Oikea puuro vs. jauhepuuro

27/01/2011

Mun on pitänyt jo reilu viikko valittaa kirjoittaa tänne, kun Kaapolle ei sitten millään kelpaa mun keittämä kaurapuuro. Sitä oksetta, se kakoo ja irvistää. Ei ei ei, pudistaa päätään. Oiken näkee, miten kylmät väreet menee pitkin selkää. Mutta veteen/maitoon sekoitettava jauhepuuro se vasta hyvää on. Minkään muun ruoan suhteen se ei nirsoile, joten tämä kaurapuurosta kieltäytyminen on suuresti ihmetyttänyt!

Sain äitikavereiltani hyvä vinkkejä, kuten sekoittaa puuroja puolet ja puolet, laittaa aluksi vähän puuroa jogurtin sekaan, tehdä uunipuuroa.. Halusin kuitenkin vaan pitää pääni että joko tai ei.

Kaurapuuron kanssa saa ihania marjoja ja tuoreita hedelmiä, jopa hunajaa. Jauhepuuron kanssa vain lusikallisen tai pari tylsää kaupan sosetta.Ollaan kyllä kokeiltu toisinkin päin. Kaikin päin. Jopa hienonnettu tehosekoittimessa hiutaleita.

1 kg Elovenasta saa n 30 annosta, jolloin yhden annoksen hinnaksi tulee noin viisi senttiä. Muksun kaurapuurojauhe lupaa riitettäväksi 25 annokseen. Meillä se kuitenkin riittää vain puoleen, eli n 12 annosta. Yhden annoksen hinnaksi tulee noin 25 senttiä!

Kaapo söikin viikon ajan aamu ja iltapalaksi viiliä, hedelmää, leipää yms. Sitten taas sorruin ja ostin taas sitä jauhepuuroa.

Yhtenä iltana huomasin jauheen loppuneen. Jääkapissakaan ei ollut mitään. Ei leipää, ei jogurttia, ei soseita, ei hedelmiä. Pakkasessa oli jotain marjoja, mutta ei niistä tuskin vatsaa saisi yötä vasten täyteen. Eipä auttanut muu kuin ryhtyä kaurapuuron keittoon. Ja ihme tapahtui: Kaapo söi mun tekemää kaurapuuroa!!  Lautasen tyhjäksi! Tuuletus, tuuletus, jes jes jes!

Ja siitä asti meillä on syöty aamuisin ja iltaisin vanhaa kunnon kaurapuuroa!

 

Mitä ja miten teillä syödään?

Minttu


4 Responses to “Oikea puuro vs. jauhepuuro”

  1. Anonymous sanoo:

    Heh, meillä kumpikaan tytöistä ei oo suostunut syömään kaupan jauhepuuroja, eikä muitakaan valmispuuroja esim muksun makupuuroja! Ulkomaanreissuja ym reissui varten ollaan joskus testailtu ja ei! ei uppoo niin ei uppoo!
    Siiri pienenä söi kaikenmaailman puurohiutaleista tehdyt puurot; riisi-kaura, ohra,ruis..mitäniitäon…., mut nykysin syövät parhaiten aamuin illoin isot satsit pikakaurasta tehtyä puuroa, ilmeisesti kun on niin ”sileetä” taijotain…
    Mut hyvä Kapsu, siitä se lähtee 🙂 Miun mielestä kaupan jauhe puuro on riistoa ja aikas hirveetä maultaankin….
    -Raisa-

  2. Marja sanoo:

    Meillä on kyllä ollut samaa ongelmaa… Ja siirtymävaihe normipuuroon meneillään. Nyt kyllä esim tänä aamuna maistui hyvin. Alissalle uppoaa kun puuro on tarpeeks löysää, sekoitan siihen marjoja ja sitten maitoa. Siitä se on ihan onnessaan ja hokee aina että ”oo dettä!!” ja haluaa sitä sitten lisää puuroon. Sitten siinä ohessa se syöminen käy niinkun vähän vahingossa, suu aukeaa kun toista harhauttaa 🙂
    Ennen siirtymistä peruspuuroon (eli mikä tahansa merkkiä oleva pikakaurapuuro) tein sellasta tosi löysää puuroa niistä elovenan pusseista, mihin on valmiiks sekoitettu jotain marjoja tms. ja sitten jotain hedelmäsosetta päälle. Nyt yritetään kyllä niistäkin vierottautua ja antaa tavallisia hedelmiä tai marjoja, mutta aika huonosti uppoaa tuolle pikku ronkelille.

    Muuten ne rusinat. Alissahan sai elämänsä ensimmäistä kertaa maistaa rusinoita Kaapon rasiasta. Niistä on tullut pikku neidin kestoherkku! Parasta mitä hän tietää.

  3. Minttu sanoo:

    Raisa, Nimenomaan on riistoa noi jauheet! Muuten ainakin toi Muksun jauhe aikalailla samaa kamaa kuin vaikka Eloveena. Viikon puurot siis Eloveenasta makssa yhteensä 0,70e ja muksun jauheesta 3,50e ! Muuten mä antaisinkin vaikka sitä jauhetta koko loppun elämän 🙂

    Kiva Marja teilläkin siirtyminen näyttää sujuvan hyvin! Ja ne rusinat.. Kaapo vaatii niitä nykyään kokoajan, on ne niin namia 😉

    -Minttu

  4. Riikka sanoo:

    Ja Jaakob ei edelleenkään syö..

    Toivo alkaa mennä.. Hyvä juttu tää puurojuttu!

    t. Riikka Kotiäiti.
    ps. koru oli kiva..

Kommentoi