MUSTEKALOJA JA MUITA MERENELÄVIÄ NAAPURISSAMME

3/03/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harmaina, sateisina tai loskaisina päivinä on onnea että naapurista löytyy ihan toisenlainen, värikäs merimaailma. Kävimme jo kuukausi takaperin tutustumassa ennakkoon uuteen mustekalanäyttelyyn Sea Lifessa. Nyt siis vaihtuvan näyttelyn olivat vallaneet erilaiset mustekalat ja tursaat. Kuten taas kerran, niin lapset kun aikuisetkin olivat ihmeissään mitä eriskummallisimmista mereneliöistä.

Sen lisäksi, että Sea Life tutustuttaa ihmisiä merenalaisen elämän ihmeisiin, on sillä tärkeä tehtävä merten suojelun ja merieläinten tulevaisuuden parissa. Samalla kun tutustuu merenalaiseen elämään saa tietoa meristä ja niiden suojelusta. Lapset oppivat pienestä pitäen että meristämme pitää pitää huolta. Mekin olemme ottaneet osaa muunmuassa Merikilpikonnien suojeluhankkeeseen.

Onko Helsingin, tai jonkun muun maan, Sea Life tuttu paikka? Entäs oletteko ehtineet jo käydä tutustumassa uusiin mustekaloihin?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “MUSTEKALOJA JA MUITA MERENELÄVIÄ NAAPURISSAMME”

 1. sandella sanoo:

  Sea Lifessä ollaan käyty monet kerrat 🙂 Ihan tyttöjen lempipaikka, ovat aina ihan haltioituneita siellä 🙂 Täytyis mennä tsekkaa uudet mustekalat!

 2. neito sanoo:

  Me olemme käyneet Kotkan Maretariumissa, jossa on suomalaisia kaloja. Lapset ovat pitäneet siitäkin, vaikka se on Sea Lifen verrattuna vaatimaton, koska meikäläiset kalat ovat värityksen suhteen ”tylsiä”. Joka kerran kun olemme siellä käyneet, niin siellä on ollut ihanan rauhallista, ja lapset ovat saaneet ihan rauhassa katsoa, sekä myös palata takaisin päin niin halutessaan. Emme asu itse Kotkassa, mutta sukulaisia on sillä seudulla, ja siksi on tullut siellä käytyä.

 3. Kristina sanoo:

  Hankittiin kanta-asiakaskortit Helsingin Merimaailmaan pari vuotta sitten ekan kerran. Jo kahdella käyntikerralla tulee vuosikortti halvemmaksi ja sillä saa myös alennusta Merimaailman kaupasta. Paikka ei mielestäni yhtään kalpene muiden maiden vastaavien kanssa vertaillessa. Tursaat oli pari ensimmäistä viikkoa vielä piilosilla, niinkuin arvata saattoi. Näkyykö niitä jo?

 4. Toi on kyllä tosi kiva paikka näillä keleillä – ja ihan pientenkin kanssa, värikkäät akvaariothan kiinnostaa vauvojakin. Me käytiin kesällä myös Kotkan Maretariumissa, ja se oli kivempi kuin olin olettanut – mä olin ajatellut, että suomalaiset kalat voisi olla vähän tylsiä, mutta oli kiva päästä oikeasti näkemään niitä, ja lapsista oli jännittävää, kun ne oli kaloja, joita ihan oikeasti ui tuolla samassa meressä missä mekin.

 5. Hei, mekin piipahdettiin Sea Lifessä viime viikolla! Jostain syystä ihan uusi tuttavuus meille ja herra kohtakolmevee tykkäsi kovasti.

 6. Kaisa sanoo:

  Me käytiin tuolla muutama viikko sitten 1- ja 3-vuotiaiden kanssa ja lapset tykkäsivät aivan hurjan paljon. Etenkin isompi Oktonautti-fani tunnisti varmaan enemmän lajeja kuin minä ja paikasta puhuttiin pitkään reissun jälkeen.

 7. Me käytiin kesäloman viimeisen viikonlopun reissuna SeaLifessä ja testattiin samalla Midhillin burgerit. Lapsi jaksoi keskittyä ensimmäiset altaat, mutta sitten omien rattaiden kanssa kaahailu ja käytävillä juokseminen olisi kiinnostanut enemmän… Mistä niitä keskittymiskykyisiä lapsia saikaan? 😀

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/08/07/viimeisia-lomapaivia-viedaan-sealife-midhill/

 8. Noel sanoo:

  Me käytiin sillon Berliinissa tommosssa sea lifen tyyppisessä paikassa ja se oli kyllä UPEE, iso kolmikerroksinen paikka! Lintsin sea lifessä oon käyny joskus aikoinaan ennen Emppua eli pitää ehdottomasti käydä joku kerta lapsenkin kanssa 🙂

Kommentoi