OHI ON

4/06/2018

Niin se perjantaina sitten koitti, Elviksen viimeinen päivä erkarilaisena, Kaapon viimeinen koulupäivä tokaluokkalaisena ja minun viimeinen päiväni kun joudun kuskaamaan lapsia ärsyttävän matkan päähän. Etenkin tuo esikoulun päättyminen oli iso ja paljon tunteita herättävä asia. Sitä ehdittiin itkeä ja surea monen monet illat monta viikkoa ennen. Niin Kaapon kun nyt Elviksenkin kohdalla tuo esikoulu on ollut ehdottomasti pahaimpia kokemuksiamme varhaiskasvatuksesta. Tästä eskarista on muodostunut rakas ja tärkeä paikka niin lapislle kun meille aikuisillekkin. Joten sen päättyminen ja kovaan koulumaailman siirtyminen tuntuu todella haikealta myös itsestäni.

Itse kävin perjantaina vielä katsomassa Kaapon improkerhon teatteriesityksen kenrtaaliharjoitukset, sillä en itse viralliseen juhlaan ja todistusten jakoon päässyt. Me lensimme pe-la yönä tänne Espanjaan kahdestaan, mutta sain sitten aamusta mitä ihanimman viestin. Kaapo oli saanut stipendin! Stipendin hyvistä sosiaalista taidoista sekä hyvänä ja esimerkillisenä kaverina olosta. Voi että miten yläpeäksi sitä voikaan itsensä tuntea toisen puolesta!

Tämä stipsendi tuli todella hyvään saumaan ja ihanaa että Kaapo saa tunnustusta juuri tästä. Koulussa kun on ollut pientä kiusaamista ja muuta sellaista ikävää käytöstä jonka johdosta kotiin ei ole aina tuntu niin iloisin mielin. Olen äärimmäisen ylpeä että tästä huolimatta tuo, pian kolmasluokkalainen, on silti uskaltanut olla oma itsensä ja tunnistanut oikean ja väärän rajat sekä toiminut niiden mukaan.

Itselläni alkoi myös hiljattain raskauden viimeinen kolmannes ja kahden kuukauden kuluttua meillä saattaa jo hyvinkin olla vauva sylissä. Edessä on siis todella paljon uutta, ihan uusi elämä, meille kaikille. Samalla niin kamalan haikeaa ja toisaalta ihan kutkuttavan jännittävää ja ihanaa.

Miten teillä muilla meni eskarin ja koulujen päättäjäiset, alkoiko loma vai pitääkö vielä hetki odottaa?


4 Responses to “OHI ON”

  1. Niina sanoo:

    Ihana kirjoitus, mutta ammattilaisbloggajana luulisi olevan mahdollista oikoluetuttaa tekstit ennen julkaisua. Tulee lukijoita aliarvioiva hälläväliä-fiilis täynnä typoja olevista teksteistä.

  2. Summer sanoo:

    Ihana aika meneillään ❤ Lasten riemu ja vapaudentunne, muistan itsekin kevätjuhlapäivän fiiliksen. Oma loma alkoi samanaikaisesti lasten lomien alettua. Suvivirsi kruunasi kaiken! Nautinnollista ja ansaittua lomaa teille kaikille kirjoitusvirheine kaikkineen. Saat minulta lempeän lomahymyn per typo, koska elämä on, meillä kaikilla Saattoipa olla eka kommenttini, joten kiitos aidosta blogista, jonka kuvat ja teksti saa ihon kananlihalle, silleen hyvällä tavalla. Tsemppiä ja jaksamista loppuraskauteen, hyvin olet vetänyt pahoinvoinnista huolimatta!

Kommentoi