Hyvä päivä

28/03/2011

Eräs päivä tässä oli aika hyvä. Tai siis kyllä noita hyviä päiviä on onneksi lähes joka päivä, mutta tästä teki erityisen hyvän se, että pääsin pitkästä aikaa ihanaan Ikeaan. Seuraksi sain ihanan anoppini, eli Mumman (joka on muuten aikamoinen duracel-pupu, kuten tulette pian huomaamaan) ja tietysti Kaapon.

Mumma tuli heti aamusta meille. Hän oli käynyt kaupassa ja ostanut meille kaksi kassillista ruokaa, vaippoja ja vessapaperia. Mä söin vielä aamupalaa ja avalimme samalla Mumman tuomia tuliaisia Espanjasta.

Kaapolle ihana puinen heiluriukko, neule ja toppaliivi. Minä sain ihanan kesäisen Desigualin huivin, Lasse sukat ja toffeeta.

Sitten lähdimme matkaan kohti Ikeaa. Kaapolla on Mumman autossa takapenkillä oma turvaistuin ja ratti. Siellä se viihtyy hyvin.

Matkalla päädyimme myös siihen, että suurena Italia-fanina Mummaa kutsutaan sittenkin italialaisittain Nonnaksi. Hän olikin sitten loppupäivän Mumma-eikun Nonna :D

Ykkösostos Ikeassa oli uudet lamput eteiseen, viimeiset kaksi kertaa kun olimme ostaneet vääränlaisia ja olleet ilman eteisen valoa viime syksystä saakka.. Kiersimme huonekaluosaston kuitenkin ihan rauhassa, vaikkei sieltä mitään tarvittu. Lastenostastolla Kaapo pääsi leikkimään ja löysi myös heti uuden kaverin.

No mutta, ruoka-aika. Onneksi on Ikean ravintola. Ja siellä huippuhyvä lastenannos: Luomu makaroonilaatikkoa, juoma ja luomu vanilijapuikko 1,50e. Lihapullatkin olivat tarjouksessa. Jälkkäriksi ihanat punssirulat ja kahvit IkeaFamily kortilla ilmaiseksi.

Kaapo oli aluksi ihmeissään kylmästä puikoista, mutta lopulta tuli itku kun jäätelö loppui! Ensimmäinen jäätelöpuikko siis hänelle (hyvä harjoitella kesäksi).

Takaisin shoppaamaan ja löysimme vihdoin oikeat lamput sekä aika paljon kaikkea muutakin tarttui mukaan :) Toki kaikki tärkeitä ja hyödyllisiä juttuja, hih.

Siitä lähdimme ajelemaan sitten kotiin päin, kunnes huomasimme Kaapon nukahtaneen. Ajoimme sitten vielä muutamaan lastentarvike liikkeeseen ja sain vihdoin hellaamme sopivan liesisuojan ja hyvän opastuksen erikoiskiinittimiin asiantuntevalta myyjältä. Mumma- eikun Nonna, käväsi vielä kaupassa ostamassa meille lisää ruokaa.

Päästiin kotiin ja Kaapokin heräsi. Tässä vaiheessa meillä oli sitten iso Ikean kassi, liesisuoja, kaksi ruokakassia ja toki myös omat laukkumme ja Kaapo. Onneksi parkkipaikka löytyi läheltä.

Mä olin tässä vaiheessa jo ite ihan poikki, Mumma- siis Nonna keitteli meille siinä kahvit, sulatti pullaa, siivosi keittiön, järjesteli astiakaapin, antoi Kaapolle välipalaa, vei sitä potalle ja leikki. Varmaan teki vielä muutakin, mutten vaan huomannut. Kaapo oli innoissaan uusista ostoksista.

Lassekin ehti tulla töistä ja pikkuhiljaa ruvettiin tekemään ruokaa. Nonna (!) oli saanut kaupasta hyvän vinkin: Haudutettiin kampelaa kookos-lime kermassa, nam. Syötiin sitten siinä ja Nonna vielä auttoi Kaapon syömisessä ja vei potalle. Mä olin aivan poikki ja valmis nukkumaan, Nonna lähti vielä Zumbaan.

Hyvä päivä. Kiitos.


Kommentoi