Lapset EMMAssa

24/04/2012

Muutaman muun bloggaajan tavoin mekin selviydyimme aamuvarhain aamupalalle Espoon modernin taiteen museoon, eli EMMAan viime torstaina. Aamupalan lisäksi saimme tietoa lapsille järjestettävävistä ohjelmista sekä tutustuimme Sulo Siveltimeen. Ohjelmassa oli myös vapaata leikkiä, piirtämistä, askartelua sekä tietysti näyttelyyn tutustumista.

Näyttelyssä tutustuimme muutamaan teokseen. Yhden maalauksen ääreen kokoonnuimme istumaan ja meitä sadutettiin. Lapset siis kertoivat tarinan, mitä heidän mielestään taulun kuvassa tapahtui ja se kirjoitettiin ylös. Jokainen lapsi sai myös taikakiikarin, eli pienen teleidoskoopin jonka läpi teoksia oli jännä katsoa.  Samalla kun oppaat viihdyttivät lapsia silkkihuiveilla saimme me aikuiset tutustua pikaisesti Sophie Callen Take Care of Yourself näyttelyyn.

EMMA tarjoaa myös lapsille kaikenlaista kivaa. Ohjelmistossa on erilaisia ja pituisia taidepajoja joissa esimerkiski katellaan ja jutellaan teoksista. Lapsille on myös sadutusta teosten avulla. Myös synttäreiden järjestäminen onnistuu EMMAssa. Lastenohjelma on suunnattu lähinnä yli 4 vuotiaille, mutta toimi nytkin ihan hyvin. Vasrsinkin kun näyttelysali ei ollut vielä muulle yleisölle auki ja lapset saivat juosta siellä melko vapaasti.

Sulo Siveltimen voi tavata opastuksilla, pajoilla ja tapahtumissa. Sen tarkoituksena on jakaa tarinoita taiteesta ja miettiä yhdessä lasten kanssa mikä on taiteilija ja mistä taide tulee. ”Nukke tarjoaa lapsille mahdollisuuden oppia vuorovaikutteisesti taiteesta, taiteen tarinoista ja taiteilijan tehtävästä kautta aikojen. Nuken avulla lasten opastuksilla käytetään draamallisia keinoja ja sadutusta eli tarinan kerrontaa. Lapsille jätetään tilaa tarinoinnin avulla kertoa omia ajatuksia museon taideteoksista ja jakaa niitä toiminnassa syntyvän ryhmäytymisen avulla.
Sulo-nukke tarjoaa suurelle museolle lapsen kokoiset kasvot. Tutun, jonka lapsi tapaa aina museoon tullessaan. Lapset voivat koskea ja kantaa nukkea kierroksilla, toisin kuin taideteoksia. Nukelle voi myös ujomman olla helpompi kuiskata ajatuksia museon taideteoksista, kuin oppaalle. Tärkeintä on löytää nuken myötävaikutuksella lapsille väyliä ja iloa taiteen katsomiseen ja kanssakokemiseen.”

Suosittelen tutustumista EMMAn näyttelyihin myös lasten kanssa! Sinne pääsee helposti bussilla tai omalla autolla. Näyttelykeskusksessa on helppo liikkua ja sieltä saa rattaita lainaan. WeeGeetalossa tapahtuu myös paljon muuta kivaa ja kiinnostavaa. Lapsiperheille suosittelen EMMAn lisäksi käyntiä ainakin Lelumuseossa, Espoon kuvatadekoulun värikylvyissä ja vaikka ihanaa lounasta Sis.Deli+Caféssa. Talossa oli hijattain myös vauvateatteria ja uusia esityksiä on toivottu lisää.

Minttu


3 Responses to “Lapset EMMAssa”

  1. Maria sanoo:

    Mekin saatiin kutsu tonne ja harmi kun ei päästy! Jos asuttais lähempänä… 🙂

  2. Emma sanoo:

    Tässäpä satu, jonka lapset sadutettuina kertoivat:

    Prinsessa Ruusunen meni uneen ja naimisiina prinnsin kanssa. Noita-akka, se myrkytti sen! Lentokone lentää pellon yli. Prinssi ja prinsessa meni naimisiin lentokoneessa. Tarina loppui kirjaimella.

  3. […] HUHTIKUUssa oltiin jo tosi lähellä kesää, loppukuusta kuljettiin jo nilkat paljaina ja syötiin jäätelöä puistossa. Kuuhun mahtui myös joka vuotiset lapsimessut, elämäni ensimmäinen sammas, hullut päivät pääsiäinen ja paljon ulkoilua. Meillä kaikilla oli samaan aikaan myös sama antibiottikuuri. Elvis täytti puoli vuotta ja maistoi ekaa kertaa kiinteitä. Lempipostaukset: YHDEN LAPSEN KANSSA, PUOLI VUOTTA TÄYSIMETYSTÄ, SYÖTTÖTUOLIN PEHMUSTE,  LAPSET EMMASSA. […]

Kommentoi