Vanha vuosi 2010

7/01/2011
Vuosi 2010 meni tohinalla. Vietin ensimmäisen kokonaisen vuoden äitinä. Edellisvuoteen mahtui paljon, tässä muutamia kokokohtia:
TAMMIKUU
Tammikuussa oli paljon lunta ja kovat pakkaset. Odotimme jo tulevaa matkaa ja yritimme selviytyä jatkuvasti hajoavien rattaiden kanssa lumen keskellä. Helsingissä tuli ennätysmäärä lunta ja asukkaita kehoitettiin lumitöihin. Tammikuun puolessavälissä Kaapo maistoi ensimmäistä kertaa velliä ja soseita. Aloitimme myös vauvauinnin, josta tuli heti koko perheen suosikki harrastus!

HELMIKUU
Helmikuussa matkustimme ensimmäistä kertaa perheenä. Lomailimme viikon Teneriffalla, Puerto De La Cruzissa. Samaan aikaan Helsingissä pakkauivat -30c pakkaset. Reissun jälkeen päivät Suomessakin tuntuivat vihdoin alkavan pitenevät ja saimme nauttia upeista auronkoisista pakkas-säistä.


MAALISKUU
Maaliskuussa ulkoilimme paljon. Kävelimme Töölönlahdella ja ruokimme salaa sorsia. Maaliskuussa Kaapo myös täytti puolivuotta. Juhlimme sitä leipomalla puolikkaan kakun. 


HUHTIKUU
Huhtikuussa ulkoilimme myös paljon ja odottelimme jo kevättä ja kesää. Kävimme ystävämyynneissä. Pääsiäisen aikaan keräsimme pajunoksia. Ystävämme kissat olivat meillä hoidossa. Kaapo pääsi ensimmäistä kertaa heikkalaatikolle ja keinumaan. Lähdimme Kaapon kanssa Lappeenrantaan mökkitalkoisiin ja Lassen sukulaisia moikkaamaan. Ehdimme käymään myös lapsimessuilla.
  
 
 
 
 
 
 TOUKOKUU
 Toukokuussa juhlittiin vappua, puistoiltiin, nautittiin ensimmäisistä helteistä sekä leikkasin lyhyet hiukset.

  
 
 

 
 

 KESÄKUU
 Kesäkuussa me vietettiin paljon aikaa ulkona. Alppipuistossa joka joka viikonloppu jotain ohjelmaa. Nautittiin vaan kesästä ja oltiin. Käytiin Kivenlahti rockissa ja Linnanmäellä. Ostimme uudet rattaat. Juhannusta vietettiin mun äidin luona Suvisaaristossa. Kaapo alkoi liikkumaan enemmän ja nopeammin sekä oppi nousemaan ylös. Kasvatimme yrttejä ja salaattia parveella. Satoa riittikin koko loppu kesäksi.

 

 

  

 

 

 HEINÄKUU

Heinäkuussa helle jatkui ja oli aivan ennätys kuuma! Edelleen vietimme päivät ulkosalla, puistoissa tai rannalla lököillen. Kävimme myös veneilemässä sekä Suomenlinnassa ja Korkeasaaressa.

 

 
ELOKUU

Elokuussakin riitti lämpöä ja aurinkoa. Olimme viikon Lappeenrannassa mökillä rentoutumassa ja Lasse pelaamassa jalkapalloa nurmiturnauksessa. Kaapo teki lisää hampaita, muutti omaan huoneeseen ja oppi kävelemään! Viikonloppuaamuisin olin täynnä energiaa ja kävimme paljon naapuri kirppis Valtterissa. Kävimme myös Haltialan maatilalla ihmettelemässä ja ruokkimassa eläimiä, äitini koirat olivat hoidossa.

 

 


 SYYSKUU

Synttärikuu! Lähdettiin tyttöjen kanssa vuorokauden mittaiselea bileristeilylle synttäreiteni aattona. Kaapo täytti vuoden, vauvastani tuli virallisesti taapero! Synttäreiden järjestäminen oli aika stressaavaa. Syyskuun lopulla alkoivat ensimmäiset syyssateet, oli todella kaunista ja värikästä.

 

  
 
 


 LOKAKUU

Lokakuussa elelimme tavallista arkea. Lasse oli aloittanut uudessa työssä ja me Kaapon kanssa kävimme muskarista, kerhossa, jumpassa ja leikkipuistoissa. Käytiin myös Sea Lifessa ihmettelemässä.


MARRASKUU

Marraskuussa meinasi kaamos-masennus iskeä, onneksi vitamiinipurkista sai vähän energiaa ja ensilumen tultua kaupunkikin näytti valoistalta. Kävimme myymässä kirpparilla,  Kaapo kävi ensimmäistä kertaa parturissa, tavattiin kavereita, käytiin ekaa kertaa Hop Lopissa ja viimeistä kertaa (?) vauvakinossa, käytiin myös pulkkamäessä. Marraskuun lopulla pidimme pikkujoulut yhdeksälle taaperokamuille ja yritimme ottaa joulukorttikuvia. Vietimme Lassen kanssa treffi-iltaa, Kaapo oli yökylässä mumman luona.


JOULUKUU

Joulukuussa fiilisteltiin joulutunnelmaa, eikä otettu sen kummempaa steressiä lahjoista tai joulusiivouksesta. Leivottiin pipar

eita ja pystytettiin kuusi parvekkeelle. Muskarissa ja kerhossa käytiin joulujuhlassa. Vauvauinti loppui ja Kaapo kävi ensimmäistä kertaa uimahallissa. Joulun pyhät vietettiin sukulaisen kanssa, Kaapo sairasti rajun enterorokon. Sen jälkeen olin itse kipeänä. Välipäivien alennusmyynnit jäivät siis sairastelun vuoksi käymättä. Vuodenvaihde juhlittiin kotona perheen kesken. Löhöiltiin sohvalla verkkareissa, syötiin hyvin ja katseltiin raketteja parvekkeelta.

 

Onnellista & Menestyksekästä vuotta 2011 !


One Response to “Vanha vuosi 2010”

  1. Meri sanoo:

    Ihania kuvia! Ja voi, tuli kunnon ikävä kesää!

Kommentoi