HALUATKO SINÄKIN AUTTAA?

10/09/2018

Kaupallinen yhteistyö – SPR

Kaupallinen yhteistyö – SPR

Muistan hyvin kun ala-asteella, silloisen parhaan ystäväni kanssa, olimme nähneet mainoksen Nälkäpäivä-keräyksestä ja päätimme soittaa lehtimainoksessa olleeseen numeroon. Kaverini näppäili lankapuhelimella numeron ja kun toisesta päästä vastattiin hän menkin ihan lukkoon, mutta sai lopulta kuitenkin sanottua ”haluaisin….auttaa”. Ja niinhän se oli, halusimme jotenkin auttaa ja lipaskerääjäksi ryhtyminen tuntui jo silloin hyvältä tavalta.  Ja niin alkoi uramme Punaisen Ristin nälkäpäiväkerääjinä.

Siksi minusta tuntui hyvin luonnolliselta tarttua mahdollisuuteen rekrytä blogini kautta uusia lipaskerääjiä. SPR Nälkäpäivä-keräys järjestetään ensi viikolla, 20.-22.9. Rahalahjoitusten lisäksi omalla konkreettisella ajallaan pystyy siis auttamaan, osoittamaan välittämistä ja jopa pelastaa ihmishenkiä.

Nälkäpäivänä kaikilla on mahdollisuus auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Kampanjalla kerätään varoja katastrofien uhrien auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua kuka vaan, eikä aiempaa kokemusta tarvita. On hyvä ilmoittaua kerääjäksi etukäteen jos mahdollista, mutta myös viime hetken kerääjä voi käydä hakemassa lippaan ilman ennakkoilmoittautumista isompien kaupunkien lippaidenjakopisteistä. Lipaskerääminen on helppo ja hauska tapa auttaa ja jo pienikin hetki, vaikkapa vain tunnin keräämisellä, on jo suuri apu.

Osallistumalla Nälkäpäivään autat esimerkiksi pelastamaan ihmishenkiä Punaisen Ristin kenttäsairaalassa Bangladeshissa tai kotinsa tulipalossa menettäneitä saamaan hätäapua Suomessa. Pienilläkin summilla saadaan jo paljon aikaan: kahdella eurolla saa koko päivän ruoat kenttäsairaalan potilalle, kymmenellä eurolla antibiotit kymmenelle lapselle ja 17 eurolla äitiyspakkaus kenttäsairaalassa synnyttäneelle.

Etenkin lasten ja perheiden hätä on sellainen asia joka saa omat tunteet aina kuohuamaan. Katastrofeista uutisoidessa sitä aina saa muistutuksen siitä, että ihan hyvin sitä voisi itse olla perheineen tuossa tilanteessa. Muutenkin elämme niin kovin etuoikeutettua elämää, joten meillä on mielestämme myös isompi velvollisuus auttaa muita hädässä tai heikommassa asemassa olevia. Tämä on sellainen asia jota haluan myös omalla esimerkilläni lapsilleni opettaa.

Vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi voi siis ennakkoilmoittautua Punaisen Ristin sivuilla ja tutustua samalla vielä paremmin heidän toimintaansa sekä avustuskohteisiin. Tosiaan jo ihan pienen hetken osallistumisella on suuri apu. Sivuilta löytyy myös ohjeet verkossa tehtävään lipaskeräyksen tekoon, jos tänä vuonna ei kerääjäksi pääse. Haluaisitko sinäkin auttaa?


Kommentoi