ARKIRISOTTO

19/06/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pojilla alkoi eilen seitsemän viikon kesäloma mutta ennen kun huristamme viikoksi mökille, mennään vielä tämä päivä tavallisissa ja arkisissa tunnelmissa. Mulla on usein vaikea pättää että mitä ruokaa tekisin, tai aina en jaksaisi edes kauppaan. Silloin toimii loistavasti tämä arkirisottoksi kutsumani ruoka, joka ei oikeasti ole risottoa nähnytkään.

Koska kaapissa oli vielä pussinjämät soijarouheesta ja herneitä pakkasessa, löytyi tähän risottoon kaikki ainekset valmiiksi kotoa. Tämä onkin siitä helppo ruoka että tätä voi varoida loputtimiin. Soijarouhetta, riisiä tai muita ryynejä sekä kasviksia. Valkosipuli on oikeastaan ainut ehdoton mitä tähän pitää tulla.

Meidän tämänkertainen arkirisotto sisälsi siis soijarouhetta, bulguria, reilusti valkosipulimurskaa, kevätsipulia, tavallista sipulia, pakasteherneitä ja porkkanaa. Tässä herkullisessa mössössä on vain se huono puoli, että sitä tekee mieli ottaa vaan lisää ja lisää.. Pojatkin kysyivät että voidaanko syödä tätä huomennakin? Hyvä ruoka tämä on siitäkin että tätä tulee tehtyä aina parin päivän satsi. Mutta ei, huomenna rillataan!

Mitäs te muuten syötte Juhannuksena? Nimim. kohta kauppaan…

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

2 Responses to “ARKIRISOTTO”

  1. Avatar Laura sanoo:

    Kaikki tommoset ”mössykät” on just hyviä arkiruokia! Harmi vaan kun meillä ei oikein kukaan jaksa montaa päivää samaa ruokaa (ei oikein kahtakaan ;) ) ja noita mössyköitä tulee aina tehtyä liikaa. :D Mutta joo, joskus vaan pitää syödä samaa ruokaa useempi päivä vaikkei se oliskaan niin kivaa. ;)

    Ei vielä mitään hajua mitä syödään juhannuksena. Mökillä meidän lisäksi molemmat siskot perheineen, joten jotain täytyis etukäteen sopia, että on edes joku tolkku ostoksissa. :D

    Hauskaa juhannusta!

  2. Avatar Bianca** sanoo:

    Tuollaiset sörsselit ja mössöt on parasta…pahin on se että niitä tulee just tehtyä pannullinen..ja syötyä pannullinen :D Juhannusappeista en ole kantanut huolta moneen vuoteen, kunnes äiti keksi delegoida pari ateriaa juhannusviikonlopusta meille lapsille perheineen. Oikeastaan ihan hauska ohjelmanumero:) Tällä kertaa minä päädyin purilaisiin ja bataattiranskalaisiin. Toivottavasti onnistuvat! Mukavaa juhannusta teille :)