AAMUJENI ALOITUS, PÄIVIENI PELASTUS

17/02/2013

Ja sehän on tietysti kahvi. Äitiyden ja kasvavien univelkojen takia kahvista on tullut aika olleellinen osa päivää. Nuorempana join kahvia vain tavan vuoksi tai seuraksi, nykyisin en vain saa silmiä auki ennen ekaa kupposta. Kiireisinä aamuna kahvi lähtee mukaan KeepCupissa.

Sain jo aikaa sitten valita Nespressolta mieleisen kahvikoneen. Koska juon kahvini maidolla, kahvilassa otan usein joko laten tai cappuccinon, valitsin koneen joka vaahdottaa maidon automaattisesti.

Nespresso Lattissima+ surruttaakin meillä monen monta kertaa päivässä. Maitoa kuluu nykyään tuplamäärä entiseen verrattuna. Muutama päivä sitten käytyäni vaa´alla päätin vaihtaa sen rasvattomaan…

Koneeseen käyvät Nespresson omat kahvit tulevat värikkäissä kapseleissa. Kahvisekoituksia on yhteensä 16 erilaista ja ainutlaatuista, miedosta paahteesta voimakkaaseen. Kahvilaadusta riippuen kahvisekoituket on maustettu mm. punaisilla marjoilla, appelsiinilla, pippurilla, roobustalla, paahdetulla viljalla ja karamellilla. Syksyllä markkinoilla oli vielä ihana kolmen maun erikoiserä, josta suosikkini oli kookos.

Harmiksi noita kapseleita ei voi ostaa muualta kuin Nespresson omasta nettikaupasta. Kapselit myydään muistaaksi kymmenen kappaleen putkiloissa ja hintaa yhdelle kapselille tulee noin 0,45 euroa. Humasin myös että muutamassa nettikaupassa olen nähnyt myös näihin kahvikoineisiin sopivia, ns. kestokapseleita joihin voi täyttää oman kahvisekoituksen jahetuista pavuista.

Ollaan tehty lasten kanssa koneella myös kuumaa kaakaota, se käy helposti. Mukin pohjalle muutama lusikallinen kaakojauhetta (meillä Clipperin jauhetta) ja kone päälle ilman kapselia. Kone on muutenkin tosi kätevä ja helppo käyttää, nappia painamalla saa valita espreson, lungokahvin, cappuccinon tai latte macchiaton.

Ennen olin koukussa kitkerään pikakahviin, nykyään kahvin juontiin liittyy myös nautinto. Maistelen ja haistelen. En enään ryystä pikakahvia pikavauhtiin jotta aamu tai iltapäivä lähtisi mahdollisimman nopeasti käyntiin. Olen niin ihastunut näihin huippuhyviin kahvimakuihin että ole jopa suunnittelut tekeväni niistä erilaisia jälkiruokia. Postaan niistä varmaan myöhemmin!


27 Responses to “AAMUJENI ALOITUS, PÄIVIENI PELASTUS”

  1. noi sun nappisilmät <3 ei hitsi et alko tekeen mieli lattea vaikken yleensä kahveja juokaan…aaargh, meinasin jo laittaa villen kahvikoneostoksille 😀

  2. Laura sanoo:

    Herranjestas sä olet kaunis.
    Kahviaiheeseen ei lisättävää 🙂

  3. viiru sanoo:

    Voi että oletkin kaunis tuossa alimmassa kuvassa. Ihana huulipuna, sopii sulle niin hyvin.

  4. Äläpä muuta virka, varsinkin aamuisin tuollainen kapselikahvi on pelastus! Meillä on Dolce Duston Genio – nips naps näppärä laite, mitä ei oikeastaan tarvi huoltaa pahemmin, niin tuli ekana mieleen tuo maitoluukku. Onko se helppo puhdistaa, kun eihän sitä maitoa voi jättää sinne mujumaan seuraavaan aamuun. Mietin lähinnä helppoutta tavallisen mutteripannun ja ton välillä.

    • Se maitojuttu on sellainen ihan iisibiisi säilö vaan, naksautetaan vaan kiinni ja voi säilyttää jääkaapissa, max 2 pvä. Huuhdellaan hanan alla / tiskokoneessa. Kiitos ja ylistys helpoille kapselikoneille!

  5. Nös sanoo:

    Munkin pitää nyt tulla toteamaan kuten muutkin, että sä oot kyllä todella kaunis nainen!! 🙂

  6. mape sanoo:

    Oivau. Olet huippunätti:) Pitäiskö itsekin edes joskus laittaa huulipunaa. Tai edes jotain. Kahvikone haaveissa täälläkin, ihan liikaa vaan vaihtoehtoja eikä jaksa vertailla. Isot on ongelmat siis;)

    • Voi että teidän kanssa 😀 Kiitos! Ja laita ihmeessä. Mä en käyttänyt vuosiin huulipunaa ja nyt ihmettelen että miksi, se tekee ihmeitä !

  7. aino sanoo:

    ootpä kyllä sievä mutta etkö sä ole oikeasti aika lihava?

    • Anteeksi, mutta mitä hittoa? Mitä ylimääräisillä kiloilla on mitään tekemistä sen asian kanssa? Pullea ei voi olla nätti?

      • Sini sanoo:

        Olipas kyllä harvinaisen typerä kommentti! Kaunis olet, juuri omana itsenäsi!

        • Sini sanoo:

          siis vastaukseni oli Ainolle, hokasit varmaan Minttu 😀

        • Tuuli sanoo:

          Samaa mietin… Niin sääli, että aina joku kuvittelee, että toisen saamat kehut itseltä pois. Kateutta, mitä lienee. Ei kuitenkaan muuta tosiasiaa, että kaunis kuva kauniista!

    • Typerää kyllä ja täysin asiatonta. Mutta tällä henkilöllä ei taida olla kaikki ihan korhallaan muutenkaan. On käynyt toiseen postaukseen kommetoimassa ”Jessenä” että mieheni ei käy töissä.. yms..

    • Ansku sanoo:

      Hanki elämä, jottei tarvitse pilata muiden päivää. Täällä näitä keskenkasvuisia kommenttejasi ei kaivata.

  8. Jessica sanoo:

    Teetkö kaakaon cappucino vai latte asetuksella? Täytyy kokeilla iltapäivällä kun samaa Clipperiä löytyy meiltäkin 🙂

    • Olen tehnyt Cappuccinolla, sekoittelen kokoajan vähän lusikalla. Sitten lopuksi olen laittanut vielä paksun maitovaahdon päälle painamalla cappuccinoa uudestaan, mutta muki pois ennen veden tuloa. 🙂 Toivottavasti maistuu!

  9. Piia sanoo:

    En juo kahvia, mutta tuon toimivan keittiön voisin ottaa. Meidän on ihan kauhea, vuokra asumisen huonoja puolia 🙁

  10. Sari sanoo:

    Oi, ihanaa kahvia ja ihanasta mukista. Tykkään <3

  11. […] ja olen nähnyt Mintun kahvikoneesta nyt kolmena yönä unta!!! Täytyy sanoa, etten ole ikinä ennen halunnut jotain kodinkonetta näin […]

Kommentoi