ARKIKUVA 18/52

6/05/2019

Vauva-arki on aika paljon sellaista vuorotellen tekemistä: toinen nukkuu ja toinen valvoo, kun toinen menee vauvan kanssa ulos niin toinen imuroi kotona, toinen tekee ruokaa ja toinen kylvettää vauvan, toinen syö ja toinen syöttää vauvaa, viikonloppuna molemmat saavat nukkua vuorotellen pitkään – ja niin edelleen. Ja niin sitä kannattaakin tehdä. On ihan turhaa, että molemmat vanhemmat heräävät öisin tai että toinen ei nuku päikkäreitä jos kumpikaan ei voi. Kaikki pyörii tärkeimmän, eli nukkumisen ja syömisen ympärillä.

Tehokkuudesta ja järkeilystä huolimatta välillä tulee sellainen fiilis, että haluaa tehdä jotain yhdessä. Silloin jätetään esimerkiksi joku kotityö tekemättä  ja mennään yhdessä vaikka lounaalle tai kävelylle (tai molemmille jos ihan villeiksi satutaan!) Joskus pelkät päikkärit yhdessä tuntuvat ihan luksukselta laatuajalta.

Ja tässä elämäntilateessa se on ihan fine (vaikka välillä sitä joutuu itselleen muistuttamaankin). Sellaista ihan kahdekeskistä aikaa meillä ei juurikaan ole ollut, enkä sitä ole oikeastaan ihan hirveästi kun vasta viime aikoina kaivannutkaan. Myy ei ole vielä kertaakaan ollut hoidossa, mutta sekin on pian muuttumassa.

Parasta on kuitenkin, että kaiken keskistä aikaa on kaikille sopivasti, yhdessä, erikseen ja yksinkin. Pitää muistaa, että lapset ovat pieniä vain hetken ja kohta meillä ei taas muuta aikaa olekaan kun kaksistaan. Etenkin kun joka toinen viikko olemme kasassa isona perheenä ja joka toinen viikko vain kolmistaan.

Tässä harvinainen, ihan keskustassa saakka otettu kuva meistä kolmesta. Käytiin vappuna pikaisesti Kauppatorin laitamilla -ja sitten äkkiä kotiin.


One Response to “ARKIKUVA 18/52”

  1. Lorong Kata sanoo:

    Woww. Amazing. I like this

Kommentoi