TÄMÄN HETKEN SUOSIKIT

6/07/2020

RUOKA – MANSIKAT

Ostin viikko sitten kaupan edestä ”torimyyjältä” viiden kilon laatikon mansikoita (35eur) ja sen jälkeen syönyt niitä päivttäin jogurtin ja myslin kanssa, smoothiessa ja tottakai ihan vaan sellaisenaan. Olen monena vuonna pähkäillyt juuri sen oikean hetken kanssa ostaa pakkanen täyteen mansikkaa, niin kauan, että hinnat ovat ehtineet taas nousemaan. Nyt taisin osua juuri oikeaan hetkeen, sillä isossa laatikossa oli joukossa vain muutama huono marja. Laitoin pakkaseen mansikkaa niin paljon kun sinne mahtui ja herkkuani on tällä hetkellä jääkapissa puoliksi sulaneet mansikat ihan sellaisenaan.

TUOKSUT JA KOSMETIIKKA – CHAKRA-ÖLJY & SÄVYTTÄVÄ AURINKOSUOJA

Viimeisten vuosien aikana olen tullut heräksi voimakkaille tuoksuille ja lopetin kokonaan hajuvesien käytön viimeksi raskaana ollessani. Sen sijaan olen löytänyt eteeriset öljyt, joita en niitäkään kestä vahvoina, mutta öljyyn laimennettuna ne toimivat myös iholla antamassa vienoista tuoksua. Sain testiin aromaterapeuttista, chakraan tasapainoa tukevaa öljyä ja sarjan raikas sitruksinen Good Vibrations -öljy on ihanan piristävä kun sitä sipaisee aamulla vähän niskaan ja ranteisiin, lisäksi sitä voi käyttää vaikkapa diffuuserissa.

Toinen paljon käyttämäni tuote on niinikään saatu testiin, se on paljon kehutun Algamariksen sävyttävän, kasvoille tarkoitetun aurinkosuojan uusi vaaleampi sävy, teinte ivore. Aiempi sävy ei sopinut omille kasvoilleni, mutta tämä vaaleampi on just eikä melkeen. Se tasoittaa ihon sävyä, jättäen sen silti todella luonnolliseksi ja suojaa auringon säteiltä 30 SPF vahvuudella.

TEKEMINEN – PERHEPYÖRÄILYT

Olemme tänä kesänä pääseet ensimmäistä kertaa pöräilemään yhdessä koko porukka. Autottomana se tuo meille paljon uusia mahdollisuuksia mennä ja tehdä yhdessä. Nyt kun kaikki ovat valmiita kaupungin välillä aika vaarallisitakin tuntuville teille, olemme voineet pyöräillä yhdessä vaikkapa rannalle tai käydä muuten vaan yhdessä retkillä. Minäkin uskallauduin vihdoin ensimmäistä kertaa ajamaan taapero lastenistuimessa, jostain syystä olen jännittänyt sitä tosi paljon. Poikia kun kuljetin aina kätevästi laatikkopyörän kyydissä.

TRENDI – LANVENTELIN SÄVY

Tästä ei oikeasti ole ihan kovin kauaa, kun en vielä yhtään tykännyt laventelin sävystä. Sen kanssa kävi kuitenkin samoin kun aikoinaan culottes-housujen, eli kun väriä sitä tarpeeksi kauan kaikkialla huomasin yhtäkkiä olevani ihan huumaantunut siihen. Koska tiedostan kyseessä olevan kuitenkin ohi menevän trendi, olen haalinut tuota vaalean lilaa elämääni pieninä annoksia, kuten uuden kynsilakan ja bikineiden muodossa.

MUSA – LORENZ / KÄRLEKSLÅTAR

Löysin ruotsalaisen Lorenzin vuonna 2015 kun se esiintyi Flowssa (kuva sieltä). Keikka oli sen vuoden parhaimpia ja eritysen paljon tykästyin Kärlekslåtar-levyyn. Kuuntelin sen ihan puhki sinä kesänä. Ja varmaan seurvaavanakin. Nyt muutaman vuoden jälkeen muistin levyn ja se on aivan yhtä ihana kun silloinkin. Olen taas kuunnellut sitä paljon ja edelleen löydän siitä uusia juttuja, kertonee ehkä siitä että myös ruotsinkielentaitoni on vuosien aikana vähän kehittynyt.

KOTI – PARVEKE

Asensimme hiljattain parvekkeelle puiset lattialaudat ja kuten toivoimmekin, viihtyvyys nousi valtavasti. Suunnittelin partsin perälle sohvasysteemiä, mutta koska parveke on hyvin pieni, päädyimmekin ainakin toistaiseksi siihen, ettei sinne tule mitään suuria tai vaikeasti liikuteltavia kalusteita. Tämä kesä mennäänkin siis helposti siirrettävillä tyynyillä, patjoilla ja vilteillä, jolloin käyttötarkoitusta on helppo muunnella. Itse olen tykästynyt istumaan iltapäivä-auringossa siellä äänikirjaa kuunnellen.

KUKKA – RUUSU

Viime kesänä hullaannuin täysin päivänkakkaroihin, joita olin aiemmin pitänyt ehkä maailman tylsimpinä ja tavallisimpina kukkina. Tykästyminen niitä kohtaan ei ole laantunut, mutta kakkaroiden lisäksi olen tykästynyt myös toiseen, aiemmin ei niin lempikukkaan, ruusuun. Siinä on vain jotain nostalgista, kasarimaista – ja tuoksu!

EXTRA – PARAS LEIPÄ

Fazerin ja K-ryhmän kimpassa valmistama leipä, käsin leivottu ja kaupassa paistettu Kauppiaan Herkkuleipä, vei kieleni. Kauraleipä sisältää reilusti porkkaana ja punajuurta, se sisus on vielä monta päivää ihanan pehmeä ja mehevä, pinta täydellisen rapea.


3 Responses to “TÄMÄN HETKEN SUOSIKIT”

  1. Iina / MouMou sanoo:

    You had me at ”täydellisen rapea”! Mut en voi ostaa herkkuleipää kotiin, koska syön sen yhdessä illalla. 🙈

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      No mut hei, tää on terveellinen kun sisältää niin paljon kasvista! 😀

  2. Zasse sanoo:

    Ihania juttuja ja pitääkin heti etsiä tuo aurinkosuoja! Kivaa kesän jatkoa!

Kommentoi