PALKKAPÄIVÄ PARIISISSA

19/10/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProcessed with VSCOcam with f2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vielä vähän shoppailujuttuja! Kuten jo aiemmin kerroin, pääsin Indiedaysin ja Tjäreborgin kampanjan myötä matkalle Pariisiin. Oli todella ihana vihdoin päästä kaupunkiin josta olen kuullut paljon, mutten ikinä aiemmin pääsyt itse käymään. Kaupunki oli kaunis, ruoka hyvää ja ihmiset älyttömän tyylikkäitä. Jos matkapäiviä olisi ollut enemmän, olisin mielläni viettänyt yhden päivän vain kuvaillen ihmisiä. Niin toki paikalliset hurmasivat klaissisella tyylitajullaan ja kauneudellaan, mutta monesti jäin ihastelemaan myös japanilais turistien huikean persoonallisia tyylejä.

Viimeisen päivän pyhitimme shoppailulle. Olimme saaneet paljon hyviä vinkkejä muunmuassa erilaisista isoista kauppakeskuksista, mutta koska aikamme oli rajallinen, ajattelin että shoppailun lomassa olisi kuitenkin kiva nähdä myös kaupunkia ja kenties löytää pieniä paikallisia putiikkeja.

Pikaisella googlailulla selvisi että niin ainakin American Apparel, Urban Outfitters sekä Adidas Orginalsin liikkeet sijaitsivat lähellä toisiaan Marsaisksen-kaupunginosassa (jota sitäkin oltiin meille suositeltu), joten päätimme suunnata sinne. Matkustimme metrolla Hotel de Villen asemalle, josta ylös astellessa tuli heti fiilis, että tämä juuri sitä mitä ainakin itse hain. Toki olisi ollut hienoa kierrellä hulppeat Chanelin, Luis Vuittonin, Vercacen yms liikket, ihan jo mielenkiinnosta ja sen takia kun kerta nyt Pariisissa ollaan. Mutta enemmän kiinnosti ihan oikeasti ostaa jotain kivaa pientä itselle sekä aistia paikallista tunnelmaa, ihan kuitenkaan koko palkkaa heti tuhlaamatta. Marsaiksen pääkadulta, Rue de Rivolilta, tai siitä lähteviltä sivukaduilta löytyy oikeastaan kaikki mahdolliset ketjuliikkeet. Lähinnä vaate -ja kenkäkauppoja, mutta myös (isoimmat ikinä nähneeni) Macin ja Sheporan liikkeet sekä sisustusliikkeistä ainakin Habitat. Lasten liikkeistä bongasin perus h&m ja Zaran lisäksi ainakin GAP Kids ja Babyn sekä DPAMin. Ja paljon siis sellaisia ketjuja joita ei suomesta löydy tai joidenka merkkejä saa vaan hyvin suppeasti.

Joku kuvaili Marsaista Kallio-henkiseksi, itselleni kaikkien kauppojen ja ravintoloiden takia tuli kuitenkin mieleen enemmän Tukholman Södermalm. Paljon ihmisiä, paljon kauppoja, paljon kahviloita, paljon ravintoloita, kiva urbaani fiilis ja kivan näköistä porukkaa. Oikeastaan lopulta en edes ostanut juuri mitään ihmeellistä, nautin vain kun sain kierrellä ja katsella – imeä itseeni vielä viimeiset Pariisin tunnelmat. Tuo Marsais oli kyllä todella mieleiseni paikka.

Nyt kun täällä kotona taas palataan arkeen, niin palataan sitä myös blogissa. Ehkä vielä myöhemmin fiilistelen tai ikävöin Pariisia, mutta seuraavat päivät blogi täyttyy taas tutuista arkisista jutuista, Kaaposta ja Elvisestä ja siitä kaikesta vanhasta ihanasta hömpästä. Ja postaustoiveita saa aina jättää jos sellaisia on! Nyt tämä pahin syyskiire alkaa toivottavasti helpottamaan ja aikaa on taas entistä enemmän blogille.

Muistuttelen kuitenkin vielä että TÄÄLLÄ voi käydä osallistumassa matkajaljakortin arvontaan, ja että omia matkavinkkejä voi käydä jättämässä TÄNNE. Ja toki olisi kiva tulevaisuutta ajatellen kuulla myös teidän lemppari shoppailupaikat Pariisissa!

tjareborg kaupunkimatkat

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

3 Responses to “PALKKAPÄIVÄ PARIISISSA”

  1. Bianca** sanoo:

    Nyt tartutit kyllä sellaisen shoppailukuumeen! Niin houkuttelevia kuvia! Ja sinä itse istut Pariisin katukuvaan kuin Amélie konsanaan:)

  2. KolmenÄiti sanoo:

    Tartun nyt pieneen juttuun, mutta se on Marais, eli sinulla oli yksi ”s” liikaa nimessä 😉 En ensiksi tajunnut, mistä alueesta kerroit.

  3. Voi vitsi, siitä on kyllä niin ikuisuus kun mä olen ollut Pariisissa shoppailemassa – edes kirppareilla, niitäkin siellä riittää. Koskakohan sitä pääsis? Vähän noloa, kun lapset on puoliksi ranskalaisia, mutta ei ne ole ikinä edes käyneet Pariisissa. 🙂 Fiilistele vain vielä lisää, näitä on kiva lukea.

Kommentoi