aina paasaan että enää en Marimekkoa osta kun on niin paska laatu nykyään etenkin hintaan nähden, niin kaksi uutta Kastetta on tässä parin viikon sisällä tullut ostettua, toinen -40% ja toinen -50% alessa, ei raaskisi normaalihintaisena ostaa. Nyt sitten ratkojalla nätisti heti purin ne taskuompeleet niin ei tule ainakaan sitä möhlittyä.

    Nyt tarttis vaan saada aikaiseksi ommella kaikkiin kolmeen vielä alas yksi napinläpi ja ommella sinne varanappi, ei tulis niin paljon vilauteltua 😉

    • Hyvä idea yhden napin lisääminen! Voisin itsekkin tehdä saman, mutta en tiedä uskallanko..Jotain kuitenkin kävisi ja mekko lopullisesti pilalla 😀

  8. Anonymous sanoo:

    Mä olen kova reklamoimaan, päiväuniaikaan on mahdollisuus kirjoittaa sähköposteja ja ottaa kuvia. En suostu kärsimään itse tuotteiden virheistä, vaan valmistajan täytyy kantaa niistä vastuu. Kannattaa! Monesti saa jotain extraa sen viallisen tuotteen (tai siis uuden/korjatun) lisäksi ja toisaalta valmistaja saa tietää, millaisia vikoja tuotteissa on ja ehkä kehittää niitä paremmaksi.

    Neela

  9. Nna sanoo:

    voi kamala, sulla on kyllä ollut huonoa tuuria! toivotaan, että tässä on nyt ollut monen vuoden edestä eikä mikään mene enää rikki pitkään aikaan!

  10. Voi mikä tuuri O_o Tässä vuodessa on nyt jotain metkaa, tuntuu että monilla on nyt kaikenlaisia vastuksia tässä alkuvuodessa…Loppuvuodesta sitten kaikki on priimaa – olen varma!

    Ehjempää päivää toivottelen !

  11. Anonymous sanoo:

    Mä olen tässä Brio Go-reklamaatiosuossa (ihanat vaunut, mutta aina rikki!) tarpoessani oppinut, ettei takuu ole sama kuin virhevastuu. Eli esimerkiksi tuo teidän itkuhälytin vaikuttaa aika arvokkaalta ja takuun umpimeneminen ei merkitse, ettei valmistajalla olisi velvollisuuksia enää tuotteen suhteen. Virhevastuu on tullut lakiin pari vuotta sitten ja kattaa kulutustuotteiden ”takuun” niiden oletetun kestoiän mukaan. Ja virhevastuu on voimakas juuri kaupan oman takuun sulkeutuessa, eli kauppa ei voi vedota vain takuun sulkeutumiseen, jos kyseessä on tavara, jonka voisi kuitenkin olettaa toimivan enemmän kuin 1-2v. Kuluttajaneuvonnan sivuilta löytyy Kuluttajansuojalaki ja muuta arvokasta tietoa.

    Mutta kyllähän siinä aikaa ja vaivaa helposti menee ja inhottavinta on, jos vastapuoli suhtautuu asiaan jopa hyökkäävästi, vaikka tietäisikin että itsellä on hyvä syy ja täysi oikeus reklamaatioon.

    Pahinta on, että suuri osa nykyisistä kulutustavaroista tehdään tarkoituksella niin heikoiksi, että niiden kierto on kohtuullisen lyhyt. Ja pyörät pyörii.

    Kevättä!
    -Amanda

  12. Eikä! Siis mä oon myös tapellut brion go takia. Meillä oli ne 8kk ja kokoajan rikki joku (etupyörissä lähinnä)! Pari kertaa vaihdettiin runko ja monen monta kertaa korjailtiin muuten vaan. Onneksi lopulta, kuluttaja-asiamiehen avustuksella, saatiin purettua koko kauppa. Ei siltikkään saatu koko rahaa kuitenkaan takaisin, sillä myyjä täys piiiip. Vähensi 14e jokaiselta käyttökuukaudelta (pyöristi 9kk). Piti tehdä valitus, mutta ei enään energia riittänyt siihen. Toivottavasti saatte asian hoidettua. Omasta kokemuksesta kuitenkin suosittelen siirtymistä kokonaan toisiin rattaisiin.

    Onneksi hyvääkin palveluakin reklamaatoiden kanssa saa jostain, esimerkiksi rikkoutuneen lasipullon ja sophian osilta. Odotan myöskin saavani uuden bugaboo laukun stokkalta, sieltäkin vain hyviä kokemuksia. Kunhan vain jaksan mennä sinne. Marimekko taas loistaa päinvastaisuudellaan mikä on tosi kurjaa.

    Pyörät pyörii tosiaan, kaikkien kuluttajien (eli kaikkien) kannattaisi mm katsoa dokumentti hehkulamppu huijaus.

    Kiitos hyvästä kommentista Amanda! 🙂

  13. zanne sanoo:

    Välillä on tuollaisia huonon onnen kausia.
    Meillä kävi mun äitiysloman aikana ”huono sähkökarma”. Eli ensi menivät rikki meidän vanha VHS nauhuri, sitten pamahti DVD, sitten meni Pleikkari, sitten digiboksi ja lopuksi pesukone!
    Oli aika mykistävää, eikä näitä laitteita olltu ostettu samoihin aikoihin edes.

Kommentoi