AURINGOLTA SUOJAAMISESTA JA UV-SUOJAVAATTEEISTA

26/05/2014

uv suoja puku asu aurinko suojaaminenuv suojavaatteet rannalla lapsi polarn o pyretuv suoja lapselle uv-suojapuku polarnopyretuv vaate polarn o pyret rannallauv-suojavaate uimapuku polarno.pyret kaapo rannalla

Ihanasti saapuivat helteet meillekkin ja vaikka nyt hetkeksi viileneekin, eiköhän rantakeleistä saada nauttia tulevana kesänä vielä ja vaikka kuinka. Kesällä moni myös reissaa vielä lämpimämpään ja lasten kanssa välillä jopa vähän päänvaivaa aiheuttaa auringolta suojaaminen.

Etenkin pienten lasten kanssa, mutta toki myös isompien, suositellaan auringolta suojamaan ensisijaisesti vaattein ja varjoin. Aurinkorasvoilla vasta ihan viimeisenä. Aurinkovoiteet sisältävät muumuassa nanopartikkeleita ja erilaisia kemikaaleja jotka voivat imetyä lasten verenkiertoon. Alle kolmivuoitiaille tulisi käyttää vain fysikaalisia voiteita. Itse koen kuitenkin että auringonsäteistä tuleva haitta on suurempi kun aurinkovoiteista tuleva. Silti en halua lotrata voiteiden kanssa yhtään sen enempi kun on pakko.

Ihan normaalioloissa, puistoissa ja kaupungilla tavalliset vaatteet suojaavat lapset ihoa hyvin, mutta esimerkisi rannalla suosin ehdottomasti uv-suojavaatteita. Niiden kanssa ei todellakaan tarvitse pelätä että lapsi palaa, mutta vaatteiden materiaali on kuitenkin hengittävää, vileää ja vaatteet kuivuvat nopeasti.

Meidän pojilla on ollut jo useampa vuonna käytössä Polarn O. Pyretin uv-vaatteita. Ollaan kokeiltu niin kokopukuja, pitkähihaisia paitoja, pitkälahkeisia housuja ja nyt ekaa kertaa noita shotrseja. Popin puvuissa tykkään erityisesti laadusta, vaatteet kestävät käyttöä ja pysyvät hyvinä käyttäjältä toiselle. Myös malli ja hauskat mutta simppelit väriyhdistelmät miellyttävät.

Tykkään ostaa lapsille reiluja vaatteita ja etenkin näissä melko ihonmyötäisissä uv-vaatteista valitsin mielummin vähän ylisuuren koon. Ne ovat kosteina sitten helpompi riisua päältä ja pitkät paidanhelmat suojaavat  myös vähän jalkoja ilman housuja ollessa. Ja mahtuvat toivonmukaan päälle vielä ensivuonnakin.

Niin ja pään, kasvot ja niskan saa tiestysti hyvin suojattua lierihatulla. Lapsen silmöt tarvitsevat aurinkoa kehittyäkseen, mutta suora paiste ei tietenkään ole myös hyväksi, joten aurinkolasit on hyvä olla päässä ainakin osan päivää ja veden äärellä leikittäessä.

Käytättekö te lapsilla uv-suojavaatteita, entäs mitä olette mieltä aurinkorasvan käytöstä?

Poikien vaatteet saatu Polarn O. Pyretiltä

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

5 Responses to “AURINGOLTA SUOJAAMISESTA JA UV-SUOJAVAATTEEISTA”

 1. Vekarus sanoo:

  En tykkää rasvaamisesta, joten meidän lapsilla on aina käytössä pitkähihaiset ja -lahkeiset uv-asut. Niin helppoa!

 2. Mä en ole tykännyt noista uv-suojavaatteista, eikä lapsetkaan, joten läträän mielummin rasvoilla ja yleensä päiväuniaika noin klo 12-15 joka on auringossakin se pahin, ollaan sisällä. Näin pärjää siis Suomen olosuhteissa. Mutta reissussa on tullut kyllä mieleen että uv-vaatteet vois olla hyvät ja että voisin ehkä antaa toisen mahdollisuuden!

 3. Caritainen sanoo:

  Hei kiitos tästä postauksesta! Oli tosi hyödyllinen sikäli, että olen just miettinyt mistä löytäisi hyviä ja laadukkaita uv-suojavaatteita. Olemme ensi keväälle varanneet matkan aurinkoon ja ihan ehdottomasti aion laittaa lapsille suojavaatteet siellä – ja miksei niitä voisi kotisuomessakin käyttää. Kyllä mä varmaan voiteitakin tulen käyttämään, mutta meillä kans ei ihan hirveesti kukaan tykkää rasvoilla läträämisestä, joten noi vaatteet aika luonnollinen valinta.

 4. Hanna sanoo:

  Aurinkorasvojahan löytyy myös luonnonkosmetiikan puolelta, ja tosi laadukkaita sellaisia. Itse olen ainakin kallistunut kokonaan niiden puolelle. Tavallisten rasvojen riskejä en halua ottaa 🙁

 5. […] nyt kesällä näkynyttä jäätelö-kuosia. Värit käyvät hyvin yhteen myös poikien uv-vaatteiden kanssa, joten kovemmalla paahteella voi hyvin suojaksi vetäistä tuohon vielä paidan […]

Kommentoi