Hyvä kotiäiti

1/09/2011

Hyvällä kotiäidillä on monia ominaisuuksia. Hyvä kotiäiti leipoo, ompelee, tarjoaa lapsilleen tarpeeksi erilaisia virikkeitä ja käy sännöllisesti jumpassa. Hän pitää huolen että lapsilla on aina varastossa sopivat sään mukaiset varusteet. Hän pesee päivittäin ainakin yhden koneellisen pyykkiä ja tiskaa astiat heti ruokailun jälkeen. Hyvän kotiäidin taloudessa vessapaperi ei ole koskaan loppu. Hyvä kotiäiti herää aikaisin aamulla, virkeänä hymysuin. Hän petaa ensimmäikseksi vuoteet, avaa verhot ja valmistaa terveellistä ja monipuolista aamupalaa perheelleen. Hyvä kotiäiti ottaa osaa leikkipuistojen toimintaan ja on aina mukana tapahtuminen ideoinnissa ja vapaaehtoisena auttamassa.

Hyvä kotiäiti ei mene illalla meikit naamassa nukkumaan ja herää aamulla muistuttaen pesukarhua. Hyvän kotiäidin lasten aamu ei ala digiboxille nauhoitetuilla muumeilla, jotta äiti saisi torkkua vielä hetken. Hyvän kotiäidin lapset eivät joudu leikkimään sadesäällä sisällä vain koska heillä on liian pienet kumisaappaat. Hyvän kotiäidin parvekkeelta ei myöskään löydy haisevia roskiksia tai kylpyhuoneen lattialta pissavaippoja. Hyvä kotiäiti ei todellakaan käytä leipomiseen kaupan valmiita pakastetaikinoita. Hän ei  lahjo lapsiaan karjalanpiirakoilla. Hyvän kotiäidin vieraat saavat aina tuoreita leipomuksia, hyvää kahvia tai haudutettua teetä. Vieraiden ei tarvitse vessassa käydessään pyyhkiä servettiin tai vaipsiin eikä kysellä käsi/vieraspyyhkeen perään.

Hyvän kotiäidin tulee tietenkin olla myös erittäin ekologinen, maailman asiat tiedostava, mielipiderikas, sosiaalinen, tarpeeksi (mutta ei liian) persoonallinen sekä omata jonkin taiteellisen lahjan. Hän on huolettoman huoliteltu ja kukee lapsineen laadukkaissa, puhtaissa ja silitetyissä vaatteissa. Hyvä kotiäiti tee tee mitään numeroa täydellisestä itsestään.

Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mikä mielestäsi tekee hyvän kotiäidin ja mikä ei?

Tiedän olevani hyvä äiti. Mutta hyvä KOTIäiti… Enpä tiedä. Täytän jokaisen kohdan kotiäiti ei-kohdasta. Olen täyttänyt tiskikoneen muistaaksi viimeksi tammikuussa. En edes muista milloin olen pitänyt itsesäni huolta harrastamalla jotain liikuntaa (ehkä viime syksynä?). Ja hei, mitä väliä.

Toissailtana tein kuitenkin jotain, josta mielestäni saa paljon hyvä kotiäiti-pisteitä. Piirsin kaavat kahtiin vauvan housuihin sekä leikkasin kankaat valmiiksi. Elämäni ensimmäiset kaavat! Hyvin onnistui sekä piirtäminen että leikkaaminen, vaikka nuppineulatkin olivat kateissa. Seuraavaksi pitäisi kaivaa ompelukone esiin. Tai sitten pyydän anoppiani huristamaan ne yhteen saumurillaan. Hyvä suoritus kuitenkin tähän saakka. Hyvä minä jee.

Valmiit tuotokset paljastetaan joskus. Toivottavasti ennen vauvan synymää. Niin ja seuraavaksi olisi suunnitelmissa tehdä body. Apua.


Kotiäiti-Minttu


8 Responses to “Hyvä kotiäiti”

 1. Riikka sanoo:

  Aivan mahtava juttu Kotiäiti!

  Terveisin Rikka Kotiäiti, joka laittaa aamulla lapsille nauhoitukset telkkariin,käyttää valmisruokia eli EINEKSIÄ, ei herää virkeänä ja vie lastaan Stokkan leikkipaikkaan..no olen kuitenkin äiti ja kotona lasteni kanssa..

 2. Titta sanoo:

  Kiitos tästä! :DDD Onks mikään loppujen lopuksi koskaan ”hyvä”.. tee niin tai näin, aina (jonkun mielestä) väärinpäin… :)

 3. Anonymous sanoo:

  Moikka!

  Sulla alkaa laskettu aika jo lähestyä :) Kiinnostais kovasti mihin tupliin nyt päädyitte?

  Kiitos kivasta blogista! Käyn tiuhaankin katsomassa jos uusia postauksia olis tullut.

 4. rva Reipas sanoo:

  Jee, pisteet kotiäidille! Tuo käsityö on aika vaikuttava.

 5. Mimmu sanoo:

  Minutkin lasketaan nyt kai jo KOTIäidiksi, kun työsopimus loppui pari päivää ennen laskettua aikaa :) Kaukana olen kyllä hyvästä kotiäidistä, parvekkeelta löytyy haisevan roskiksen lisäksi kärsiviä kesäkukkia ja makuuhuoneesta likavaippojen lisäksi pari vanhaa juomalasia yöpöydän alta. Vauvaa katsomaan tuleville on kyllä itse leivottua tarjottavaa, mutta leipoja oli kyllä anoppi. Mutta kuvittelen silti olevani hyvä äiti vaikka välillä eletäänkin kuin Huvikummussa. Onnea loppumetreille!

 6. Riikka, ei yhtään paha. Sä olet huippu kotiäiti, kokoajan jotain hommaamassa ja tosiaan lasten kanssa kotona.

  Titta, no juuri näin.

  Anonyymi, tosi kiva kuulla että pidät blogista! Rekistöröidy ihmeessä ja ilmoittaudu lukijaksi. Ollaan päädytty niihin bugan donkeyhin, mutta ei vielä(kään!) tilattu niitä. Alkaa aika käydä jo vähiin, iiks! :)

  rva Reipas, kiitos ;D ! Anoppi haki tänään raakileet ja lupasi hoitaa homman loppuun!

  Mimmu, Onneksi olkoon uudesta pikkuisesta! Itse sain heitettyä roskiin kärsivät kesäkukat ja kuolleet yrtit & salaatit muutama pvä sitten ;)

  Niin ja hei, mulla on juuri marjapiirakka uunissa. Ja ekaa kertaa tein pohajn itse, eikä ollut ees vaikeeta :D !

 7. Lealeijona sanoo:

  Hehe! :D Tää oli hyvä! Oikeesti ihanaa lukea tämmösiäkin juttuja, kun leikkipuistossa sitä (salaa) ite kuvittelee olevansa se pa*kin kotiäiti… Kun siis eihän näistä jutuista oikein PUHUTA puistoissa. Siellä vaikuttaa kaikilla olevan hyvinkin täydellinen perhe-elämä. ;)

 8. Edla sanoo:

  Ha haa! Hauska. Meidän aamu alkaa usein sohvalla piirrettyä katsoen. Eikä tuo muukaan kirjoitus aivan vieras ole :D

Kommentoi