OMA RAKAS VARTALO – KAUNIS JUURI SELLAISENAAN

15/01/2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen mukana Bepancaren yhtenä kampanjakasvona ja päässyt testaamaan uutta raskausarpia ehkäisevää ja hoitavaa emusiovoidetta. Testausaikaa on takana vasta alle pari viikkoa, joten voiteen tarkemmista vaikutuksista en ihan vielä osaa sanoa. Mutta noita raskausarpia rasvaillessa mieleen on kyllä tulvinut kaikenlaisia ajatuksia.

Useimmat meistä naisista saavat raskausarpia raskauden aikana. Joillekin ensimmäiset arvet ilmestyvät jo ihan alussa, hormonitoiminnan muuttuessa. Ja osa taas, kuten minä, saa arpia vasta toisen ja viimeisen kolmanneksen aikana, kun iho venyy nopeasti. Iho ei ehdi muodostamaan kollageenia joka pitää ihon joustavana, vaan se heikkenee ja usein repeää. Ulkonäöstä ja kropan muutoksista raskauden aikana ei tulisi mielestäni kuitenkaan stressata liikaa. Muun muassa siksi että suurimalle osalle näistä muutoksista ei vain voi mitään.

Kuten hyvin tiedämme, jokainen vartalo on omanlaisensa ja käyttäytyy myös eritavoin eri tilanteissa. Arvet ovat yksi yleisimmistä eletyn elämän merkeistä ihoillamme. Sen sijaan että streissaisimme näitä merkkejä, tulisi niistä ennemminkin tuntea ylpeyttä. Ei häpeillä elämän tuomia merkkejä, päinvastoin! Ne kaikki jotka näkivät kuvani A Beautiful Body haasteen tiimoilta, tietävät että oma nahkani on kokenut paljon etenkin kahden raskauden myötä. Jo oma geeniperimäni vaikutti siihen että iho repesi paikoittain hyvinkin pahasti, eivätkä nämä jäljet ikinä tule katoamaan iholtani kokonaan.

Olenkin haasteen myötä kannustanut ihmisiä hyväksymään itsensä, mahdollisista arvista huolimatta. On hukkaan heitettyä aikaa murehtia jotain, mille ei mitään voi. Täysi välinpitämättömyys omaa kehoa kohtaan on kuitenkin myös typerää. Sillä hoitamalla ihoa raskauden aikana voi varmistaa sen, että iho pysyy joustavana ja elinvoimaisena myös raskauden aikana. Arpia kyllä tulee jos on tullakseen, mutta niitä voi vähentää rasvaamalla oikeanlaisilla tuotteilla ja samalla myös ehkäistä ikävää ihon kuivumista ja kutinaa sekä edistää arpien niiden paranemista raskauden jälkeen.

Vaikka viimeisimmästä raskaudestani on jo kaksi vuotta, voi etenkin vatsan seutua edelleen rasvailla, jolloin arvet haalenevat ja iho vahvistuu. Päivittäinen rasvaaminen onkin tuntunut jopa ihanalta pieneltä hemmotteluhetkeltä näin kiireisen arjen keskellä. On tärkeä muistaa huolehtia ja hemmotella itsestään, niin raskauden aikana, sitä ennen ja tottakai sen jälkeenkin.

Bepancare-kampanjasivustolla voi osallistua myös arvontaan, 15.3.14 saakka, jossa voi voittaa Bepancare-tuotenäytteitä. Käykäähän siis osallistumassa jos uuden emulsiovoiteen testaaminen kiinnostaa. Kerron enemmän omista testi-kokemuksistani ensi kuussa. Mutta sen verran voin jo sanoa että voide tuntuu tosi kivalta, levittyy ja imeytyy hyvin ja pumppupullo on tosi kätevä.

Onko teille tullut raskauden, tai jonkin muun elämäntilanteen, aikana arpia ja miten hoiditte niitä? Oletteko häpeilleet arpia vai osanneet aina hyväksyä ne?

Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovinissa ja Facebookissa.
Löydät minut myös Instagramista, Twitteristä ja Pinterestistä.

8 Responses to “OMA RAKAS VARTALO – KAUNIS JUURI SELLAISENAAN”

  1. Mama D sanoo:

    Mulla ei ole tullut ainakaan vielä tämänkään raskauden aikana raskausarpia, mutta rasvailenkin ihoa päivittäin niitten ehkäisyksi. Kiusana on molemmissa raskauksissa ollut yhä pahenevat suonikohjut ja niihin ei ole valitettavasti mitään rasvaa keksitty. Nilkkaan on pamahtanut TAAS noin sentin korkuinen ja todella kipeä suonipullistuma. Ehkä pitäis kokeilla Bepanthenia kun omasta mielestä se on ainakin niin monikäyttöistä rasvaa. Heh.

  2. Tinzugo sanoo:

    Tuli heti ensimmäisessä raskaudessani toisella kolmanneksella koko vatsa täyteen arpia vaikka kuinka rasvailin. Kirurgini kyllä jo ennalta varoitti tästä sen jälkeen kun olin 5vuotta sitten mahan seudun leikkauksessa (josta jäi jälkeen kolme tähystys-arpea ja yksi isompi pystysuora arpi navan päälle) jotta ihoni on tämän myötä menettänyt jo elastisuutensa joten en voi välttyä saamasta raskausarpia. En ole siltikään hävennyt yhtään mahani nykyistä ulkonäköä saatika sitä vanhaakaan vaikka hämmennystä olen joidenkin vastaantulijoiden kasvoilta nähnytkin kesäisin, minulla kun ei ole napaa ollenkaan 😀 vielä enemmän omaa tuntoani parantaa rakas kihlattuni joka on aina kehumassa kuinka kaunis olenkaan, vaikka arpia olisikin sillä ne vain kertovat sen jotta olen elämää kokenut 😛

  3. Minulle tuli arpia jo teini-iässä. Kasvaviin rintoihin ja lantioon, samoin kuin treenatessa ja lihasten kasvaessa mm. polvitaipeisiin.

    Ja sittemmin raskausaikana reisiin, kylkiin, alavatsaan ja rintoihin. Vatsani ei ollut edes erityisen iso, mutta kun geneettistä taipumusta arpien tulolle selvästi on, en ollut yllättynyt, kun ensimmäiset matotunnelit ilmaantuivat vatsanahkaan.Arpeni eivät ole olleet kovin suuria, mutta niitä oli paljon, ihan kuin tupajumin tms. tekemiä tunneleita kaarnassa.

    Testasin monelle kenties tuttua Bio-Oilia aikanaan Trendin juttuun useamman kuukauden ajan. Testiraportti aloituskuvineen ja lopetuskuvineen löytyy täältä:
    http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2013/04/08/rasvausraportti-eli-auttaako-mikaan-raskausarpiin/

  4. Sohviperuna sanoo:

    Mä sain ensimmäiset raskausarpeni jo alle 10-vuotiaana, kun rinnat kasvoivat yhdessä yössä täyteen (isoon) mittaansa. Todella isot painonvaihtelut ovat myös aiheuttaneet niitä vuosien varrella. Olin siis jo valmiiksi täynnä arpia ennen kuin tulin ensimmäisen kerran raskaaksi 30-vuotiaana! 😀

    Mulla nuo arvet ovat vielä tosi tummia ja punaisia, eli näyttävät *erittäin* hyviltä vitivalkoista ihoani vasten… :/ Nuorempana niitä häpesi paljonkin, näin vanhana akkana hieman vähemmän, mutta edelleen jonkin verran. Niitä on etenkin rinnoissa ja mahassa, mutta jonkin verran myös käsivarsissa ja selässä. Ennaltaehkäisy ei mun tapauksessa auttanut ja ainoastaan aika on vaalentanut niitä jonkin verran.

  5. Raskausarpia ei tosiaan tarvitse häpeillä! Nehän ainakin minun mielestäni kertovat oman elämäni tärkeimmistä asioista, neljästä murustani!

    Ja neljän lapsen jälkeen niitä arpia kyllä tosiaan on, mahassa ja rinnoissa:) Niitä tuli kylläkin vasta loppuvaiheessa ja pahimmin ekassa raskaudessa, lapsi oli tosi iso syntyessaan, 4,6kg. Mutta nehän vähän kuuluvatasiaan ja itse olin ainakin liian laska esim. rasvaillakseni mahaa tarpeeksi usein.

    Kylläpä tuo Bepancare-nimi jaksoi naurattaa;)

    http://mamainprogess.blogspot.fi/

  6. NOPPA sanoo:

    Löytyy arpia ihan kolhimisen takia sieltä täältä mm, kämmenistä. Sääreen raapaisi kerran ison viillon metallinen vessapaperiteline! On todella ärsyttävää siksi, että se on itsellekin niin näkyvässä paikassa, niin sitä ei voi unohtaa. On akne- ja vesirokkoarpia, rokotusarpi (tosi iso ja paha) toisessa jalassa ja lonkkiin ilmestyi 16-vuotiaana isot repeämät kasvun vuoksi…Mutta elämäähän ne vain!

  7. Kajotar sanoo:

    Minulle tuli murrosiän kasvun aikana kylkiin siihen ”jenkkakahvojen” kohdalle muutamia pitkittäisiä arpia. Nyt olen raskaana ja mietinkin, miten mahtaa ihoni käydä. Varmaan pitää kohta ostaa jotain voidetta…

  8. […] vielä kirjoitukseni Oma Rakas Vartalo – Kaunis juuri sellaisenaan? Olen mukana testaamassa uutta Bepancare-vartaloemulsiota, joka on kehitetty erityisesti […]

Kommentoi