Naantali

5/07/2011

Tervetuloa mukaan kesälomareissumme ensimmäiselle etapille Naantaliin!
Meidän jengin lisäksi matkassa mukana Nonna (Lassen äiti).

Matkamusat
Matka alkaa, vähän jo jännittää!
Terveelliset ja herkulliset matkaeväät tarjosi ABC..

Naantalin reissun päätarkoituksena oli vierailu Muumimaailmassa. Onneksi ehdimme myös kierrellä kaunista Naantalin vanhaa kaupunkia ja satamaa.

Yövyimme aivan ihastuttavasta vanhassa kartanossa, Tammiston tilalla. Päärakennuksen lisäksi pihalla on useita pieniä mökkejä. Ihanan idyllinen paikka, suosittelen käymään! Meillä oli vuokrattuna suloinen saunamökki, jossa siis suuren saunan lisäksi tupa jossa vuoteet kolmelle aikuiselle, matkasänky lapselle, takka ja pieni keittonurkkaus. Ja vessa. Pihapiiri oli todella hyvin hoidettu ja kaunis; suloinen omenapuutarha, lapsille leluja (ja kaverikin löytyi heti), kissa… Mökkiämme vastapäätä oli lato, josta sai haettua puut saunaan ja takkaan sekä hiilet oman mökin pihagrilliin. Tammiston tilalta on vain muutaman kilometrin matka Naantalin keskustaan.

 
 
 
Kaamea kaaos mökissämme juuri ennen lähtöä

Tilan aamupala oli herkullinen. Tarjolla mm omenahilloa
sekä mehua puutarhan omista omenapuista. Itse leivottuja leipiä, muffinsseja ja keksejä. NAAAM!

Aamukahvin voi myös nauttia aurinkoisella pihalla kyykkien ja kukkia katsellen.

Vanhassa kaupungissa oli ihanan rauhallinen ja pysähtynyt tunnelma. Muumimailman jälkeen se tuntui lähes autiolta. Satamassa oli monta kivan näköistä ravintolaa jossa muutamassa mekin ehdimme käymään.

 

Naantalin vanha kaupunki teki kauniine ja hyvin hoidettuine taloineen, kouluineen ja päiväkoteineen niin suuren vaikutuksen, että näin monta yötä unta jossa ostimme vanhan, kaupungissa myynnissä olleen, puutalon.

Matkakeromus jatkaa tästä seuraavaksi Muumimaailmaan!

Minttu


Kommentoi