MILLAINEN ON INSPIROIVA PERHEBLOGI?

4/10/2014

kaverisynttärit4OLYMPUS DIGITAL CAMERAkaisu pojan huone turkoosi työpöytähämähäkkinakki pojat syömässä1vihreä10minttu mami go go kaapo elvisvaahto4138pöytä39pöytä59Turku5villervallagugguu2737elokuu-minttu-mäntysaloOLYMPUS DIGITAL CAMERApihaIla3heinäkuu5tofu salaattiOLYMPUS DIGITAL CAMERAmini rodini talvihaalarit

Mikä tekee inspiroivan blogin? Persoonallinen tyyli, tunnelmalliset kuvat, mukaansatempaava kirjoitustyyli? Aitous, mielipiteet, uudet näkökulmat? Entäs millainen sitten on hyvä ja inspiroiva perheblogi? Sellainen josta saa vinkkejä ihan tavallisiin arjen askareihin, josta saa vertaistukea tai ideoita kokeilla asioita vähän toisella tavalla? Blogi jota lukemalla tuleekin fiilis vaihtaa koko lastenhuoneen järjestys uuteen uskoon tai kokeilla päivälliseksi jotain ihan uutta? Tai kenties unohtaa hetkeksi se kiireinen lapsiperhearki ja keskittyä hetkeksi vain itseensä?

Sain kunnian olla ehdolla Indiedays Awardseissa inspiroivimmaksi perheblgiksi. Meitä on siellä ehdolla aikamoinen sakki ihanaia naisia, joista jokainen ansaitsisi voiton. Arvostaisin todella jos kävisitte antamassa äänenne.

Ja kertokaahan millainen on mielestänne inspiroiva (perhe) blogi?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

12 Responses to “MILLAINEN ON INSPIROIVA PERHEBLOGI?”

  1. Tuula sanoo:

    Inspiroivassa perheblogissa kirjoittaja näkee auringon paistavan risukasaan, ymmärtää ottaa hassuttelun osaksi arkea, näkee kauneutta arkisissa asioissa, jakaa lukijalle kivoja oivalluksia ja vinkkejä arkisiin pulmiin. Inspiroivaa blogia lukiessa tulee hyvä mieli ja itseä harmittavat pikkuasiat alkavat tuntua niin mitättömiltä, että ne unohtuvat kokonaan. Mieli täyttyy uusista ajatuksista ja oivalluksista, miten voi ratkaista omia arkisia pulmiaan. Inspiroivassa perheblogissa näkyy elämäniloa, jota kirjoittaja haluaa jakaa lukijoilleen.

  2. Helga sanoo:

    Hei, löysin vasta äsken blogisi, ja muutaman postauksen luettuani voin sanoa, että vaikutat mahtavalta persoonalta! Ja olet aivan älyttömän kauniskin. Wau.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Hei! Voi ihana juttu, ja kiitos tosi paljon 🙂 Tovottavasti viihdyt täällä mukana!

  3. Mutter sanoo:

    Itse toivoisin perheblogilta vähemmän kaikenlaisen kaman ja roinan esittelyä ja enemmän henkisiä asioita kuten vaikka lastenkirjojen tai askarteluidisten esittelyä. Olen kyllä innostunut lastenvaatteista, mutta liika on liikaa. Sisustuksessakin kirppisideat ovat kivempia kuin trendikaman esittely, kun useimmilla ei nyt vaan laskusuhdanne-Suomessa ole sellaiseen rahaa. Ymmärrän, että bloggaaja elää ”blogiyhteistyöllä”, mutta lukijaa se uuvuttaa. Monissa mamma- ja muissakin blogeissa eletään blogiyhteistyökumppanien ansiosta käytännössä varakkaamman perheen arkea – ainakin tavaran ja vaatteiden suhteen.

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Toi on varmasti moen muunkin mielestä ihan totta, että liika on liikaa. Tottakai niitä uusia ostoksia tekee mieli esitellä muillekkin ja bloggaajana välillä uutta tavaraa saattaa tulla ovista ja ikkunoista. Kohtuus kuitenkin kaikessa, vaikka onhan toki niitäkin lukijoita jotka näistä tykkäävät, mutta itse ainakin yritän pitää jutut mahdollisimman monipuolisina enkä ihan jokaista saippuapurkkia esittele. Mutta niinkun elämässä yleensäkkin, kaikkia ei vaan voi, ainakaan aina, miellyttää täysin 🙂 Kiitos kommentista, joka antoi itsellenikin vähän ajateltavaa! 🙂

  4. Hirveän hyvän kysymyksen esitit!

    Minusta aitous on ensinnäkin tärkeää. Tiedän toki, että monille blogi on työ ja se näkyy teksteissä mm. tuotteiden jne kautta. Ennen pitkää tulen itse aina allergiseksi aasinsilloille milloin minkäkin tuotteen tai firman esittelyyn. Ei siinä mitään jos idea esitellä jotain vaatetta vaikka on lähtöisin aidosti bloggaajasta, mutta ne maksetunoloiset kehut ovat vähän plääh:)

    Eli aitous on tärkeää, sitten on persoonallisuus. Perhe-elämä tuntuu olevan aika samanlaista kaikkialla perheblogien perusteella – mutta sehän on vain lohdullista:D Mutta jotain omaa otetta vaikka kuvien kautta olisi hyvä olla, kuvia tykkään katsella. Etenkin ruoasta.

    Sitten olisi vielä ihan huippua, jos ideat olisivat joskus sellaisia, ettei lukijan inspiroituessaan tarvitse tyhjenää koko pankkitiliään vaan joskus löydettäisiin vaikka jotain kohtuuhintaisia vaihtoehtoja (sehän ei kauhean trendikästä ole kyllä…). Blogin lukemisesta tulee tylsää jos vaikkas kaikki meikit ovat huippukalliita ulkomailta hankittuja harvinaisuuksia, kengissä lukee Louboutin ja paidan selässä Givenchy jne. reseptiin tarvittavan juuston saa vain ja ainoastaan Hkin Stockalta ja sitä rataa.

    Kun blogi on oman arjen tasolla, tarjoaa se enemmän ideoita ja inspiraatiota, siksi luenkin vain kahta hyvin valittua perheblogia;)

    • Minttu MAMI GO GO sanoo:

      Mahtava kommentti, kiitos! <3 Tästä saa itsekkin inspiraatiota omaan bloggaamiseen 🙂 !

  5. multasulle sanoo:

    Inspiroiva blogi erottuu massasat. Eli ei niitä blogimattoja, avokaadopastoja, minirodienin uusia mallistoja, mainioita vaatteita, string hyllyjä… Ei vaan jaksa kovin monessa blogissa niitä ihan samoja asioita katsella ja lueskella. Oma tyyli voi tietysti olla myös niinsanottu blogityyli, mutta en ainakaan henkilökohtaisesti saa sellaisesta mitään irti. Massasta poikkeavat sisustus ja vaatepostaukset on mukavia ja inspiroivia.

    Ymmärrän että bloggaaminen on työtä, mutta kyllä vaan jatkuvat maksetut mainokset ja yhteistyöpostaukset saavat lopettamaan lukemisen. Varsinkin kun/jos tekstistä paistaa selvästi läpi maksettu kehu.

    Moni ammattibloggaaja elää yli vaikka kotihoidontuella elävän perheen budjetin, osittain juuri sponssisopimusten ja yhteistyölahjusten vuoksi. On siinä vaikea ottaa inspiraatiota postauksista.

    Tykkään laadukkaista kuvista. Usein saatan katsoa vain kuvat ja jättää tekstin lukematta jos aihe ei kosketa millään lailla. Mutta kuva esim samasta hyllystä monesta kuvakulmasta ei innosta 🙂

    Kommetteihin vastaaminen on tärkeää. Ei montaa kertaa viitsi kommentoida jos koskaan ei saa vastausta. Vielä inhottavampaa on, jos vastataan vain niille omille tutuille 😉

  6. Itse Inspiroidun niin monenelaisista blogeista. Oma blogini on sitten sen mukaan kaikkea hieman sekaisin. 😀 Väärin? Huonoa? En tiedä, mutta näin se on mun blogi ja myös sen näköinen.

  7. Sonju sanoo:

    Oot niin kaunis, en kestä!

Kommentoi