PAREMPAA NÄKÖÄ LAHJOITTAMASSA

8/10/2017

Kaupallinen yhteistyö Specsavers – Anna hyvän näön kiertää

Etsin toissapäivänä vanhaa aurinkolasikoteloani, mutta löysinkin jotain ihan muuta – nimittäin ihan ensimmäiset silmälasini! Olin yhdeksäntoistavuotias saadessani ekat lasini, eli 12 vuotta sitten. En tiedä mitä silloin ajattelin kehyksiä valitessani, ne ovat nimittäin kirkkaanpunaiset, linssit ovat sellaiset suorakulmion malliset, sangat ovat paksut  ja niiden sisäpuoli on leopardikuvioitu.  Samaan sysyyn löysin myös kahdet muut unholaan jääneet lasini sekä pienen kenkälaatikollisen aurinkolaseja.

En ymmärrä miksi olen moisia säilönyt, mutta luulen että aika monella muullakin likinäiseöilla saattaa löytyä kaappien perältä moisia aarteita. Silmälasejakin voi ja kannattaa kierrätää eikä jättää kappiin pölytyttymään. Yhdeksättä kertaa järjestettävässä Specsaverisin Anna hyvän näön kiertää -kampanjassa suomalaisten vanhoja silmä- ja aurinkolaseja viedään apua tarvitseville Tansaniaan.

Tähän mennessä yli 30 000 tansanialaista on saanut aiempien Specsaversin kampanjan kautta apua näköongelmiinsa. Ja tosiaan suurin osa maailman näköongelmista onkin korjattavissa ihan vain pelkillä silmälaseilla. Apua tarvitaan edelleen, erityisesti plus -ja lasten silmälaseista on pulaa.

Jos teiltä löytyy kotoa vanhoja silmälaseja nyt on oiva tapa laittaa ne eteenpäin ja antaa hyvän näön kiertää. Kampanjan aikana, eli lokakuun loppuun saakka, voi vanhat silmä -ja aurinkolasit käydä viemässä lähimpään Specsavers-optikkoliikkeeseen. Sieltä ne jatkavat uusille omistajilleen Tansaniaan. Samalla voi hakea vaikka insiraatiota uusiin laseihin.

Tämänlaiseen kampanjaan on tosi helppo osallistua ja tehdä samalla hyvää ja antaa apua sitä tarvitsevalle. Kaikki me joilla on huono näkö tiedämme, miten paljon mukavempaa on nähdä maailma tarkasti. Huono näkö kun aiheuttaa helposti silmien väsymystä ja päänsärkyjä, joten jos tällä tavalla saa autettua uusia laseja tarvitsevaa niin varmasti moni meistä on valmis vahnat rillinsä lahjoittamaan. Halutessaan voi vielä jälkikäteen katsoa, että kenelle Tansaniassa vanhat lasit menivät.

Minun kuvissa näkyvät lasit on keväällä Specsaversissa kaupallisen yhteistyön merkeissä saadut. Olin jo pitkään haaveillut kevyistä pokista edellisten mustien paksujen lasien vastapainoksi. Nämä ihanat ruusukultasankaiset lasit löytyvät Kylie Minoguen suunnittelemasta mallistosta.


2 Responses to “PAREMPAA NÄKÖÄ LAHJOITTAMASSA”

  1. 3lla sanoo:

    Jee. Kiitos vinkistä. Monta kertaa olen missannut tämän kampanjan, mutta nyt vien silmälasijemmani heti tuonne.

Kommentoi